گروه بین‌الملل- دیروز، چهارشنبه، بورس‌های جهان نتوانستند پیشرفت چندانی داشته باشند. زیرا رشد متزلزل بخش تولیدی در چین و چشم‌انداز ارقام ضعیف‌تر اقتصادی در آمریکا بر کاهش کمبود عرضه در ژاپن سایه افکند. در آغاز معاملات در اروپا، شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان کمتر از ۱/۰ درصد افت کرد و به ۰۶/۵۹۷۸ واحد رسید. شاخص داکس آلمان ۳/۰ درصد کاهش یافت و به ۷۱/۷۲۷۲ واحد رسید. شاخص سی‌ای‌‌‌سی-۴۰ فرانسه ۲/۰ درصد تنزل کرد و به ۴۱/۳۹۹۸ واحد رسید. فروش آتی شاخص‌ها در وال‌استریت نیز با کاهش روبرو شد. فروش آتی شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۱/۰ درصد افت کرد و به ۱۲۵۴۶ واحد رسید و فروش آتی شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ با اندکی کاهش به ۱۲۳۲ واحد رسید.

در آسیا، ماساکی شیراکاوا، رییس بانک مرکزی ژاپن، اعلام کرد قطع برق و اختلال عرضه که درپی زمین‌لرزه و سونامی ۱۱ مارس روی داده، کاهش یافته است و احیای اقتصادی این کشور در نیمه دوم سال ۲۰۱۱ آغاز می‌شود. پس از اعلام این خبر شاخص میانگین نیکی ۲۲۵، ۳/۰ درصد رشد کرد و به ۶۱/۹۷۱۹ واحد رسید.

شاخص کاسپی کره‌جنوبی کمتر از ۱/۰ درصد افت کرد و به ۳۴/۲۱۴۱ واحد رسید. شاخص هنگ‌سنگ هنگ‌کنگ ۲/۰ درصد کاهش یافت و به ۴۳/۲۳۶۲۶ واحد رسید.

شاخص شانگهای کامپوزیت چین ۳/۰ درصد تنزل کرد. زیرا فدراسیون لجستیک و خرید چین گزارش داد شاخص خرید مدیران از ۹/۵۲ واحد در ماه آوریل به ۵۲ واحد در ماه مه کاهش یافته است. این پیش‌بینی که آمار اقتصادی آمریکا حاکی از کندی رشد خواهد بود نیز به کاهش شاخص‌ها کمک کرد. سرمایه‌گذاران پیش‌بینی می‌کنند شاخص بخش تولیدی موسسه مدیریت عرضه برای ماه مه ۳ واحد کاهش خواهد یافت.

درحالی که ماه مه با چهار روز افزایش شاخص‌ها به پایان رسید، نگرانی درباره قیمت بالای بنزین، توفان و سیل در جنوب آمریکا، کندی رشد اقتصادی ژاپن پس از وقوع زمین‌لرزه و بحران بدهی اروپا موجب شد شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ در ماه مه با کاهش ۴/۱ درصدی روبرو شود. این درحالی است که این شاخص در ماه آوریل افزایش ۸۵/۲ درصدی را ثبت کرده بود. قبل از ماه مه شاخص‌ها به دلیل درآمدهای بالای شرکت‌ها، افزایش هزینه کسب و کارها و رشد اقتصادی جهانی رشد کرده بودند. ماه مه اولین کاهش ماهانه شاخص استاندارد اند پورز از اوت سال ۲۰۱۰ تاکنون بود. پس از یک سال افزایش، ارزش دیگر دارایی‌های پرخطر نیز در ماه مه کاهش یافت. میانگین قیمت کالاهایی همچون نفت،دام و قهوه تا ۷ درصد کاهش یافت. اما قیمت اوراق قرضه، زمانی که سرمایه‌گذاران نگران کندی رشد اقتصادی هستند افزایش می‌یابد، به بالاترین سطح در سال جاری جهش کرد.

اما روز سه‌شنبه شاخص‌ها در وال‌استریت افزایش یافتند. زیرا این احتمال وجود داشت که آلمان به منظور هموار کردن راه برای دستیابی به توافقی که می‌تواند مانع عدم بازپرداخت بدهی‌های یونان شود، درخواست زودهنگام زمانبندی مجدد اوراق قرضه این کشور را پس بگیرد. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۱۰/۱۴ واحد یا ۱/۱ درصد افزایش یافت و به ۲۰/۱۳۴۵ واحد رسید. شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۲۱/۱۲۸ واحد یا یک درصد رشد کرد و به ۷۹/۱۲۵۶۹ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت ۴۴/۳۸ واحد یا ۴/۱ درصد جهش کرد و به ۳۰/۲۸۳۵ واحد رسید.