تشدید بحران «ای کولای» در اروپا
معمای مرگ ۱۶ نفر مبتلا به باکتری مهلک
شیوع این باکتری در چند کشور اروپایی تاکنون منجر به مرگ ۱۶ نفر شده است. ۱۵ نفر از قربانیان در آلمان زندگی میکردند و یک زن سوئدی نیز در اثر آلودگی به این باکتری جان خود را از دست داده است.
گروه بینالملل- مقامهای آلمانی میگویند تردید دارند که خیارهای وارداتی از اسپانیا منبع باکتری مهلک «ای کولای» بوده باشد.
شیوع این باکتری در چند کشور اروپایی تاکنون منجر به مرگ ۱۶ نفر شده است. ۱۵ نفر از قربانیان در آلمان زندگی میکردند و یک زن سوئدی نیز در اثر آلودگی به این باکتری جان خود را از دست داده است. به گزارش بیبیسی، رابرت کلوس، وزیر ایالتی کشاورزی آلمان گفته است: «آلمان تصدیق میکند که خیارهای اسپانیا علت (شیوع ایکولای) نیست.»
آلمان پیشتر میگفت که خیارهای وارداتی از اسپانیا حامل باکتری ایکولای بوده است.
دولت اسپانیا این اتهام را بیاساس میداند و ناخشنودی خود را در این خصوص اعلام کرده است.
هم اکنون، وزیران کشاورزی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مجارستان گرد هم آمدهاند تا درباره این بحران گفتوگو کنند.
این باکتری تا روز سه شنبه ۱۱۵۰ نفر را در آلمان بیمار کرده و در سوئد نیز گسترش پیدا کرده است.
مقامهای آلمانی پیشبینی میکنند تلفات ناشی از ایکولای در این کشور افزایش یابد. الیور گریو، از مرکز پزشکی «اشلزویگ - هولستین» که تعداد زیادی از موارد عفونت ناشی از باکتری ای کولای را تحت مراقبت دارد، میگوید: «امیدواریم آمار بیماران کاهش یابد، اما نگران هستیم که وضعیت بدتر شود.»
کارشناسان بینالمللی میگویند گسترش باکتری مهلک از طریق مواد غذایی بارها باعث تلفات شده است، اما نمونه اخیر یکی از بدترین موارد است.
سازمان بهداشت جهانی ابعاد عفونتهای اخیر را بزرگ و وخیم توصیف کرده و از کشورها خواسته است با یکدیگر همکاری کنند تا منبع اصلی این آلودگی ها کشف شود.
روسیه، جمهوری چک، فرانسه و اتریش برای جلوگیری از مرگ و میر ناشی از باکتری ایکولای، خیارهایی را که ظن میرود حامل این باکتری باشد، از فروشگاهها جمع آوری و توزیع آن را متوقف کردهاند.
موسسه رابرت کوخ، موسسه ملی بیماریها در آلمان، تائید کرده است که در این کشور باکتری ایکولای در ۳۲۹ نفر عفونت ایجاد کرده است. برخی گزارشها این آمار را بالغ بر ۱۲۰۰ نفر قید کردهاند.
در سوئد، احتمال داده شده است که عفونت در ۳۶ بیمار بستری در بیمارستانهای این کشور ناشی از باکتری ایکولای باشد و همه این افراد اخیرا به شمال آلمان سفر کرده بودند.
مواردی از عفونت ناشی از باکتری ایکولای همچنین در سوئیس، دانمارک، هلند و بریتانیا گزارش شده است.
در بسیاری از موارد، عفونت در دستگاه جهاز هاضمه، منجر به مشکل کلیوی از نوع Haemolytic - uraemic Syndrome، میشود که بالقوه مرگآور است.
یکی از سخنگویان اتحادیه اروپا میگوید که خیارهای صادراتی از مالاگا و آلمریا احتمالا منبع اصلی گسترش باکتری ایکولای بوده است.
وزیر کشاورزی اسپانیا انکار کرده که سبزیجات اسپانیایی باعث عفونتهای ناشی از باکتری ایکولای در آلمان شده است و گفت این وزارتخانه در پی آن است که علیه کشورهایی که محصولات اسپانیا را بدنام کردهاند، شکایت کند.
او گفت: «ما متوجه شدهایم این مشکل به اسپانیا برنمیگردد. وجهه اسپانیا خدشهدار شده است و تولیدکنندگان اسپانیایی آسیب دیدهاند و دولت اسپانیا حاضر نیست این وضعیت را بپذیرد.»
مقامهای آلمان به مردم هشدار دادهاند از مصرف خیار، گوجهفرنگی و کاهوی نپخته اجتناب کنند.
عفونت ناشی از باکتری ایکولای مستقیما مسری نیست، اما ممکن است اگر فردی که آلوده است پخت و پز کند باکتری را به دیگران منتقل کند. تعداد زیادی از کشورها برای مهار گسترش عفونتهای ناشی از باکتری ایکولای گام برداشتهاند.
روسیه ورود گوجه فرنگی، خیارو سالاد آماده را که در آلمان و یا اسپانیا تهیه شده ممنوع و تهدید کرده است که واردات همه سبزیجات اروپایی را متوقف خواهد کرد.
جمهوری چک و فرانسه، فروش برخی خیارها را متوقف کردهاند. اتریش فروش خیار، گوجه فرنگی و بادمجان وارداتی از آلمان را متوقف کرده است. بلژیک نیز واردات خیار از آلمان را ممنوع کرده است. هلند ارسال تمام محمولههای خیار به آلمان را متوقف کرده
است.
دانمارک نیز آزمایش روی سبزیجات این کشور را آغاز و در باره آلودگی آن به باکتری ایکولای به شدت ابراز تردید کرده است.
ارسال نظر