جانشینان احتمالی بنلادن
به گزارش ایسنا، در حالی که اسامه بنلادن، رهبر سازمان القاعده طی عملیات نیروهای ویژه آمریکا در پاکستان کشته شد، اما فرماندهان برجستهای در این سازمان که در سال ۱۹۸۸ تاسیس شد، وجود دارند که به نظر میرسد بتوانند نقش مهمی در سازمان داشته یا حتی جانشین وی شوند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی اسامی جانشینان احتمالی اسامه بنلادن را به شرح ذیل آورده است:
گروه بینالملل- اگر چه اسامه بنلادن در عملیات نیروهای ویژه آمریکا کشته شد، اما فرماندهان برجستهای در سازمان القاعده هستند که به نظر میرسد بتوانند جانشین وی شوند.
به گزارش ایسنا، در حالی که اسامه بنلادن، رهبر سازمان القاعده طی عملیات نیروهای ویژه آمریکا در پاکستان کشته شد، اما فرماندهان برجستهای در این سازمان که در سال ۱۹۸۸ تاسیس شد، وجود دارند که به نظر میرسد بتوانند نقش مهمی در سازمان داشته یا حتی جانشین وی شوند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی اسامی جانشینان احتمالی اسامه بنلادن را به شرح ذیل آورده است: ۱- ایمن الظواهری: مرد شماره دو القاعده، یک پزشک ۶۰ ساله است که پیش از آنکه با اسامه بنلادن در افغانستان دیدار کند یکی از رهبران برجسته گروههای اسلامگرای مصر بود و آمریکا برای دستگیری وی ۲۵ میلیون دلار جایزه گذاشته است.
۲- سیف العدل: وی نیز یکی از اعضای گروههای اسلامگرای مصر است و پنجاه سال دارد. مسوول بخش نظامی القاعده است. وی به دست داشتن در حمله به سفارتخانههای آمریکا در نایروبی و دارالسلام در سال ۱۹۸۸ متهم و تحت تعقیب است. برای دستگیری وی نیز پنج میلیون دلار جایزه اختصاص یافته است.
۳- انور العولقی: یک روحانی افراطی آمریکایی ۳۹ ساله است که اصلیتی یمنی دارد. وی در آمریکا به دنیا آمده و عضو رسمی القاعده نیست؛ اما از دیدگاههای این سازمان حمایت میکند و از طریق اینترنت مردم را به جهاد دعوت میکند. در ماه دسامبر سال گذشته اریک هولدر، وزیر دادگستری آمریکا اعلام کرد که العولقی نیز همانند بنلادن تهدیدی علیه امنیت و منافع آمریکاست و این کشور تمام تلاش خود را جهت از بین بردن العولقی به کار خواهد گرفت.
۴- فاضل عبدالله محمد: چهل ساله و اهل جزایر کومور است. وی مسوول گروهکهای سازمان القاعده در شرق آفریقا است و در حمله به کنیا و تانزانیا دست داشته است. دارای روابط با اسلامگراهای سومالی است و از سال ۲۰۰۱ در لیست تروریستهای تحت پیگرد سازمان تحقیقات فدرال آمریکا (FBI) است.
۵- آدم یحیی غدن: شهروند ۳۲ ساله آمریکایی که به دین اسلام گرویده است و نوشتههایی به زبانهای عربی و انگلیسی در اینترنت پخش میکند که طی آن مردم را به جهاد دعوت میکند. وی به اتهام خیانت و همکاری در عملیات ترویستی سازمان القاعده تحت پیگرد است. برای هرگونه اطلاعاتی که به دستگیری وی بینجامد، ۲ میلیون دلار اختصاص یافته است.
۶- سلیمان ابوغیث: یک روحانی کویتی ۴۶ ساله که به دلیل خطبههای افراطی در کشور خود از این کار منع شد. در سال ۲۰۰۰ در افغانستان به بنلادن پیوست و از آن زمان تاکنون یکی از مهمترین سخنگوهای سازمان القاعده به شمار میآید.
۷- فهد محمد احمد: یمنی ۳۷ ساله که به دست داشتن در حمله به ناوشکن آمریکایی یو.اس.اس.کول در یمن در سال ۲۰۰۰ متهم است. براثر این حمله ۱۷ تن از نیروهای دریایی آمریکا کشته شدند. در یمن دستگیر شد و از سال ۲۰۰۲ تا سال ۲۰۰۷ را در زندان به سر برد. گفته میشود که به سازمان القاعده پیوسته و در حال حاضر عضو این سازمان است.
۸- عبدالله احمد عبدالله: مصری ۵۰ ساله که به همکاری با سیف العدل جهت اداره سازمان القاعده در شرق آفریقا متهم است. نام وی در لیست ۲۲ تروریست اصلی تحت پیگرد (FBI) وجود دارد و پنج میلیون دلار جهت همکاری برای دستگیری وی اختصاص یافته است.
۹- نزیه عبدالحمید نبیه الرقیعی: لیبیایی ۴۷ ساله که قبلا به عنوان پناهنده در انگلستان به سر میبرد. وی نیز به حمله به سفارتخانههای آمریکایی در آفریقا در سال ۱۹۹۸ متهم است.
۱۰- علی سعید بن الحوری: عربستانی ۴۶ ساله که به دست داشتن در حمله به پایگاه نظامی آمریکا در الخبر عربستان در سال ۱۹۹۶ متهم است. در این حمله ۱۹ نظامی آمریکایی کشته شدند. برای دستگیری وی نیز ۵ میلیون دلار جایزه اختصاص یافته است.
ارسال نظر