هدایت عملیات از کاخ سفید
عملیات شکار بن‌لادن به طور مستقیم در کاخ سفید برای اوباما و تیم امنیت ملی در 40 دقیقه پخش شد - عکس: AFP

۴۰ دقیقه تاریخ‌ساز در کاخ سفید
احسان ابطحی
اسامه بن‌لادن، سرکرده شبکه تروریستی القاعده، پس از گذشت نزدیک به یک دهه از حملات یازدهم سپتامبر، بامداد دوشنبه در منطقه ابیت آباد در نزدیکی اسلام آباد، پایتخت پاکستان، طی عملیاتی به رهبری باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات‌متحده و توسط کماندو‌های آمریکایی کشته‌ شد.
نحوه کشته‌شدن بن‌لادن و سپس انداختن او به آب‌های آزاد اگرچه پرسش‌ها و ابهامات زیادی را در اذهان عمومی ایجاد کرد، اما فردی را از میان برد که در معادلات روابط بین‌الملل عصری را آغاز کرد که به عصر یازدهم سپتامبر و جنگ علیه تروریسم شهرت یافت.
بن‌لادن اگرچه کشته شد اما عصری که او آن را آغاز کرد همچنان ادامه دارد. حملات یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ که بن‌لادن مغز متفکر آن بود و یک روز پس از ترور احمد شاه مسعود، این فرمانده دلیر افغان، توسط نیروهای القاعده انجام شد، دستاویزی برای از میان بردن معادلات سیاسی و امنیتی خاورمیانه بود.
جورج بوش، رییس‌جمهوری پیشین ایالات‌متحده از گروه طالبان که در آن زمان بر افغانستان حکومت می‌کرد، خواست تا زنده یا مرده القاعده را تحویل دهد.
طالبان که متحد القاعده بود از این خواسته سرپیچی کرد تا سر‌انجام در اکتبر سال ۲۰۰۱ حمله نیروهای ائتلاف به افغانستان آغاز شود. دو سال بعد و در ماه مارس ۲۰۰۳ مخفی کردن سلاح‌های کشتار جمعی و حمایت از «تروریسمی» که بن‌لادن آن را تعریف کرده ‌بود، بهانه‌ای برای حمله به عراق و سر‌نگونی صدام‌حسین و اشغال این کشور توسط نیروهای آمریکایی و متحدانش شد. بن‌لادن اگرچه دوشنبه کشته شد اما تحولاتی را در خاورمیانه، جنوب آسیا و حتی سرتاسر جهان رقم زد که تبعاتش را هیچ گاه نمی‌توان فراموش کرد. بن‌لادن آغاز‌گر عصری بودکه خشن‌تر، بی‌رحم‌تر، مرگبار‌تر و غیر‌انسانی‌تر از هر دوره دیگری در تاریخ جهان بود.

عکس:Whitehouse.gov

تیم امنیت ملی کاخ سفید بامداد دوشنبه در اتاق وضعیت کاخ سفید به مدت ۴۰ دقیقه تصاویر عملیات کماندو‌های آمریکایی در منطقه ابوت آباد در نزدیکی اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان را به طور مستقیم تماشا کردند. عملیاتی که به کشته شدن سرکرده القاعده منجر شد. این عملیات پیروزی بزرگی برای اوباما به شمار می‌رود و برگ برنده او در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۲ خواهد بود.

عکس: زمان آنلاین

اسامه بن‌لادن، یکی از ۵۰ فرزند یک تاجر میلیونر عربستانی بود که در جوانی به افغانستان رفت تا با ارتش سرخ شوروی بجنگد. او چند سال بعد گروه القاعده را پایه‌گذاری کرد و به معروف‌ترین تروریست جهان بدل شد. در عکس مقابل بن‌لادن و خانواده‌اش در سوئد دیده می‌شود.

عکس: آژانس یوروپین فوتو پرس

این خانه‌ای است که گفته می‌شود بن‌لادن برای سال‌ها در آنجا مخفی شده‌بود. این خانه که وسعت و مجلل بودنش باعث شگفتی نیروهای آمریکایی شده‌بود، میلیون‌ها دلار ارزش داشت و بسیار متفاوت با سایر منازل منطقه ابیت‌آباد در نزدیکی اسلام‌آباد بود.

عکس: نیویورک‌تایمز

دایانا مسارولی در منطقه گرند زیروی شهر نیویورک، منطقه‌ای که حملات یازدهم سپتامبر در آنجا انجام شد، تصویر همسرش را در دست گرفته‌است که آن روز در برج‌های دوقلو بود و بر اثر حملاتی که در عکس مقابل بن‌لادن آن را مدیریت می‌کرد، کشته‌شد.

عکس: GETTY IMAGES

نیروهای امنیتی در برابر یک مرکز خرید بزرگ در شهر جاکارتای اندونزی مستقر شده‌اند. به دنبال انتشار خبر کشته‌شدن بن‌لادن تدابیر سخت امنیتی از بیم حملات انتقام‌جویانه در سراسر جهان افزایش یافته‌است. القاعده تهدید کرده‌است که انتقام کشته‌شدن بن‌لادن را خواهد گرفت.

عکس: GETTY IMAGES

آگهی درگذشت بن‌لادن در روزنامه دیلی تلگراف سیدنی. این آگهی با این جملات آغاز می‌شود:پدر معنوی تروریسم، مغز متفکر قتل عام و فرد منفور همه کسانی که عاشق صلح و آزادی هستند. در انتهای این آگهی آمده است جشن درگذشت بن‌لادن در سرتاسر جهان آزاد برگزار می‌شود.

عکس: GETTY IMAGES

طرفداران «جمعیت علمای اسلام نظریاتی» که از طرفداران گروه طالبان محسوب می‌شوند دیروز در شهر کویته پاکستان به خیابان‌ها ریختند و در اعتراض به کشته شدن بن‌لادن علیه آمریکا شعار سر دادند.