ایلهان عمر یک پناهنده اهل کشور سومالی، نخستین زن مسلمانی است که در مجلس نمایندگان خدمت می‌کند. دفتر این نماینده زن مسلمان کنگره آمریکا به رسانه‌های آمریکایی گفته است از زمان مطرح شدن مجدد نام ایلهان عمر در اخبار، تهدیدهای خشونت‌آمیز علیه وی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان پس از اظهارات ایلهان عمر که کوین مک‌کارتی رئیس این مجلس آنها را «اظهارات یهودی‌ستیزانه و ضد آمریکایی مکرر» توصیف کرد، برای اخراج عمر از کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان اقدام کردند. در قطعنامه روز پنج‌شنبه جمهوری‌خواهان علیه ایلهان عمر، از وی به صراحت به‌دلیل یک توییت در سال۲۰۱۹ که حامیان اسرائیل را پول‌پرست دانسته بود، انتقاد شده است.

ایلهان عمر در این توییت با کنایه به حامیان جمهوری‌خواه اسرائیل گفته بود: «همه چیز درباره عزیزشان بنیامین است.» حکیم جفریس، رهبر اقلیت دموکرات‌ها با بیان اینکه ایلهان عمر مرتکب اشتباهاتی شده است، اما از وی با قاطعیت دفاع کرد و گفت: «آنچه امروز در مجلس نمایندگان شاهد آن هستیم یک بحث عمومی درباره سیاست یا مسوولیت‌پذیری نیست.این یک انتقام سیاسی است.» ایلهان عمر در دفاع از خود درحالی‌که در کنار عکسی از خود در دوران کودکی سخن می‌گفت، افزود: «چه کسی می‌تواند آمریکایی شود؟ چه عقیده‌ای باید داشته باشید تا آمریکایی محسوب شوید؟ این بحث بر سر همین است. اگر مهاجر هستید یا اگر اهل نقطه خاصی از جهان هستید، رنگ پوست خاصی دارید یا مسلمان هستید، مشکوک درنظر گرفته می‌شوید.» ایلهان عمر پیش از این، در پاسخ به سوالاتی درباره تلاش‌های کوین مک‌کارتی رئیس‌ مجلس نمایندگان آمریکا برای ممانعت از ادامه حضور وی در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان گفته بود: «افرادی نظیر مک کارتی با اشاعه اسلام‌هراسی موافق هستند.»

به گزارش تارنمای کنگره آمریکا (هیل) وی افزود: «شما به یاد دارید که وقتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا وارد ایالت من شد، گفت: مسلمانان و پناهندگان سومالیایی در حال نفوذ به کشور ما هستند»، یا وقتی که لورن بوبرت (نماینده جمهوری‌خواه) از من به‌عنوان یک «تروریست» یاد کرد. ایلهان عمر با تاکید بر اینکه این افراد موافق اشاعه اسلام‌هراسی هستند، تاکید کرد: «آنها با داشتن صدای یک مسلمان در کمیته روابط خارجی مجلس موافق نیستند.» پیش‌تر ایلهان عمر که خارج کردنش از کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا به رای اکثریت نمایندگان نیاز داشت، گفته بود: «این اقدام انگیزه سیاسی دارد. گاهی اوقات هم از آنجا ناشی می‌شود که آنها نمی‌توانند حضور یک مسلمان، ‌یک پناهجو و یک آفریقایی را در کنگره بپذیرند، چه رسد به اینکه در کمیته امور خارجه هم عضو باشد.» پیش تر نیز جمهوری‌خواهان دست به اقدام مشابهی زده بودند؛ اما آن اقدام دامن یک خودی را گرفته بود.

در دوره پیشین آنها لیز چنی را از جایگاه رهبری سوم حزبشان اخراج کرده بودند؛ اما با توجه به اینکه در اقلیت بودند نتوانستند وی را  از کمیته خود اخراج کنند. لیز چنی جزء کسانی بود که به استیضاح ترامپ رای داده و همواره منتقد او بود. لیز چنی، دختر دیک چنی، معاون سابق جورج بوش پسر، یکی از منتقدان جمهوری‌خواهان راست افراطی و طرفدار ترامپ بود که در نهایت از رهبری حزب کنار گذاشته شد و حتی نتوانست در انتخابات وایومینگ پیروز شود تا نامزد جمهوری‌خواهان برای این دوره از انتخابات مجلس نمایندگان شود.