هانس گراندبرگ، نماینده سازمان ملل در امور یمن، در بیانیه‌ای گفت: «از اینکه امروز توافقی حاصل نشده است، متاسفم.» او به حوثی‌‌ها اشاره‌ای نکرد، اما از دولت به رسمیت شناخته‌‌شده بین‌‌المللی برای «مشارکت مثبت» در مذاکرات برای تمدید آتش‌‌بس تشکر کرد. او از رهبران خواست تا به تلاش برای دستیابی به توافق ادامه دهند. وی گفت: «من از آنها می‌‌خواهم که به تعهدات خود در قبال مردم یمن برای پیگیری همه راه‌ها برای صلح عمل کنند.» وزیر امور خارجه دولت یمن که در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است، مسوولیت پایان آتش‌بس را به گردن حوثی‌ها انداخت. «احمد عوض بن‌مبارک» در اظهارنظر با شبکه «الحدث» ادعا کرد که حوثی‌ها مانع آتش‌بس شده و بر خلاف منافع مردم یمن عمل کرده‌اند. او گفت: «دولت برای تمدید آتش‌بس امتیازات زیادی داد.»

هیچ اظهارنظری فوری از سوی حوثی‌‌ها وجود نداشت؛ اما روز شنبه آنها گفتند که بحث‌ها درباره آتش‌‌بس به «بن‌بست» رسیده است و به دفاع از بازگشایی کامل فرودگاه صنعا و رفع محاصره شهر بندری و کلیدی حدیده ادامه می‌‌دهند. این گروه ماه گذشته میزبان یک رژه نظامی بزرگ بود که راکت‌ها و تسلیحات بزرگ را به نمایش گذاشت. در ساعات منتهی به ضرب‌الاجل، یک سخنگوی ارتش حوثی‌ها، شرکت‌های نفتی خصوصی را که هنوز در این کشور کار می‌کنند، تهدید کرد که تاسیسات آنها را تصرف خواهند کرد. «یحیی سریع» در توییتر نوشت: «سوخت‌‌های فسیلی متعلق به مردم یمن است و می‌‌توان از آن برای پرداخت حقوق کارکنان دولت استفاده کرد.» آتش‌‌بس آوریل در ابتدا فرودگاه صنعا و بندر حدیده در دریای سرخ را به‌صورت نسبی افتتاح کرد. در ماه‌های بعد پروازها از فرودگاه پایتخت به اردن و مصر دوباره آغاز شد. این آتش‌بس همچنین خواستار رفع محاصره حوثی‌ها در تعز، سومین شهر بزرگ کشور شد. اما پس از توقف مذاکرات با هدف بازگشایی جاده‌های محلی، پیشرفت کمی در آنجا حاصل شده است. یکی دیگر از مشکلات این است که حقوق کارکنان دولتی که سال‌هاست پرداخت نشده‌اند، چگونه تامین می‌شود.

بیانیه روز یکشنبه چند روز پس از دیدار گراندبرگ در صنعا با رهبر ارشد حوثی‌‌ها، عبدالمالک الحوثی و دیگر مقامات ارشدی که بر بازگشایی کامل فرودگاه تاکید داشتند، بیان شد. این فرستاده هفته گذشته هشدار داد که خطر بازگشت به جنگ یک احتمال واقعی است. «فران پوگ» مدیر سازمان خیریه بین‌‌المللی آکسفام در یمن، در واکنش به خبر پایان یافتن آتش‌‌بس گفت: «اگر حملات هوایی، بمباران زمینی و حملات موشکی از سر گرفته شود، میلیون‌‌ها نفر در خطر خواهند بود.» تحلیلگران می‌گویند که با وجود اینکه حوثی‌ها احساس قدرت می‌کنند و با وجود ائتلافی که با آنها می‌جنگد و به‌دلیل مشکلات «بینا ائتلافی» دچار شکاف شده است، هنوز مشخص نیست که آیا مذاکرات بیشتر می‌تواند پیشرفت کند یا خیر؟‌ «پیتر سالزبری» کارشناس یمن در گروه بین‌المللی بحران گفت که حوثی‌‌ها طوری رفتار می‌‌کنند که گویی اهرم‌‌های بیشتری در طول مذاکرات دارند؛ زیرا تمایل بیشتری نسبت به طرف مقابل برای بازگشت به جنگ دارند.

او گفت که در مقایسه با نیروهایی که با ائتلاف سعودی می‌‌جنگند، «آنها یک دولت پلیسی موثر را اداره می‌‌کنند و یک نیروی جنگی بسیار کارآمد و با انگیزه را سر و سامان می‌دهند.» در سال‌های اخیر، نیروهای حوثی تسلیحات موثرتری را علیه عربستان سعودی و رقبای آن به‌کار گرفته‌اند از جمله موشک‌‌های کروز و هواپیماهای بدون سرنشین. در همین حال، شکاف‌هایی در ائتلاف ضد حوثی در استان‌های جنوبی ظاهر شده است. در ماه اوت، گروه‌های مسلح مورد حمایت امارات متحده عربی، میادین نفت و گاز حیاتی جنوب را که تحت کنترل نیروهای دیگری هستند که با ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی می‌‌جنگند، تصرف کردند. درگیری بین آنها و نیروهای دیگر از داخل ائتلاف ده‌ها کشته برجای گذاشت.