روندها
توکیو نگران اقتصاد ایالاتمتحده
تنزل ارزش سهام انرژی و نیز خودروسازان در روز دوشنبه باعث کاهش شاخص نیکی در توکیو شد. به گزارش رویتر از توکیو، تحلیلگران معتقدند، دلایل دیگری علاوه بر تنزل در سهام خودروسازی و انرژی در کسادی روز دوشنبه توکیو دخیل بودند. نشانههای وخامت در اقتصاد ایالات متحده یکی از دلایل نگرانی و احتیاط سرمایهگذاران در توکیو بود. والاستریت بیشتر روزهای هفته گذشته را تحتتاثیر اخبار مربوط به کسادی اقتصادی و تورم بود و شاخصهای مهم فعال در ایالاتمتحده هفته را با تنزل سپری کردند. سرمایهگذاران در ژاپن میگویند، هنوز معلوم نیست که واقعا اخبار والاستریت بتواند بر روی وضعیت صادرکنندگان ژاپنی تاثیر بگذارد، اما واقع آن است که توکیو نیز درگیر تناقضهایی است که این روزها سرمایهگذاران در والاستریت با آن مواجه هستند. افزایش نرخ بهره در ایالات متحده به افزایش ارزش دلار در مقابل ین کمک میکند و از این رهگذر به افزایش در سود صادرکنندگان ژاپنی هم کمک میکند، اما کسادی اقتصادی، از جهت دیگر بر صادرات ژاپن که بزرگترین شریک تجاری ایالاتمتحده است، تاثیر منفی میگذارد.
به همین دلیل آشفتگی و سردرگمی که در والاستریت در هفته گذشته وجود داشت روز دوشنبه دامنگیر سرمایهگذاران ژاپنی شد.
شاخص سهام نیکی در روز دوشنبه ۶۶/۰درصد تنزل پیدا کرد، شاخص توپیکس هم در روز دوشنبه ۴۲/۰درصد از دست داد. بزرگترین بازندگان روز دوشنبه کمپانی هوندا موتور بود که ارزش سهام آن ۶/۱درصد تنزل پیدا کرد. همچنین رقیب هوندا یعنی کمپانی تویوتا ۷/۰درصد از دست داد. کمپانیهای فعال در بخش نفت و گاز از بازندگان دیگر روز دوشنبه توکیو بودند. در روز دوشنبه ساعاتی قبل از باز شدن بازار سهام، خبر مربوط به نرخ رشد اقتصادی ژاپن منتشر شد که به رغم افزایش رشد اقتصاد با آهنگ سالانه یکدرصد در سهماه دوم آوریل- ژوئن، کمکی به ایجاد انگیزه در سرمایهگذاران نکرد. این خبر حاکی از احیای اقتصادی در ژاپن است. پیش از این اقتصاد ژاپن متکی به بازار ایالات متحده بود، اما رشد مصرف در بازار داخلی در حال حاضر به رونق اقتصادی در ژاپن کمک کرده است. خبری که روز دوشنبه درباره نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در ژاپن منتشر شد، خبر تجدیدنظر شده است که نسبت به آمار قبلی رشد حدود ۵/۰درصد افزایش نشان میدهد. به نظر میرسد رشد اقتصادی در ژاپن آغاز شده است. اقتصاد ژاپن در سال مالی ۲۰۰۵ حدود ۲/۳درصد رشد داشته است.
در بازارهای آسیا قیمت نفتخام کاهش پیدا کرد و به زیر ۶۶ دلار برای هر بشکه رسید. اینکه اعضای اوپک قصد ندارند کاهشی در تولید خود ایجاد کنند، موجب کاهش قیمت نفت شد. قیمت نفت خام تحویلی برای ماه اکتبر در روز جمعه با ۲۸ سنت کاهش به ۹۷/۶۵ دلار رسید. در روز جمعه قراردادهای نفتی با هر بشکه نفت ۲۵/۶۶ دلار در نیویورک بسته شد. اعضای اوپک در روز یکشنبه اعلام کردند هیچ دلیلی وجود ندارد که اوپک میزان تولید خود را تغییر دهد. کاهش تولیدات قطعا موجب افزایش قیمت نفت میشود و البته افزایش در قیمت نفت چیزی نیست که اوپک به دنبال آن باشد.
ارسال نظر