پیشبینی اکونومیست از انتخابات آمریکا منتشر شد
پیشبینی اکونومیست بایدن رئیسجمهور میشود
فاکسنیوز از احتمال کنار کشیدن ترامپ خبر داد
مدل اکونومیست در واقع بازه زمانی سوم مارس تا سیام ژوئن را بررسی کرده و به تفکیک شانس پیروزی بایدن و ترامپ را مشخص کرده است. بهعنوان مثال در این مدل در تاریخ سوم مارس بایدن توان کسب ۲۷۱ رای الکترال را داشت و ترامپ ۲۶۹. در تاریخ ۹ مارس اما هر دو در رقم ۲۶۹ مساوی هستند. اما از ۲۲ مارس مدام فاصله بین بایدن و ترامپ زیاد میشود و احتمال پیروزی پیرمرد دموکراتها بهطور پیوسته بالاتر میرود؛ بهگونهایکه در بیستم آوریل فاصله آرای الکترال احتمالی بین آنها ۸۰ میشود. در این روز احتمال کسب آرای بایدن به ۳۰۹ رای الکترال و ترامپ به ۲۲۹ میرسد. اما نقطه اوج این اختلافات به تاریخ سیام ژوئن میرسد. در این روز آرای الکترال بایدن به ۳۴۳ و دونالد ترامپ به ۱۹۵ میرسد.
برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری هر نامزدی که به ۲۷۰ رای الکترال برسد، میتواند بار و بنه خود را جمع کند و مستاجر کاخ سفید شود. به نوشته مجله اکونومیست، پیشبینی این مجله در حال حاضر ، شامل یک پیروزی قاطع برای بایدن است. سیستم آرای الکترال این شانس را در سال ۲۰۱۶ به دونالد ترامپ داد تا جمع آرای مناطق روستایی را با ورود به کاخ سفید ببیند. این در حالی است که آرای مردمی هیلاری کلینتون در آن سال بالاتر از دونالد ترامپ بود.
اما در حال حاضر به نظر میرسد جایگاه ترامپ در برخی از ایالتهای حساس و غیرحزبی به شدت متزلزل شده است. در واقع ایالتهایی که وی را در سال ۲۰۱۶ به کاخ سفید هل دادند، در انتخابات امسال علیه وی شدهاند. در انتخابات سال ۲۰۱۶، ایالتهایی مانند آریزونا، فلوریدا، پنسیلوانیا، میشیگان و اوهایو به ترامپ این شانس را دادند که وی رئیسجمهور این کشور شود.
هر چند که برخی میگویند این مدل از تحقیقات وابسته به شرایط فعلی است و نمیتوان با قاطعیت از هماکنون بایدن را پیروز انتخابات دانست، اما اختلاف موجود بین دو نامزد انتخابات ریاستجمهوری بسیار قابلتوجه است. با این وجود برخی میگویند ترامپ قدرت بسیار قابلتوجهی در مناظرات دارد و میتواند بایدن را به راحتی مغلوب کند. حتی خود وی در مصاحبه اخیر خود با فاکسنیوز گفته بود که این پیرمرد توان کنار هم گذاشتن دو جمله را ندارد.
اما در مدل پیشبینی اکونومیست که نظرسنجیها و فاکتورهای سیاسی و اقتصادی را در نظر گرفته، شانس بایدن بسیار افزایش یافته است. بهعنوان مثال در این مدل مشخص شده است که دو ایالت مینهسوتا و ویسکانسین از ترامپ روی برگرداندهاند و به سمت بایدن در حال چرخش هستند. این در حالی است که در ایالتهایی مانند نیویورک و کالیفرنیا پیروزی بایدن قطعی است. در واقع چیزی که شرایط را تغییر داده است، چرخش ایالتهای مردد به سوی بایدن است. در برخی ایالتها مانند نوادا، رنگ انتخاباتی آبی به خود گرفته است. در ایالت کلورادو نیز چرخش آهستهای به سوی دموکراتها صورت گرفته است. فلوریدا و ویرجینیا نیز شرایط مشابهی دارند و به سمت دموکراتها تمایل پیدا کردهاند.
آریزونا و کارولینای شمالی نیز از این قاعده جدا نیستند و هماینک دست برتر را به بایدن دادهاند. پنسیلوانیا نیز نرمنرمک در حال چرخش به سمت بایدن است. در این میان سایت «realcalearpolitics» پیشبینیها از انتخابات میاندورهای سنا را هم مد نظر قرار داده است و میگوید که تا این لحظه به هر دو حزب ۴۸ کرسی خواهد رسید. این در عمل برتری جمهوریخواهان را از بین خواهد برد. در مجلس نمایندگان اما همچنان دست برتر با دموکراتها است و ۲۱۴ کرسی به دموکراتها و ۱۹۰ کرسی نیز به جمهوریخواهان خواهد رسید.