دنیای اقتصاد: ویسکانسین، اوهایو، کالیفرنیا و ۱۰ ایالت دیگر روز جمعه اعلام کردند که آنها در میان ۲۱ ایالتی بودند که هکرهای روسی به این ایالات حمله کردند تا در نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ تاثیر بگذارند. به گزارش رویترز به‌رغم این افشاگری، این ایالات اعلام کردند که این حملات تاثیری در تغییر آرای نتایج نگذاشته است.

وزارت کشور آمریکا اعلام کرد که متوجه این فعالیت‌ها در این ایالات شده است اما از افشا کردن هویت آنها خودداری کرده است.

روسیه تاکنون دخالت در انتخابات را تکذیب کرده است. چنین ادعای مشابهی را هم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده دارد و گفته است که روسیه در انتخابات آمریکا دخالت نکرده است.

این در شرایطی است که برخی ایالات ‌مانند آلاباما، آلاسکا، کلرادو، کانکتیکات، مینه‌سوتا، تگزاس و واشنگتن تایید کرده‌اند که مورد حمله هکرهای روسی قرار گرفته‌اند اما به گفته آنها این حملات موفقیت‌آمیز نبوده است. آریزونا و ایلی‌نویز سال گذشته تصریح کرده بودند که مورد حمله هکری قرار گرفته‌اند. خبرگزاری آسوشیتدپرس تایید کرد که آیووا، مری‌لند، داکوتای شمالی، پنسیلوانیا، دله‌ور، اوکلاهاما و ویرجینیا نیز جزو ایالاتی بودند که سال گذشته مورد حمله هکری روس‌ها قرار گرفتند. در کل گفته می‌شود که ۲۱ ایالت آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶، مورد حمله هکری روس‌ها قرار گرفته بودند.

با این حال جاد شائوت، رئیس انجمن ملی ایالات‌متحده در مدیران دولتی انتخابات می‌گوید: هیچ مدرکی مبنی بر اینکه هکرها توانسته باشند حتی یک رای یا ثبت‌نام رای‌دهنده‌ای را تغییر دهند وجود ندارد. اما مایکل هاس، مدیر کمیسیون انتخابات ویسکانسین گفت که وزارت کشور اعلام کرده بود بازیگران دولتی سایبری روسیه سیستم‌های ثبت‌نام انتخابات را مورد هدف قرار داده بودند. این درحالی است که مقامات وزارت کشور آمریکا می‌گویند که در این ۲۱ ایالت تنها فعالیت‌های ابتدایی از هکرها مشاهده شده و تنها تعداد کمی از شبکه‌ها به خطر افتاده‌اند. آلکس پادیلا، نماینده ارشد دولت در کالیفرنیا روز جمعه گفت که هکرهای روسی سایت‌های انتخاباتی را توانسته‌اند مشاهده کنند اما به داخل آن نتوانسته‌اند راه پیدا کنند. با این حال پادیلا می‌گوید که مسوولان، به‌رغم درخواست‌شان یک سال دیر به آنها خبر داده‌اند که روس‌ها توانسته‌اند اطلاعات را مشاهده کنند. اسمات مک‌کانل، سخنگوی وزارت کشور آمریکا در بیانیه‌ای گفت: دولت معتقد است مقامات باید در مورد خطرات سایبری در زیرساخت‌های انتخابات مطلع شوند، در عین حال که باید از یکپارچگی و تحقیقات محرمانه نیز محافظت به‌عمل آورند. مقامات اطلاعاتی ایالات‌متحده بر این باورند که هکرها از طرف کرملین مورد حمایت واقع می‌شدند تا با راه‌اندازی یک پروپاگاندا ترامپ را به پیروزی برسانند. سناتور مارک‌وارنر، دموکرات اهل ویرجینیا که رئیس کمیته حملات سایری در سنا است در بیانیه‌ای اعلام کرد: پس از گذشت یک سال اینکه گفته شود در انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۱۶، برخی ایالات آمریکا هدف حملات هکری بوده‌اند، غیرقابل قبول است. وی در ادامه این بیانیه آورده است: مقامات دولتی باید هرچه زودتر این اخبار را به گوش مقامات ذی‌صلاح می‌رساندند و زنگ خطر را برای انتخابات به‌صدا در می‌آوردند. اینکه گفته می‌شود آنها نتوانسته‌اند یک رای را هم جابه‌جا کنند، توجیهی بر این پنهان‌کاری نیست. ویلیان ویلیامز، نماینده ارشد دولت در ایالت ویسکانسین تاکید کرده است که سیستم‌ها برای چندین هفته پیش از انتخابات از سوی هکرها اسکن شده است.