دنیای اقتصاد: نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا پیش‌بینی کرد که با میانجی‌گری خارجی تلاش‌ها را برای هدایت بحران سیاسی در این کشور آغاز خواهد کرد اما اپوزیسیون این کشور اعلام کرد که دیگر فرصت را برای ازدست‌دادن یک «نمایش» از دست نخواهد داد.

به گزارش رویترز، به‌دنبال چند ماه تظاهرات علیه مادورو در ونزوئلا، هم دولت، هم اپوزیسیون نماینده‌ای به دومینیکن فرستاده‌اند تا با میانجیگری رئیس‌جمهوری این کشور گفت‌وگوهای بین دو طرف از سر گرفته شود. نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا با تحسین حمایت بین‌المللی از مذاکرات اخیر دولتش با نمایندگان مخالفان گفت: بسیار به دستیابی به توافق درباره پایان بحران کشور نزدیک شده‌ایم. اخیرا مذاکراتی میان دو طرف در جمهوری‌دومینیکن و با میانجی‌گری خوزه لوئیز زاپاترو، نخست‌وزیر سابق اسپانیا و دانیلو مدینا، رئیس‌جمهوری دومینیکن برگزار شده است. مادورو در یک سخنرانی که از تلویزیون دولتی پخش شد، گفت که کشورش نیاز به گفت‌وگو و صلح دارد. مادورو تاکید کرد: ما بسیار به توافق نزدیک‌ شده‌ایم و موفق شدیم مجددا دور میز مذاکرات بنشینیم چراکه مذاکره برای صلح و شکوفایی ضروری است. او گفت که دور بعدی این مذاکرات ۲۷ سپتامبر برگزار خواهد شد و نمایندگان بولیوی، شیلی، مکزیک و نیکاراگوئه دو طرف را در این مذاکرات همراهی می‌کنند. رئیس‌جمهوری ونزوئلا سپس از مردم و رئیس‌جمهوری دومینیکن به‌خاطر کمکشان به برگزاری این مذاکرات تشکر کرد. مادورو با این حال از اینکه بیانیه روز پنج‌شنبه مخالفان شرکت‌کننده در این مذاکرات اشاره‌ای به «فضای صمیمی» آن نداشته، اظهار ناخرسندی کرد و گفت: بیانیه غیرعادی مخالفان ونزوئلایی نتوانست هماهنگی موجود میان هیات‌های شرکت‌کننده در مذاکرات را منعکس کند. خورخه رودریگز، شهردار یکی از مناطق کاراکاس که از مذاکره‌کنندگان ارشد در این نشست بود، به شرح نکات موردنظر دولت ونزوئلا برای دستورکار مذاکرات پرداخت. او حفظ حاکمیت ملی ونزوئلا و رد تجاوزگری و مداخله خارجی علیه کشور را از اصول مذاکرات دانست. رودریگز مسائل دیگری را نیز ذکر کرد که شامل چارچوب و تضمین‌های انتخابات، شرکت مخالفان در کمیسیون حقیقت‌یاب وابسته به مجمع‌موسسان این کشور و یکسری تدابیر اقتصادی می‌شود.

همچنین دولت ونزوئلا تقاضا کرده تا مجمع موسسان قانون اساسی این کشور از جانب مخالفان، هم در داخل و هم در خارج به رسمیت شناخته شود. در عین حال این دولت از پارلمان تحت‌کنترل مخالفان خواست احکام دادگاه عالی را به منظور موجودیت همزمان شاخه‌های مختلف حاکمیت بپذیرد. رودریگز گفت که دو طرف توافق کردند کمیته‌ای برای پشتیبانی از مذاکرات شامل نمایندگان دولت، مخالفان، میانجی‌گران اسپانیا و دومینیکن و همچنین چهار کشور دیگر شامل مکزیک، شیلی، بولیوی و نیکاراگوئه تشکیل دهند. این درحالی است که اووا مورالس، رئیس‌جمهوری بولیوی اعلام کرد: از آغاز مذاکرات میان دولت بولیواری و مخالفان دولت حمایت کرده و از عوامل خارجی می‌خواهیم در این فرآیند مداخله نکنند. مورالس در توییتر نوشت: ما از آغاز این گفت‌وگوی دموکراتیک در ونزوئلا استقبال کرده و حمایت می‌کنیم. رئیس‌جمهوری بولیوی همچنین خواهان اتحاد کشورهای آمریکای‌لاتین علیه حملات خارجی نیروهای امپریالیستی شد. مورالس همچنین از لوئیز آلماگرو، رئیس سازمان کشورهای قاره آمریکا و همچنین از آمریکا و سازمان سیا خواست دست از توطئه‌چینی علیه ونزوئلا بردارند. با این وجود اپوزیسیون، مادورو را متهم به ایجاد فضای دیکتاتوری در کشور کرده است و امید زیادی ندارد که این گفت‌وگوها به خلق فضای دموکراتیک در کشور کمک کند. به اعتقاد اپوزیسیون، دولت نفت‌محور مادورو به‌دنبال تصاحب کامل قدرت در این کشور است.

درحالی که دولت مادورو از دور جدید گفت‌وگوها اظهار رضایت دارد، اما اپوزیسیون چندان به نتیجه آن باور ندارد. خولیو بورگس، رهبر کنگره این کشور می‌گوید: آنها (دولتی‌ها) دوباره نمی‌توانند مانند سال گذشته دست بیندازند، آنها پیش‌تر وعده‌های بیشتری دادند اما هیچ اتفاقی نیفتاد.