دنیای اقتصاد: کیم‌جونگ‌اون، رهبر کره‌شمالی از موضوع پرتاب موشک به سمت گوام گذشت و اعلام کرد که منتظر است به گفته خود رفتار احمقانه یانکی‌ها را مشاهده کند و در صورت تشخیص آنها را شلیک کند. به گزارش سی‌ان‌ان این عقب‌نشینی پیونگ‌یانگ زمانی رخ داد که جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده بود اگر کره‌شمالی موشکی به سرزمین‌ متعلق به آمریکا شلیک کند بازی را برای یک جنگ آغاز کرده است. ماتیس در گفت‌وگو با خبرنگاران تصریح کرد: شما به مردم شلیک نمی‌کنید، مگر اینکه خواهان دریافت عواقب آن باشید. این در حالی است که «جائه این»، رئیس‌جمهوری تازه کره‌جنوبی اعلام کرد آمریکا برای هرگونه حمله به کره نیازمند تصویب آن است. او تاکید کرد: عملیات نظامی در شبه‌جزیره کره تنها می‌تواند با تصمیم کره‌جنوبی صورت بگیرد و هیچ‌کس دیگر بدون اجازه سئول اجازه این کار را ندارد.

او این سخنان را در روز آزادی شبه‌جزیره کره از دستان ژاپنی‌ها ابراز کرد. این روز در دو کشور کره جشن محسوب می‌شود و برای هر دو کشور دارای اهمیت بسزایی است. این در شرایطی است که خبرگزاری دولتی کره‌شمالی اعلام کرد نظامیان این کشور نقشه‌های پرتاب موشک در مسیر جزیره‌ گوام را به رهبر این کشور تحویل داده‌اند، اما او فعلا تصمیمی نگرفته و قصد دارد در ابتدا رفتار آمریکا را زیر نظر بگیرد. طبق این گزارش کیم‌جونگ‌اون گفته است ایالات‌متحده باید درست تصمیم بگیرد و با رفتار خود نشان دهد که می‌خواهد تنش‌های موجود در شبه‌جزیره کره را تخفیف دهد و از یک برخورد نظامی خطرناک در این منطقه جلوگیری کند. براساس برنامه منتشر شده، قرار بود چهار موشک بالستیک میان‌برد پس از عبور از حریم هوایی ژاپن، فاصله ۴۰ - ۳۰ کیلومتری سواحل گوام را هدف قرار دهد. کره‌شمالی در قبال تهدیدات آمریکا و سخنان تند و تیز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده، اخیرا اعلام کرده بود قصد دارد در مسیر جزیره‌ گوام واقع در اقیانوس آرام ـ که ایالات‌متحده آمریکا در آنجا یک پایگاه نظامی دارد ـ موشک پرتاب کند.

اما جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا به کره‌شمالی هشدار داد به ریسک جنگ با آمریکا دست نزند. ماتیس افزود که ایالات‌متحده آمریکا قادر است در چند لحظه مسیر حرکت موشک کره‌شمالی را برآورد کند و اگر این موشک در مسیر جزیره‌ گوام باشد، آن را سرنگون خواهد کرد. در این شرایط اما رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی گفته است می‌خواهد به هر قیمتی شده از بروز جنگ در شبه‌جزیره‌ کره جلوگیری کند. او خاطرنشان ساخت که دولتش تلاش‌های دیپلماتیک خود را برای حل مساله‌ موشکی کره‌شمالی افزایش می‌دهد. «این» افزود: «ما باید مساله‌ اتمی کره‌شمالی را از راه‌های مسالمت‌آمیز حل کنیم و مهم نیست چنین راه‌حلی چه فراز و نشیب‌هایی دارد.» رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی با این همه تصریح کرد که کشورش ظرفیت‌های نظامی خود را تقویت خواهد کرد تا بتواند صلح را تضمین کند.

او افزود: «همزمان درها برای یک گفت‌وگو باز خواهد ماند تا تنش‌های نظامی میان کره‌جنوبی و شمالی وخیم‌تر نشود.» همزمان کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز در این میان تلاش‌های دیپلماتیک خود را برای حل مسالمت‌آمیز بحران کره‌شمالی افزایش بخشیده‌اند. آن‌گونه که فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست ویژه‌ای برای مسائل امنیتی با نمایندگان مسوول این اتحادیه گفته است، قرار است گفت‌وگوهای نمایندگان «گروه شش‌گانه» که مذاکراتش در سال ۲۰۰۹ متوقف شده بود، از سر گرفته شود. این گروه در سال ۲۰۰۳ با حضور نمایندگان دو کره، ایالات‌متحده آمریکا، روسیه، چین و ژاپن تشکیل شد تا منازعه بر سر برنامه‌ اتمی کره‌شمالی را کاهش دهد.