دنیای اقتصاد: انتخابات ونزوئلا در میان خون و درگیری برگزار شد. انتخاباتی که با مشارکت ۵/ ۴۱ درصدی همراه بود و اپوزیسیون آن را تحریم کرد. اپوزیسیون می‌گوید که مادورو قصد دارد ونزوئلا را به کوبایی دیگر تبدیل کند. او با برگزاری این انتخابات قصد دارد تا نفرات دستچین شده خود را در مجلس موسسان ببیند. اما این تمام داستان نیست و ونزوئلا با تورم ۷۰۰ درصدی و گرسنه بودن مردمش با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند.

به گزارش رویترز روز یکشنبه همزمان با برگزاری انتخابات مخالفان مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا به خیابان‌ها ریختند و نتیجه اعتراض‌ها به خون کشیده شدن آن بود. سی‌ان‌ان در این‌باره گزارش داد که درگیری‌های مرگبار روز یکشنبه میان معترضان ونزوئلایی و پلیس در روز انتخابات جنجالی این کشور در آمریکای لاتین، شش کشته برجا گذاشت. این درگیری‌ها روز گذشته هم ادامه یافت. این شبکه خبری افزود: انتخابات مجلس موسسان قانون اساسی ونزوئلا با ۵۴۵ عضو که روز یکشنبه برگزار شد به نیکولاس مادورو اجازه می‌دهد تا قانون اساسی را بازنویسی کرده و نهادی رقیب مجلس ملی ونزوئلا به‌وجود آورد که در کنترل اپوزیسیون است.

برگزاری این انتخابات با وجود چند هفته اعتراضات خیابانی انجام شد که چندین کشته و مجروح به‌دنبال داشت. تلفات درگیری‌های روز شنبه دست‌کم به شش مورد رسیده که دو تن از آنها نوجوانانی بودند که حین اعتراضات کشته شدند. همچنین یک افسر گارد ملی ونزوئلا نیز طبق اعلام دفتر دادستانی کشته شده است. براساس بیانیه دفتر دادستانی کل ونزوئلا، تعداد کشته‌ها از آغاز ناآرامی‌های جاری از اوایل آوریل ۱۲۵ نفر بوده است. این آمار شامل دست‌کم دو مورد از کشته‌های روز یکشنبه نیست چراکه تحقیقات در رابطه با آنها همچنان ادامه دارد. با این حال مادورو در پیامی در توئیتر، انتخابات مجلس موسسان را که وظیفه بازنگری در قانون اساسی را بر عهده دارد، لحظه‌ای تاریخی توصیف کرد و گفت: «امروز روزی موفقیت‌آمیز با مشارکت مردمی بالا بود. امروز روز پیروزی است.»

سخنان نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا درحالی مطرح می‌شود که انریکه کاپریلس، یکی از چهره‌های شاخص اپوزیسیون میزان مشارکت مردمی را کمتر از ۱۵ درصد اعلام کرد. او همچنین انتخابات را جعلی خواند و با درخواست وی روز گذشته نیز مردم در اعتراض به مادورو در خیابان‌ها حضور پیدا کردند. او گفت: میزان مشارکت مردمی در همه‌پرسی نمادین مخالفان در دو هفته پیش سه برابر مشارکت مردمی در انتخابات مورد حمایت دولت در روز یکشنبه بود. در همین حال کمیسیون انتخابات ونزوئلا می‌گوید که میزان مشارکت در انتخابات روز گذشته این کشور ۵/ ۴۱ درصد بوده است. روز یکشنبه با شروع رای‌گیری درحالی معترضان به خیابان‌ها ریختند که دولت هرگونه تظاهرات را ممنوع اعلام کرده بود.

قانون اساسی ونزوئلا پیش‌تر در سال ۱۹۹۹ و در دوران زمامداری هوگو چاوز، رئیس‌جمهوری سابق این کشور بازنگری شده بود. نیکولاس مادورو که در دوران ریاست جمهوری چاوز وزیر خارجه بود، پس از مرگ او در سال ۲۰۱۳ به ریاست‌جمهوری رسید. رئیس‌جمهوری ونزوئلا که شدیدا به‌دلیل «عدم مدیریت اقتصادی صحیح» مورد انتقاد است، وعده داده که مجلس موسسان آرامش را به کشور بازگرداند اما منتقدان می‌گویند این اقدام تنها بر قدرت مادورو برای کنار زدن مخالفان خود منجر می‌شود. اکونومیست هم در سرمقاله این هفته خود اشاره کرده بود که احتمالا با شیوه مدیریت مادورو، تا آخر سال‌جاری میلادی تورم در این کشور به ۱۰۰۰ درصد برسد.

در عین حال، حزب حاکم سوسیالیست ونزوئلا متعهد شده است تا این مجلس جنجالی پس از تشکیل به سرعت کار قانونگذاری را آغاز کند. دیوسدادو کابیو، معاون حزب سوسیالیست ونزوئلا پس از رای‌گیری در تجمعی در کاراکاس گفت: «مجلس موسسان به سرعت کارش را شروع می‌کند.» او سپس فریاد زد: «صبح بخیر ونزوئلا. ما یک مجلس موسسان داریم! من از هموطنانم می‌خواهم تا اختلافات را کنار بگذارند تا این مجلس به مکانی برای گفت‌وگو تبدیل شود.» این مقام تاکید کرد جلسات مجلس موسسان در همان کنگره تحت کنترل اپوزیسیون برگزار خواهد شد. او افزود: «آنها ما را از در بیرون انداختند، ما از پنجره داخل شدیم. هرگز تسلیم نخواهیم شد. پافشاری ما تا پیروزی ادامه می‌یابد. امروز احساس پیروزی می‌کنیم.» این درحالی است که کاپریلس در یک کنفرانس خبری گفت: این مجلس موسسان هیچ‌کدام از مشکلات کشور را حل نمی‌کند، بلکه به معنای بحران بیشتر است. او بر این باور است که مرحله جدیدی از مشکلات آغاز شده است.