سنای آمریکا قصد انجام تغییرات در لایحه تحریم روسیه را دارد
سرنوشت مبهم لایحه ضدروسی
دنیای اقتصاد: مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت آرا لایحهای را در جهت تحریم روسیه تصویب کردند که دیگر امکان بلوکه کردن یا تضعیف آن از سوی رئیسجمهوری آمریکا وجود نداشته باشد. به گزارش سیانان مجلس نمایندگان آمریکا روز سهشنبه در لایحهای تحریمهای روسیه را تشدید کردند. به این لایحه ۴۱۹ نفر از نمایندگان رای مثبت دادند و تنها ۳ نفر از آنها با این لایحه مخالف بودند. این لایحه روز چهارشنبه به سنا فرستاده شده است، اما هنوز مشخص نیست که سنا چه زمانی به آن رای خواهد داد. این تحریمها شامل ایران و کرهشمالی هم میشود.
دنیای اقتصاد: مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت آرا لایحهای را در جهت تحریم روسیه تصویب کردند که دیگر امکان بلوکه کردن یا تضعیف آن از سوی رئیسجمهوری آمریکا وجود نداشته باشد. به گزارش سیانان مجلس نمایندگان آمریکا روز سهشنبه در لایحهای تحریمهای روسیه را تشدید کردند. به این لایحه ۴۱۹ نفر از نمایندگان رای مثبت دادند و تنها ۳ نفر از آنها با این لایحه مخالف بودند. این لایحه روز چهارشنبه به سنا فرستاده شده است، اما هنوز مشخص نیست که سنا چه زمانی به آن رای خواهد داد. این تحریمها شامل ایران و کرهشمالی هم میشود. باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا روز دوشنبه خاطر نشان کرده بود که او ممکن است تغییراتی در لایحه ایجاد کند. او این سخنان را در حالی ابراز کرد که نسخه اولیه آن در سنا با ۹۸ رای مثبت در برابر ۲ رای مخالف به تصویب رسیده بود و این نسخه محصول رایزنی سنا با مجلس نمایندگان بوده است. اد رویس، از اعضای جمهوریخواه که خانه کمیته روابط خارجی را اداره میکند به خبرنگاران گفت: این یک لایحه دو حزبی است که فشار اهرم اقتصادی و سیاسی ایالاتمتحده را افزایش میدهد. سه رای مخالفی که روز سهشنبه به این لایحه داده شده از سوی جمهوریخواهانی از جمله جاستین آماش از میشیگان، تام مسی از کنتاکی و جان دانکن از تنسی بوده است.
تحقیقات روی پرونده روسیه
اقدام مجلس نمایندگان ساعاتی پس از مصاحبه آنها با داماد و مشاور ارشد ترامپ درباره دخالت روسیه در انتخابات آمریکا به منظور شکست هیلاری کلینتون بوده است. ترامپ متهم است که با دخالت روسیه توانسته است در انتخابات آمریکا پیروز شود. او البته روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگاران تصریح کرد که هیچ ارتباطی با روسیه نداشته و همین امر شامل حال سایر نیروهای کمپین ترامپ میشود. او مدعی شد که ترامپ با برگزاری یک کمپین خوب انتخاباتی و هوشمندی خود توانسته است انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ را پیروز شود. الیوت انجل، دموکرات و کسی که خانه کمیته روابط خارجی در مجلس نمایندگان را اداره میکند، میگوید که شنیده است بسیاری از نمایندگان سنا مخالفتهایی با این لایحه داشتهاند و بیشتر به دنبال تایید نسخه اولیه هستند که خود با ارای بالا در سنا تصویب کردند. او برای حل این معضل گفته است که قصد دارد تا با باب کورکر و سناتور بن کاردین، یکی از نمایندگان ارشد دموکرات گفتوگو کند. این در شرایطی است که باب کورکر گفته است که سنا قصد دارد تغییراتی کوچک در بخش تحریمهای کرهشمالی اعمال کند. کورکر روز سهشنبه مشخص نکرد که قدم بعدی سنا چه خواهد بود اما به سیانان گفت: مجلس نمایندگان چیزی برای ما فرستاده و ما هم قصد داریم ابتدا آن را بررسی کنیم. البته او تصریح کرد که برایش مهم نیست که این لایحه سنا است یا مجلس نمایندگان. قانونگذاران هر دو حزب از هر دو اتاق که مشغول کار روی این لایحه بودند اعلام کردند که آنها قصد دارند تا پیش از تعطیلات تابستانی کنگره تکلیف این لایحه را مشخص کنند، اگرچه در این خصوص هم شک و تردیدهایی وجود دارد، زیرا سنا در حال حاضر روی قانون تامین اجتماعی کار میکند. روز سهشنبه سنا تصویب کرد که روی قانون اوباماکر بحث و بررسی کند.
آیا ترامپ وتو میکند؟
رئیسجمهوری آمریکا تاکنون نگفته است که آیا او لایحه را امضا خواهد کرد یا نه. در روزهای اخیر او پیغامهای مختلفی داده است. بهعنوان مثال سارا سندرز سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید گفته است که رئیسجمهوری حامی لایحه تحریم است اما اسکاراموچی مدیر روابط عمومی کاخ سفید گفته است که رئیسجمهوری در حال سبک و سنگین کردن این مبحث است. تلاشهای ترامپ برای تضعیف کنگره شکست خورده است اما به جای آن قرار است در باب اینکه شرکتهای آمریکایی و متحدان اروپایی از سوی این لایحه آسیب نبینند، بحث و بررسی شود. اعضای کنگره میگویند حتی اگر ترامپ قصد داشته باشد که این لایحه را وتو کند، بهاندازهای به آن رای داده خواهد شد که رئیسجمهوری آمریکا نتواند اقدامی روی آن انجام دهد.
رای برای مذاکره
همزمان با ارائه لایحه تحریمهای سه کشور روسیه، کرهشمالی و ایران، پس از مدتها بحث و اختلاف، کنگره رای به مذاکره در جهت الغای لایحه اوباماکر داد. به گزارش رویترز، روز سهشنبه، سنای آمریکا، رای به مذاکره در مورد طرح جمهوریخواهان برای لغو خدمات بیمه تصویبشده در دوره ریاستجمهوری باراکاوباما، موسوم به «اوباماکــر» داد. هفته گذشته رایگیری مشابهی در سنا صورت گرفته که کاملا بینتیجه مانده بود. رای به مذاکره بر سر لغو اوباماکــر یک پیروزی برای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا بهشمار میرود که در تلاش است تا جمهوریخواهان را در راستای تلاشها برای جایگزینی طرح تصویب شده در دولت پیشین، متحد کند. با وجود این تلاشها، شماری از نمایندگان حزب جمهوریخواه، همچنان در مورد طرح تازه و تاثیر آن بر شهروندان آمریکایی، ابراز تردید میکنند. تقریبا ۱۰ روز پیش دو سناتور جمهوریخواه، مایکلی و جری موران، اعلام کردند از حذف و جایگزینی طرح بیمه اوباما حمایت نمیکنند. لغو نشدن این طرح، از عوامل موثر بر عدم پیشرفت برنامههای اقتصادی دولت ترامپ، بهشمار میرود که در تلاش برای آزاد کردن هزینههای اوباماکــر است. قانون «نظام بهداشتی مقرون به صرفه» یا «حمایت از بیماران و مراقبتهای قابل دسترس»، موسوم به اوباماکــر، با انتقادهای شدید دونالد ترامپ، رئیسجمهوری کنونی این کشور روبهرو است. طی هفتههای گذشته اقدامات و تلاشهای مختلفی برای هماهنگکردن سناتورهای جمهوریخواه صورت گرفته بود. دموکراتها مخالف لغو اوباماکــر هستند. دونالد ترامپ، پس از رایگیری روز سهشنبه در سنا آن را «گامی بلند» نامیده و بار دیگر اوباماکــر را «فاجعهای برای مردم آمریکا» توصیف کرده است. پیش از این رهبر دموکراتها در سنا گفته بود لغو اوباماکـر، باردیگر آمریکا را بیمار خواهد کرد و بیش از آنکه به نظام خدمات درمانی مقرون به صرفه منجر شود هرجومرج در پی خواهد داشت. روز سهشنبه جان مککین، سناتور جمهوریخواه، که پس از تشخیص سرطان در روزهای گذشته در حال درمان و استراحت بود، به واشنگتن رفت تا به طرح مذاکره رای مثبت بدهد. با این حساب شمار رایها، با در نظر گرفتن ۴۸ سناتور دموکرات و دو سناتور جمهوریخواه سوزان کالینز و لیزا مورکوفسکی، ۵۰-۵۰ شد. در نتیجه با رای مثبت مایک پنس، معاون رئیسجمهوری آمریکا، مقامی که در چنین مواردی از نظر قانونی میتواند تساوی آرا را تغییر دهد، بحث و مذاکرات آغاز خواهد شد.
ارسال نظر