آمریکا گزینه تغییر اسد را کنار گذاشت
عملگرایی ترامپ در سوریه
دنیای اقتصاد: دولت آمریکا در آستانه یک تغییر سیاسی بزرگ قرار دارد. به نظر میرسد تیم ترامپ با رو در رو شدن با واقعیات عریان عرصه سیاست تا حدودی به واقعگرایی نزدیک میشود. اگر در دوران اوباما، دولت آمریکا بر خروج اسد از قدرت تاکید میکرد اما اکنون و در دولت ترامپ لحن آمریکا اندکی آرامتر شده و دیگر به خروج اسد از قدرت نمیاندیشد. به گزارش رویترز، رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا که برای ملاقات با مقامهای ارشد ترکیه به این کشور سفر کرده در یک نشست خبری مشترک با مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه در آنکارا شرکت کرد.
دنیای اقتصاد: دولت آمریکا در آستانه یک تغییر سیاسی بزرگ قرار دارد. به نظر میرسد تیم ترامپ با رو در رو شدن با واقعیات عریان عرصه سیاست تا حدودی به واقعگرایی نزدیک میشود. اگر در دوران اوباما، دولت آمریکا بر خروج اسد از قدرت تاکید میکرد اما اکنون و در دولت ترامپ لحن آمریکا اندکی آرامتر شده و دیگر به خروج اسد از قدرت نمیاندیشد. به گزارش رویترز، رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا که برای ملاقات با مقامهای ارشد ترکیه به این کشور سفر کرده در یک نشست خبری مشترک با مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه در آنکارا شرکت کرد. تیلرسون عالیترین مقام دولت آمریکاست که از زمان آغاز به کار دونالد ترامپ در ماه ژانویه سال جاری به ترکیه سفر کرده است.
وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری مشترک گفت: «به نظر من مردم سوریه درباره سرنوشت بلندمدت بشار اسد تصمیم خواهند گرفت.» این موضعگیری با خواست بسیاری از متحدان منطقهای آمریکا نیز تفاوت دارد، زیرا متحدان آمریکا خواهان برکناری بشار اسد هستند. وزیر خارجه ترکیه نیز با تاکید بر اینکه اکنون بیش از هر زمانی به دوستی واشنگتن و آنکارا نیاز است، گفت: «اروپا آنقدر مشکل دارد که حتی نمیتواند با مشکلات خود مقابله کند.» به گزارش روزنامه صباح، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه پس از دیدار با رکس تیلرسون، همتای آمریکاییاش در کنفرانس خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. وزیر خارجه آمریکا نیز با تاکید بر اینکه باید از قدرتگیری مجدد داعش جلوگیری شود، گفت: «ترکیه توانست داعش را از مرزهای این کشور با سوریه دور کند. ما قدردان اقدامات ترکیه هستیم. ما از مبارزات این کشور علیه گروههای تروریستی خبر داریم.» تیلرسون در ادامه اظهاراتش در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا آمریکا به حمایت خود از یگانهای مدافع خلق ادامه خواهد داد، با طفره رفتن در پاسخ به این سوال، با اشاره به دیدار دوجانبهای که با چاووش اوغلو داشت، گفت: «ما خواهان اعطای کنترل رقه به حکومت محلی این منطقه هستیم. ما میخواهیم که ساکنان این منطقه به محل زندگیشان بازگردند.» ایندیپندنت نیز در گزارشی در همین زمینه مینویسد دیپلماسی آمریکا در برابر سوریه دیگر بر کنار زدن اسد اتکا ندارد. این گزارش به نقل از سفیر آمریکا در سازمان ملل مینویسد سرنوشت اسد را مردم این کشور تعیین میکنند و این درست در نقطه مقابل سیاست دولت اوباما قرار دارد. ایندیپندنت میافزاید دیدگاه دولت ترامپ با دیدگاه قدرتهای اروپایی هم در تضاد قرار دارد، زیرا آنها نیز بر رفتن اسد اصرار دارند. نیکی هلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، روز پنجشنبه به گروهی از خبرنگاران گفت: «شما میدان نبرد را انتخاب میکنید و وقتی به مرحله تصمیمگیری رسیدید باید اولویتهای خود را تعیین کنید. اکنون اولویت ما دیگر رفتن اسد نیست. آیا بر این باوریم که او یک مانع است؟ بله. آیا بر رفتن او اصرار میورزیم؟ خیر. آنچه اکنون بر آن تمرکز داریم اعمال فشار بر سوریه است تا شاهد شروع تغییراتی در آنجا باشیم.» ایندیپندنت میافزاید دولت اوباما بر رسیدن به توافق با روسیه تاکید داشت تا بر این اساس بتواند اسد را کنار بزند اما در عین حال، تمرکز خود بر مبارزه با داعش را نیز تغییر داد. اما ترامپ در رقابتهای انتخاباتی خود وعده داده بود که شکست داعش اولویت اصلی خواهد بود نه رفتن اسد. نیکی هلی در جمع خبرنگاران افزود: «نمی توانیم سیاست خود را بر اساس سیاست دولت اوباما قرار دهیم. اولویت ما انجام کار است: اینکه چگونه باید کار کنیم تا شرایط مردم سوریه را تغییر دهیم.» یک عضو ارشد دولت ترامپ به رویترز گفت: «نظرات هلی نشانههایی از واقعگرایی در خود دارد و واقعیات روی زمین را میپذیرد... اسد نیروی کافی برای کنترل کل کشور را ندارد. تمرکز ما شکست داعش و القاعده و جلوگیری از تبدیل سوریه به بهشت امن تروریستها است.»
ارسال نظر