برگزیت رسمی شد

دنیای اقتصاد: مجلس اعیان انگلیس با تصویب لایحه خروج این کشور از اتحادیه اروپا، راه را برای آغاز اجرایی‌ شدن لایحه‌ای که به برگزیت شهرت یافته، هموار کرد. این لایحه به دولت «می» اجازه می‌دهد که مذاکرات خروج از اتحادیه را شروع کند. به گزارش سی‌ان‌ان، ملکه انگلیس با امضای این لایحه عملا مهر تاییدی بر ماده ۵۰ قانون اتحادیه اروپا خواهد زد که به منزله آغاز جدایی رسمی تلقی می‌شود. این گزارش می‌افزاید: از دیروز سه‌شنبه دست‌کم به لحاظ تئوریک «ترزا می» قانونا مجاز خواهد بود تا مذاکرات خروج را آغاز کند اما این مساله تا آخر همین ماه به تعویق خواهد افتاد تا با انتخابات پارلمانی هلند مصادف نشود. به گفته مقام‌های انگلیس، نخست‌وزیر این کشور در روزهای باقی‌مانده از ماه مارس سال‌جاری میلادی رسما رهبران اروپایی را از تصمیم کشورش برای خروج از این اتحادیه مطلع خواهد کرد و به این ترتیب، مذاکرات رسمی برای این جدایی که تخمین‌زده شده دو سال به طول خواهد کشید از ابتدای ماه آینده میلادی آغاز می‌شود.

پس از همه‌پرسی ژوئن ۲۰۱۶ و رای اکثریت مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا، ترزا می، جانشین دیوید کامرون نخست‌وزیر مستعفی شد و پس از مدتی اعلام کرد که دولتش روند خروج را در ماه مارس ۲۰۱۷ آغاز می‌کند. در همین حال، نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند نیز اعلام کرد که به‌دنبال خروج از بریتانیا است. سی‌ان‌ان در این رابطه می‌نویسد: «استورجن اوایل روز دوشنبه اعلام کرد که از هفته آینده از پارلمان اسکاتلند خواهد خواست تا به او قدرت لازم برای درخواست یک همه‌پرسی را بدهد. استقلال اسکاتلند پیوندهای ۳۱۰ ساله میان این کشور با بریتانیا را از هم خواهد گسست. در همین رابطه، روزنامه تایمز اعلام کرد که نخست‌وزیر بریتانیا آماده مخالفت با درخواست وزیر اول اسکاتلند برای برگزاری رفراندوم استقلال در آستانه خروج این کشور از اتحادیه اروپا است. روزنامه تایمز به نقل از یک منبع دولتی انگلیس گفت: «برای ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا این رای‌گیری در حالی که کشورش برای برگزیت مذاکره خواهد کرد کاملا غیرقابل قبول است.» به گفته ترزا می، موافقت با چنین رفراندومی، بی‌مسوولیتی است و با آن موافقت نخواهد کرد.

دومینوی استقلال

لایحه‌ای که به تازگی در پارلمان بریتانیا تصویب شد، بارها میان مجلسین دست به دست شد تا در نهایت به تصویب رسید. بسیاری این اقدام بریتانیا را «طلاق انگلیس و اروپا از یکدیگر» توصیف کرده‌اند. استورجن نیز که مدافع استقلال اسکاتلند است اما در عین حال در پارلمان بریتانیا صاحب کرسی نمایندگی است، می‌گوید: بریتانیا برای خروج «معامله‌ای بد» را پیش گرفته است. استورجن می‌گوید مقام‌های بریتانیایی به وعده خود دال بر ماندن در بازار واحد اروپایی پس از خروج عمل نکردند و اسکاتلند هم بر خلاف میل خود باید رای به خروج از اتحادیه اروپا بدهد. در همه‌پرسی برگزیت، اسکاتلندی‌ها با ۶۲ رای، موافق ماندن در اتحادیه اروپا بودند. استورجن به‌عنوان نماینده «اسکاتی‌ها» می‌گوید این حق برای ما محفوظ است تا یا مسیر سایر بریتانیایی‌ها را در پیش گیریم یا مسیر خود را عوض کنیم. بریتانیا کشوری است متشکل از چهار کشور انگلستان، ولز، اسکاتلند و ایرلند. سی‌ان‌ان می‌نویسد اگر اسکاتلند از پرچم واحد بریتانیا خارج شود، ممکن است دومینوی فروپاشی بریتانیای کبیر هم شروع شود. این گزارش بر این باور است که اسکاتلندی‌ها خواهان برگزاری همه‌پرسی در اواخر ۲۰۱۸ یا اوایل ۲۰۱۹ هستند و این پیش از تکمیل مذاکرات برگزیت است. «خانه شماره ۱۰ داونینگ استریت» می‌گوید با درخواست استورجن مخالفت خواهد شد. با این حال، در سال ۲۰۱۴ اسکاتی‌ها با رای ۵۵ درصدی در برابر رای ۴۵ درصدی بقیه نقاط انگلیس رای به ماندن در اروپا دادند. سی‌ان‌ان معتقد است به لحاظ سیاسی برای «داونینگ استریت» دشوار است که با درخواست همه‌پرسی اسکاتی‌ها مخالفت کند اما احتمال دارد در مورد زمان آن مذاکراتی صورت گیرد تا با مذاکرات برگزیت همزمان نشود.