چه پیامهایی بین بانک روسی و سازمان ترامپ رد و بدل شده است؟
رمزگشایی از یک ارتباط محرمانه
دنیای اقتصاد: کابوس ترامپ تمام نشدنی است. افبیآی در حال تحقیق روی پروندهای است که امکان دارد ضربهای اساسی به دونالد ترامپ و دولت او بزند. به گزارش سیانان بازرسان و متخصصان فدرالی در پی آن هستند که ببینند آیا بین سرور کامپیوتر یک بانک روسی و سازمان ترامپ ارتباطی بوده است یا نه؟
یکی از منابع نزدیک به این تحقیقات میگوید که افبیآی در پی تحقیق روی پروندهای است که میگوید بین یک بانک روسی و سازمان ترامپ احتمالا ارتباطی بوده است. پرسشهای مربوط به این پرونده ۴ ماه پیش مختومه اعلام شد اما یکی از منابع نزدیک به افبیآی میگوید هنوز پرونده مفتوح است و همان تیم اطلاعاتی که روی دخالت روسیه در انتخابات آمریکا تحقیق کرده بود، روی این پرونده هم کار میکند.
دنیای اقتصاد: کابوس ترامپ تمام نشدنی است. افبیآی در حال تحقیق روی پروندهای است که امکان دارد ضربهای اساسی به دونالد ترامپ و دولت او بزند. به گزارش سیانان بازرسان و متخصصان فدرالی در پی آن هستند که ببینند آیا بین سرور کامپیوتر یک بانک روسی و سازمان ترامپ ارتباطی بوده است یا نه؟
یکی از منابع نزدیک به این تحقیقات میگوید که افبیآی در پی تحقیق روی پروندهای است که میگوید بین یک بانک روسی و سازمان ترامپ احتمالا ارتباطی بوده است. پرسشهای مربوط به این پرونده ۴ ماه پیش مختومه اعلام شد اما یکی از منابع نزدیک به افبیآی میگوید هنوز پرونده مفتوح است و همان تیم اطلاعاتی که روی دخالت روسیه در انتخابات آمریکا تحقیق کرده بود، روی این پرونده هم کار میکند. یکی از مقامات آمریکایی میگوید که سروری را پیدا کردهاند که ارتباطاتی «عجیب و غریب» با سازمان ترامپ داشته و نمیتوان به سادگی از آن چشمپوشی کرد.
در عین حال این مقام آمریکایی تاکید میکند که افبیآی باید روی این پرونده کار بیشتری انجام دهد. بازرسان هنوز میزان اهمیت این ارتباطات را بین دو طرف مشخص نکردهاند. موضوع این سرور پس از مقالهای که در سایت «Breitbart» در مورد شنود از برج ترامپ منتشر کرد، دوباره داغ شده است. این سایت که مدیریت آن پیشتر به عهده بنن، مشاور ارشد ترامپ بوده است در واکنش به موضوع این سرور نیز نوشت: داستان سرور روسی بهدلیل ایجاد تقابل با مستندات ترامپ درباره شنود است که این موضوع را دوباره بر سر زبانها انداخته است.
با این حال هنوز افبیآی دوست ندارد در خصوص این پرونده اظهارنظر کند. کاخ سفید نیز هنوز پاسخی به پرسشهای سیانان نداده است. داستان ارتباط بین سرورهای کامپیوتری از این جهت عجیب است که هیچ تخلفی گزارش نشده و فقط گفته شده است که مدارک و مستندات فنی مبهمی وجود دارد. اطلاعات اینترنتی نشان میدهد در تابستان گذشته یک سرور کامپیوتری متعلق به بانک روسی «آلفا» چند بار با یکی از کامپیوترهای سازمان ترامپ در ارتباط بوده است و این ارتباط به شکل غیرعادی از سایر ارتباطات این بانک با دیگر سرورهای آمریکایی بیشتر بوده است. البته هنوز مشخص نیست که سرور سازمان ترامپ هم با این بانک روسی متقابلا ارتباط داشته است یا نه.
پیش از این نیویورک تایمز و مجله «اسلیت» بر وجود یک ارتباط غیرمعمول بین یک سرور روسی با یک کامپیوتر سازمان ترامپ پرده برداشته بود. تایمز، اما چندی بعد گزارش داد که ممکن است این ارتباط توضیح چندان جدی نداشته باشد و یک توجیه عاقلانه داشته باشد. این در حالی است که کارشناسان امنیت سایبری میگویند که چگونه میشود یک ارتباط عادی کاری بین دو طرف بوده باشد، در عین حالی که هر دو طرف سعی بر این داشتهاند تا آن را مخفی نگه دارند. کارشناسانی که در این زمینه مشغول به مطالعه هستند میگویند که ارتباط بین سرور روسی و سازمان ترامپ، از نظر زمانی نزدیک به زمان هک کامپیوتر مرکزی کمپین انتخاباتی دموکراتها بوده است.
در واشنگتن به عنوان یک مرکز تجاری ارتباط بین سرورها زیاد بوده و این امر چیز غریبی نیست، اما همزمانی این ارتباط، آن هم به شکل غیرمعمول و کدگذاری شده در آستانه هک انتخاباتی دموکراتها، داستان را عجیبتر از پیش کرده است. برای همین برخی کارشناسان میگویند این پرونده احتیاج به موشکافی بیشتری دارد. ریچارد کلایتون یکی دیگر از کارشناسان کامپیوتری هم به این نکته اذعان دارد که ارتباطات بین دو سرور به شکلی ساده عجیب و غریب بوده است. او تصریح میکند: شاید در این میان چیز دیگری باشد اما نمیتوان در حال حاضر درباره آن پاسخ دقیقی داد. سال گذشته چند کارشناس در حال تحقیق بودند که متوجه ترافیک غیرعادی بین یک سرور روسی و یکی از کامپیوترهای سازمان ترامپ شدند. با بررسی بیشتر مشخص شد که این سرور روسی متعلق به بانک آلفای روسیه است. این بانک به کرات با یکی از کامپیوترهای سازمان ترامپ در ارتباط بوده است.
داستان از چه قرار بوده است؟
متخصصان میگویند طی یک بازه زمانی چهار ماهه در سال ۲۰۱۶ یک سازمان تجاری وابسته به ترامپ سرورهایی را برای برقراری ارتباط کاری با دو سرور متعلق به بانک آلفای روسیه بهکار گرفته است. درحالی که مشخص نیست از این سرورها برای تبادل چه اطلاعاتی استفاده شده، تردیدی وجود ندارد که منشا ورود اطلاعات از طریق این سرورها انسانها و نه ماشینها بودهاند.
هیلاری کلینتون در آن زمان نیز سعی کرده بود از این موضوع به سود خود بهره ببرد. او در همان زمان هم ترامپ را به ارتباط دوستانه با پوتین رئیس جمهور روسیه متهم کرده بود تا وفاداری وی به منافع ملی آمریکا را زیر سوال ببرد. حالا اما اعلام خبر مذکور میتواند اتهامات جدیتری را در همین زمینه متوجه ترامپ کند. پل ویکسی از متخصصان حوزه دی ان اس که در این زمینه تحقیق کرده میگوید ارتباطات دو طرف به شیوهای مخفیانه انجام میشده، انگار که دو سندیکای جنایتکاران در حال تبادل اطلاعات با هم برای انجام طرحی مشترک بودهاند.
اولین سرور این مجموعه برای ترامپ در سال ۲۰۰۹ نصب شده و به ارسال ایمیلهای انبوه و دیگر اقلام بازاریابی برای تبلیغ محصولات ترامپ میپرداخت. متخصصان امنیت سایبری که در حال تحقیق در مورد هک شدن کمیته ملی دموکراتیک وابسته به حزب دموکرات آمریکا بودند در آن زمان اعلام کردند که ممکن است بدافزاری از روسیه به دامنهای متعلق به ترامپ منتقل شده باشد. از این زمان به بعد هم سرور مذکور برای فعالیتهای بازاریابی مورد استفاده قرار نگرفته و ترافیک آن نیز وضعیت مشکوکی داشته است.
فعالیتهای سرورهای یاد شده در زمان برگزاری فعالیتهای انتخاباتی مهم دو حزب جمهوری-خواه و دموکرات هم افزایش شدیدی داشته و رمزگشایی از محتوای اطلاعات رد و بدل شده بین دو طرف ممکن است وضعیت ترامپ را به شدت متزلزل کند. در عین حال بانک آلفا هرگونه تماس با ستاد انتخاباتی ترامپ از طریق سرورهای رایانهای یا به شیوهای دیگر را انکار کرده است. ستاد انتخاباتی ترامپ اما آن زمان در توجیه این موضوع گفته بود که هدف از این ارتباطات بازاریابی بوده که آن هم از طریق شرکتهای ثالث صورت میگرفته است.
خروج هاوایی از فرمان ضدمهاجرتی ترامپ
همزمان با جان گرفتن مجدد پرونده ارتباط بانک روسی آلفا با ترامپ، گزارشها حاکی از آن است به دنبال شکایت ایالت هاوایی از فرمان مهاجرتی تازه دونالد ترامپ، چند ایالت دیگر یعنی واشنگتن، مینهسوتا، اورگن، ماساچوست و نیویورک هم روز پنجشنبه اعلام کردند که علیه این فرمان تازه رئیسجمهوری آمریکا به دادگاه فدرال شکایت خواهند کرد. به گزارش آسوشیتدپرس، پس از شکایت دادستانی ایالت هاوایی، باب فرگوسن، دادستان ایالت واشنگتن گفته است، مجددا علیه این فرمان رئیسجمهوری آمریکا اقدام خواهد کرد. به گفته باب فرگوسن، ایالتهای نیویورک، اورگان و ماساچوست نیز اعلام کردهاند به اقدام قضایی ایالت واشنگتن علیه این فرمان اجرایی خواهند پیوست.
میورا هیلی، دادستان ایالت ماساچوست نیز گفته است که این ایالت نیز به شکایت دیگر ایالتها علیه فرمان تازه دونالد ترامپ خواهد پیوست. این در حالی است که رابرت فرگوسن به خبرنگاران گفته معتقد است حکم دادگاه استیناف علیه فرمان اجرایی منع سفر دونالد ترامپ در ۲۷ ژانویه همچنان معتبر است و شامل فرمان تازه دونالد ترامپ نیز میشود. دادستان ایالت واشنگتن اضافه کرده است: هرچند فرمان تازه نسبت به فرمان قبلی گروه کوچکتری را شامل خواهد شد، اما این موضوع تاثیری بر خواست این ایالت برای به چالش کشیدن فرمان اجرایی تازه ندارد. دونالد ترامپ در ۲۷ ژانویه سال جاری طی فرمانی سفر شهروندان هفت کشور ایران، عراق، سوریه، یمن، سودان، لیبی و سومالی را به این کشور بهطور موقت معلق کرد. اما به دنبال شکایت ایالت واشنگتن، دادگاه استیناف در نهایت حکم به تعلیق این فرمان داد.
دونالد ترامپ هفته جاری در فرمان تازهای با حذف عراق از این فهرست سفر شهروندان شش کشور دیگر را برای ۹۰ روز به آمریکا تعلیق کرده است. فرمان جدید مهاجرتی رئیسجمهوری آمریکا، تاثیری بر وضعیت دارندگان کارت اقامت دائم نخواهد داشت. فرمان جدید رئیسجمهوری آمریکا قرار است از ۲۶ اسفند اجرایی شود و پذیرش پناهجویان را نیز به مدت ۱۲۰ روز به حال تعلیق در آورده است. این در حالی است که دادستانی ایالت هاوایی در آمریکا اعلام کرد که این ایالت بهطور رسمی از فرمان مهاجرتی جدید دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور، با امید به تعلیق این قانون اقامه دعوا کرده است. داگ چین، دادستان هاوایی، یک روز قبل گفته بود که اگرچه فرمان اجرایی جدید رئیسجمهوری آمریکا «تغییراتی را با هدف پاسخ دادن به اعتراضات» به خود دیده، اما همچنان از نظر اصولی مانند فرمان قبلی است.
ارسال نظر