دنیای اقتصاد: رئیس‌جمهوری آمریکا به‌دنبال تقویت زرادخانه هسته‌ای است. او پیش از اینکه وارد کاخ سفید هم شود اعلام کرده بود که به‌دنبال گسترش زرادخانه هسته‌ای خود است. حالا او مجددا خواستار تغییراتی در رویکرد دولت اوباما نسبت به تسلیحات هسته‌ای شده است.

به گزارش رویترز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، خواهان گسترش زرادخانه هسته‌ای این کشور شده به گونه‌ای که آمریکا در صدر همه قدرت‌های هسته‌ای قرار گیرد. دونالد ترامپ در مصاحبه‌ای اختصاصی با رویترز گفت که آمریکا از نظر توان هسته‌ای نباید از هیچ کشوری عقب بیفتد. دونالد ترامپ در این مصاحبه که در روز پنج‌شنبه داشته، گفته است: من اولین کسی هستم که علاقه‌مند است که هیچ سلاح هسته‌ای وجود نداشته باشد، اما ما نباید هرگز از دیگر کشورها عقب بیفتیم حتی اگر آن کشور دوست ما باشد، ما هرگز در مساله قدرت هسته‌ای از هیچ‌کس عقب نخواهیم افتاد. رئیس‌جمهوری آمریکا اضافه کرده است، خیلی زیبا خواهد بود، این یک رویا است که هیچ کشوری سلاح هسته‌ای نداشته باشد. ولی اگر قرار است کشورهای دیگر سلاح هسته‌ای داشته باشند، ما باید در صدر همه قدرت‌ها باشیم.

براساس گزارش یک موسسه مخالف سلاح‌های هسته‌ای، هم اینک روسیه هفت هزار و۳۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد و درمقابل آمریکا شش هزار و ۹۷۰ کلاهک هسته‌ای دارد. طبق این گزارش براساس پیمان و «استارت نو» که در سال ۲۰۱۰ بین مسکو - واشنگتن منعقد شد دو کشور باید زرادخانه هسته‌ای خود را تا سال ۲۰۱۸ به یک سطح برسانند و این توازن را برای ۱۰ سال حفظ کنند. این در حالی است که رئیس‌جمهوری جدید آمریکا در این مصاحبه از پیمان «استارت نو» به‌عنوان «یک توافق یکطرفه» یاد کرده است. دونالد ترامپ گفته است: این هم نمونه یک توافق بد دیگر است که کشور انجام داده است، حالا چه استارت، چه ایران، ما از این به بعد توافق‌های خوب منعقد خواهیم کرد.

نقض معاهده کنترل هسته‌ای

رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین از اقدام روسیه در استقرار موشک کروز که نقض یک معاهده کنترل تسلیحات هسته‌ای است انتقاد کرده و گفته است، در صورتی که با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه دیدار کنم، در خصوص این موضوع با وی صحبت خواهم کرد.

هفته گذشته کاخ سفید به استقرار یک موشک کروز توسط روسیه اعتراض کرده و گفته بود این اقدام نقض «معاهده منع موشک‌های میان‌برد» ۱۹۸۷ است. این پیمان توسط رونالد ریگان و میخائیل گورباچف امضا شده بود. طبق این معاهده آمریکا و شوروی موشک‌های بالستیک و کروز هسته‌ای و غیر هسته‌ای زمین پایه خود را با برد بین ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر نابود کردند. با امضای این پیمان خطر بروز درگیری هسته‌ای در اروپا کاهش یافت. این پیمان در واقع سنگ بنا و شالوده پیمان کنترل تسلیحات بین دو کشور در دهه ۸۰ میلادی بود.

دولت باراک اوباما از سه سال پیش روسیه را متهم کرده بود که با تولید و آزمایش نوعی از موشک کروز این پیمان را زیر پا گذاشته است. به گزارش آسوشیتدپرس، یک مقام دولت ترامپ می‌گوید که طبق برآورد آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا این موشک سال پیش عملیاتی شده است.

کره‌شمالی

دونالد ترامپ در این مصاحبه که در کاخ سفید انجام شده، گفته است چین «اگر بخواهد» می‌تواند مساله چالش کره‌شمالی که تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا است، را خیلی آسان حل کند. رئیس‌جمهوری آمریکا در ادامه گفته است که از آزمایش موشکی کره‌شمالی به‌شدت عصبانی است. دونالد ترامپ تصریح کرده است توسعه یک سیستم دفاع موشکی از گزینه‌های پیش‌رو برای مقابله با تهدید موشکی کره‌شمالی و حمایت از ژاپن و کره‌جنوبی است.

کره‌شمالی ۲۴ بهمن ماه از پرتاب آزمایشی یک موشک سطح به سطح بالستیک خبر داد و اعلام کرد این آزمایش موفقیت‌آمیز بوده و کیم جونگ اون، رهبر این کشور شخصا بر این آزمایش نظارت کرده است. این نخستین آزمایش موشکی کره‌شمالی پس از آغاز کار دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا است. دونالد ترامپ در واکنش به این آزمایش موشکی تاکید کرده بود، کره‌شمالی مشکل بزرگی است و با شدت با آن برخورد می‌کند.

مصائب عاشقانه‌های روسی

داستان ارتباط روسیه با انتخابات آمریکا گویی پایانی ندارد. هنوز دولت ترامپ با این موضوع کلنجار می‌رود. در حالی که به تازگی مایکل فلین، مشاور امنیت ملی آمریکا به دلیل ارتباط با روسیه از سمت خود استعفا داده است، اکنون خبر می‌رسد که رینس پریباس، رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید از پلیس فدرال آمریکا (FBI) خواسته است تا اخبار پیشین مربوط به ارتباط اطرافیان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و روس‌ها در زمان تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری را نپذیرد.

به نوشته واشنگتن‌پست، پریباس در کنفرانس «اقدام سیاسی محافظه‌کاران» در اکسون هیل از یک مقام ارشد FBI خواسته است تا گزارش رسانه‌ها و مشخصا روزنامه نیویورک‌تایمز را در هفته گذشته، مبنی بر اینکه ستاد انتخابات ترامپ هنگام مبارزات انتخاباتی به‌طور مداوم با دستگاه امنیتی روسیه ارتباط داشته است، رد کند. این در حالی است که سی‌ان‌ان می‌گوید اف‌بی‌آی این درخواست کاخ سفید را رد کرده است.

نیویورک‌تایمز و CNN هفته گذشته گزارش داده بودند که سازمان‌های امنیتی آمریکا در دوران مبارزات انتخاباتی چند مکالمه تلفنی اعضای ستاد تبلیغات انتخابات ترامپ با مقام امنیتی روسیه را ردیابی کرده بودند. این دو رسانه گزارش‌هایی را نیز منتشر کرده بودند که نشان می‌داد مایکل فلین، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ، بدون داشتن مجوز لازم با سفیر روسیه در آمریکا تماس گرفته و درباره برداشته شدن تحریم‌ها به وی قول‌هایی داده بود.

طبق این گزارش‌ها پریباس از آندرو مک‌کابه، معاون مدیرکل اف‌بی‌آی خواسته است اخباری را که به نقل از جوامع اطلاعاتی مبنی بر ارتباط اطرافیان ترامپ با روس‌ها در طی مبارزات انتخاباتی منتشر می‌شود، خلاف واقع اعلام کند. این درخواست موجب خشم برخی اعضای حزب دموکرات در سنای این کشور شد و درخواست پریباس را نقض سیاست‌های کشور برای تحدید ارتباط نهادهای قانون‌گذاری و دولت در زمینه انجام تحقیقات رسمی توصیف و آن را محکوم کردند. جان کان ویرز، نماینده حزب دموکرات از ایالت میشیگان، در کمیته قضایی سنا در این باره گفت: کاخ سفید حق ندارد با تحت فشار قرار دادن FBI، آن را وادار سازد تحقیقات درباره رئیس‌جمهوری و مشاوران او را متوقف کند.