تحرکات حزب اردوغان برای رفراندوم بالا گرفته است
از آنکارا تا اوبرهازن
دنیای اقتصاد: بینالی ییلدیریم، نخستوزیر ترکیه برای شکار آرای ترک تبارهای ساکن آلمان پا به میدان نهاده است. به گزارش خبرگزاری آلمان، موضوع رفراندوم اصلاح قانون اساسی ترکیه و ایجاد یک نظام رئیسجمهورمحور در این کشور که قرار است روز ۱۶ آوریل برگزار شود، علت سفر ییلدیریم به آلمان است. ییلدیریم قرار است در شهر اوبرهازن، پشت تریبون برود و برای هزاران شهروند ترکیهای ساکن آلمان سخنرانی کند. موضوع سخنرانی، همراه ساختن شهروندان ترکیهای ساکن آلمان با سیاست دولت اردوغان مبنی بر تغییر قانون اساسی است، تغییری که از سوی همه احزاب آلمان رد شده است.
دنیای اقتصاد: بینالی ییلدیریم، نخستوزیر ترکیه برای شکار آرای ترک تبارهای ساکن آلمان پا به میدان نهاده است. به گزارش خبرگزاری آلمان، موضوع رفراندوم اصلاح قانون اساسی ترکیه و ایجاد یک نظام رئیسجمهورمحور در این کشور که قرار است روز ۱۶ آوریل برگزار شود، علت سفر ییلدیریم به آلمان است. ییلدیریم قرار است در شهر اوبرهازن، پشت تریبون برود و برای هزاران شهروند ترکیهای ساکن آلمان سخنرانی کند. موضوع سخنرانی، همراه ساختن شهروندان ترکیهای ساکن آلمان با سیاست دولت اردوغان مبنی بر تغییر قانون اساسی است، تغییری که از سوی همه احزاب آلمان رد شده است. سخنرانی بینالی ییلدیریم در آلمان از سوی دفتر نخستوزیری سازماندهی شده است، اما این سخنرانی از حمایت و پشتیبانی اتحادیه دموکراتهای ترک در اروپا برخوردار است؛ اتحادیهای که مدعی است بخش اعظم ترکتباران ساکن آلمان را نمایندگی میکند. این اتحادیه در واقعیت امر همچون شعبهای از حزب حاکم ترکیه، حزب عدالت و توسعه عمل میکند.
ناخشنودی سیاسی در برلین
موضوع اصلاحات قانون اساسی ترکیه، در عین حال برای سیاست آلمان نیز بدل به نوعی چالش شده است. نخستوزیر ترکیه قرار است در آلمان پیرامون موضوعی سخنرانی کند که همه احزاب آلمان با آن مخالف هستند. رئیس فراکسیون حزب سبزهای آلمان، جم اوزدمیر سخنرانی نخستوزیر ترکیه در آلمان را تبلیغات انتخاباتی برای دولتی دانسته که عملا خیر و صلاحش در دست اردوغان متمرکز خواهد بود. سیاستمدار عضو حزب چپهای آلمان، سویم داغدلن حتی سخنرانی ییلدیریم را «کارزار تبلیغاتی برای دیکتاتور ترکیه» معرفی کرده و خواستار لغو اجازه سفر او شده است. مشکل اما اینجا است که سخنرانی ییلدیریم بهگونهای سازماندهی شده که گویا او قرار است در یک جمع خصوصی حضور یابد. از آنجا که آزادی نظر و بیان در قانون اساسی آلمان پیشبینی شده، کسی نمیتواند مانع از سخنرانی او شود. حتی نماینده ترکتبار مجلس آلمان، اوزجان موتلو گفته است که ممنوع شدن این سخنرانی در آلمان تنها بهانهای تبلیغاتی در اختیار اردوغان و حزب عدالت و توسعه خواهد داد. هدف از اصلاحات قانون اساسی ترکیه، ایجاد یک نظام ریاستی است. ییلدیریم، نخستوزیر ترکیه در سخنرانی خود خواستار همدلی با حذف مقام نخستوزیری در ساختار سیاسی دولت ترکیه خواهد شد؛ موضوعی که تمرکز قدرت در دست اردوغان را سبب میشود. دولت ترکیه هرگونه انتقاد در اینباره را بهطور مستقیم به جنبش گولن یا به حزب کارگران کردستان (پکک) نسبت میدهد و از این طریق میکوشد هرگونه صدای مخالفی را در نطفه خفه کند. دولت آلمان آشکارا نگران آن است که مسائل سیاسی ترکیه به خاک آلمان نیز کشیده شود. سخنگوی دولت آلمان، اشتفان زیبرت از برگزارکنندگان این سخنرانی خواسته است همه تلاش خود را به کار گیرند تا اعتراضها و درگیریهای موافقان و مخالفان اصلاحات قانون اساسی ترکیه در آلمان ادامه نیابد.
ارسال نظر