داووس تحتالشعاع گزارش صندوق بینالمللی پول قرار گرفت
حال اقتصاد عربستان خوب نیست - ۳۰ دی ۹۵
دنیای اقتصاد، شادی آذری: تنها یک روز پس از آنکه صندوق بینالمللی پول (IMF) در ویرایش فصلی جدید خود از «چشمانداز اقتصاد جهان» پیشبینیاش از رشد اقتصادی عربستان را به شدت کاهش داد، با واکنش اعتراضآمیز وزیر این کشور در اجلاس داووس مواجه شد. به گزارش بلومبرگ، صندوق بینالمللی پول در گزارش روز دوشنبه خود پیشبینی خود از رشد اقتصادی عربستان سعودی در سال ۲۰۱۷ را نسبت به پیشبینی ماه اکتبر خود ۶/ ۱درصد کاهش داد و از ۲ درصد به ۴/ ۰ درصد رساند. صندوق علت این کاهش را افت درآمدهای نفتی عربستان در پی تصمیم اخیر اوپک مبنی بر کاهش تولید اعلام کرد.
دنیای اقتصاد، شادی آذری: تنها یک روز پس از آنکه صندوق بینالمللی پول (IMF) در ویرایش فصلی جدید خود از «چشمانداز اقتصاد جهان» پیشبینیاش از رشد اقتصادی عربستان را به شدت کاهش داد، با واکنش اعتراضآمیز وزیر این کشور در اجلاس داووس مواجه شد.به گزارش بلومبرگ، صندوق بینالمللی پول در گزارش روز دوشنبه خود پیشبینی خود از رشد اقتصادی عربستان سعودی در سال ۲۰۱۷ را نسبت به پیشبینی ماه اکتبر خود ۶/ ۱درصد کاهش داد و از ۲ درصد به ۴/ ۰ درصد رساند. صندوق علت این کاهش را افت درآمدهای نفتی عربستان در پی تصمیم اخیر اوپک مبنی بر کاهش تولید اعلام کرد.
وزیر دارایی عربستان سعودی نیز در اجلاس داووس نسبت به گزارش صندوق واکنش نشان داد و پیشبینی صندوق را مردود اعلام کرد. محمد الجدعان، وزیر دارایی عربستان سعودی در اجلاس داووس با طرح این ادعا که رشد اقتصادی عربستان در سال جاری «بسیار بالاتر» از پیشبینی جدید صندوق بینالمللی پول خواهد بود، افزود: «رشد اقتصادی عربستان بالاتر از یک درصد خواهد بود.» الجدعان در مصاحبهای گفت:«ما اطلاعات زیادی داریم که شاید آنها نداشته باشند و این میتواند تفاوت پیشبینی هایمان را توضیح دهد.» اشاره او به راهکارهای رونق بخشی به رشد بود که عربستان در پیش گرفته است که از جمله آنها میتوان به سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر و بسته محرک اقتصادی برای حمایت از بخش خصوصی اشاره کرد. این در شرایطی است که به عقیده خبرگزاری بلومبرگ، ضعف در فعالیتهای اقتصادی، ریسک استراتژیهای درازمدت سعودیها در راستای کاهش وابستگی به نفت را افزایش میدهد. در چنین شرایطی عربستان تلاش دارد بهطور همزمان یکی از بزرگترین کسری بودجههای خاورمیانه را نیز کاهش دهد. دولت عربستان اعلام کرده است که رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۶ به ۴/ ۱ درصد کاهش یافت. این میزان رشد پایینترین حد از رکود سال ۲۰۰۹ تا کنون است. در این سال دولت عربستان مجبور شد از هزینههای خود بکاهد و این کار را با اقداماتی همچون تعلیق پاداشهای کارکنان دولت، کاهش دستمزد وزرا و افزایش قیمت سوخت انجام داد. صندوق بینالمللی پول اعلام کرده است که الجدعان و احمد الخلیفه رئیس بانک مرکزی عربستان سعودی، با کریستین لاگارد، رئیس صندوق بینالمللی پول دیداری را در روز سهشنبه داشتهاند تا درباره بودجه این کشور در سال ۲۰۱۷ و راهکارهای تنوعبخشی به اقتصاد آن به بحث و تبادلنظر بپردازند. الجدعان گفته است که هزینههای دولت عربستان در سال ۲۰۱۷ کاهش خواهد یافت و دولت به رشد اقتصادی رونق خواهد بخشید و در عین حال سعودیها انتظار دارند که کسری بودجه خود را به کمتر از ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی برسانند، این در حالی است که پیش از این دولت عربستان پیشبینی کرده بود کسری بودجه به کمتر از ۷/ ۷ درصد تولید ناخالص این کشور خواهد رسید.
ارسال نظر