دنیای اقتصاد: در حالی که رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده هنوز به توقیف شناور بدون سرنشین از سوی چین واکنش نشان نداده، این رئیس‌جمهوری منتخب ایالات‌متحده بود که با چند توییت به این موضوع واکنش نشان داد.

به گزارش رویترز، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در پست توئیتری تازه‌ای، بار دیگر چین را مخاطب قرار داد و با اشاره به موضوع زیردریایی بدون سرنشین ایالات‌متحده که چین آن را «توقیف» کرده، می‌گوید: «بگذارید شناور ربوده‌شده را برای خودشان نگه دارند.» او می‌گوید «باید به چین بگوییم، شناور بی‌سرنشینی که ربوده‌است را نمی‌خواهیم. بگذارید برای خودشان نگه دارند!»

طی ساعت‌های گذشته و پس از اعلام خبر توقیف شناور آمریکا، دونالد ترامپ در نخستین پست توئیتری‌اش که به این موضوع می‌پرداخت نیز چین را به «دزدیدن» شناور تحقیقاتی نیروی دریایی آمریکا در آب‌های بین‌المللی متهم کرد و گفت «شناور را از آب گرفته و در اقدامی بی‌سابقه به چین برده‌اند.» وزارت دفاع ایالات‌متحده، روز جمعه اعلام کرد نیروی دریایی چین، یک شناور زیردریایی بی‌سرنشین آمریکا را از آب گرفته‌ و توقیف کرده‌است. دولت آمریکا خواستار بازپس‌گیری آن شده است.

چین می‌گوید: «برای جلوگیری از ایجاد خطر برای رفت‌وآمد کشتی‌ها در دریای جنوبی چین» این زیردریایی را از آب گرفته بود و پس از آنکه مشخص شد به ایالات‌متحده تعلق دارد، تصمیم گرفته آن را از طریق مناسب بازگرداند.»

دریای جنوبی چین، یکی از مراکز اصلی بحران‌ها و تنش‌های سیاسی سال‌های گذشته بوده ‌است. در حالی‌که پکن در تلاش برای افزایش نفوذ خود در آن منطقه است، متحدان آمریکا در منطقه بارها نگرانی و اعتراض خود را به اقدامات چین ابراز داشته‌اند.

پیش از این، پنتاگون گفته بود زیردریایی بدون‌سرنشین توقیف‌شده، مشغول انجام فعالیت‌های علمی، به‌طور مشخص در مورد اندازه‌گیری دما و شوری آب بوده است. وزارت دفاع چین، آمریکا را به ارسال شناورهایی که هدف آنها جمع‌آوری اطلاعات نظامی است، متهم کرده بود. در حال حاضر پنتاگون می‌گوید با مقام‌های چینی برای بازگرداندن این شناور به تفاهم رسیده ‌است. دونالد ترامپ، در جریان کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از منتقدان سرسخت سیاست‌های پولی و اقتصادی چین بود. برخی اقدامات و نظرات او، پس از پیروزی در انتخابات، با واکنش رسمی پکن روبه‌رو شده‌است. در مرکز آن نیز موضوع تایوان، گفت‌وگوی تلفنی بی‌سابقه طی دهه‌های گذشته با رئیس‌جمهوری آن کشور و ابراز پرسش‌هایی در مورد لزوم پایبندی ایالات‌متحده به سیاست «چین یکپارچه» قرار دارد. چین، تایوان را بخشی از کشور خود می‌‌داند. تایوان، رئیس‌جمهوری و پارلمان انتخابی دارد و صاحب ساز و کار سیاسی و قضایی و اقتصادی مجزا از چین است؛ در عین‌حال در حال حاضر دولتی آن را رهبری می‌کند که مخالف سیاست‌های نزدیکی بیش از حد به چین قلمداد می‌شود.