کالجهای الکترال امروز درباره ترامپ تصمیم میگیرند
سورپرایز ۱۹ دسامبر؟
دنیای اقتصاد: دونالد ترامپ مشغول چیدن کابینه خود است، اما وی هنوز بهطور رسمی رئیسجمهوری ایالاتمتحده آمریکا نشده است. یکی از مشخصههای دموکراسی آمریکایی گروه ۵۳۸ تایی آرای الکترال است که در یک کشوری با جمعیت ۳۱۸ میلیونی، رئیسجمهوری را انتخاب میکنند.
به گزارش سیانان، آنها در روز ۱۹ دسامبر (امروز) در ایالتهای مطبوع خود جلسه خواهند داشت. نتیجه فعلا همان نتیجه قبلی است، اما ممکن است از میان این نشستها یک شگفتی بهوجود آید: شکلگیری یک شورش، یک قیام که پیشتر از سوی دموکراتها و البته برخی از جمهوریخواهانی که انتخابات این دوره را «انتخابات گولزنک» نامیده بودند، گوشزد شده بود.
دنیای اقتصاد: دونالد ترامپ مشغول چیدن کابینه خود است، اما وی هنوز بهطور رسمی رئیسجمهوری ایالاتمتحده آمریکا نشده است. یکی از مشخصههای دموکراسی آمریکایی گروه ۵۳۸ تایی آرای الکترال است که در یک کشوری با جمعیت ۳۱۸ میلیونی، رئیسجمهوری را انتخاب میکنند.
به گزارش سیانان، آنها در روز ۱۹ دسامبر (امروز) در ایالتهای مطبوع خود جلسه خواهند داشت. نتیجه فعلا همان نتیجه قبلی است، اما ممکن است از میان این نشستها یک شگفتی بهوجود آید: شکلگیری یک شورش، یک قیام که پیشتر از سوی دموکراتها و البته برخی از جمهوریخواهانی که انتخابات این دوره را «انتخابات گولزنک» نامیده بودند، گوشزد شده بود. هیچکدام از گزینشگران (الکترالها) در چارچوب قانون اساسی مجبور به پیروی از اراده مردم نیستند و در این انتخابات بسیار عجیب و غریب و فصل پسا انتخابات عجیبترش، یک سیستم محرمانه که در سال ۱۷۸۷ تصویب شده است میتواند به لحاظ قانونی آرای الکترال را پس بگیرد و ریاستجمهوری دونالد ترامپ را انکار کند.
سناریوی اول؛ سیستم کار میکند و ترامپ پیروز است
افزون بر ۱۳۶ میلیون نفر در انتخابات ریاستجمهوری ایالاتمتحده شرکت کردند. در حالی که کلینتون از نظر آرای مردمی با ۳میلیون نفر برتر از ترامپ بود اما ترامپ توانست آرای الکترال بیشتری به خود اختصاص دهد. براساس آرای الکترال ترامپ توانست ۳۰۶ رای الکترال را بهدست آورد. او برای پیروزی نیاز به ۲۷۰ رای الکترال داشت که توانست بهدست آورد. برای جلسه امروز نیز برای اینکه پیروزی وی تثبیت شود او نیاز به ۲۷۰ آرای الکترال دارد تا بهطور رسمی بهعنوان برگزیده مردم معرفی شود. نتیجه این نشست، در جلسه مشترک کنگره در سوم ژانویه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. هر نتیجه دیگری که از این جلسه بیرون آید ممکن است هرج و مرجی بهوجود آورد که در ۱۴۰سال گذشته دیده نشده است.
در ۴۸ ایالت و ناحیه کلمبیا، آرای الکترال به نامزدی که توانسته از کثرت آرای مردمی برخوردار شود، تعلق میگیرد. این سیستم بهعنوان یک سیستم «همهچیز از آن برنده» شناخته میشود. دو ایالت-نبراسکا و مین- تحت سیستم ناحیهای عمل میکنند و آرای الکترال به نامزدی اهدا میشود که رای ایالتی و رای کنگرهای هر ناحیه را بهدست آورده باشد. در این راستا برای نخستینبار مین با تقسیم آرای الکترال مواجه شد. هیلاری کلینتون ۳ رای از آرای الکترال را بهدست آورد و دونالد ترامپ یکرای از آرای الکترال را به دلیل پیروزی در ناحیه دوم کنگرهای به چنگ آورد.
سناریوی دوم: گزینشگران ناباور سرکش به هیلاری کلینتون رای میدهند
اگر هر رایی که در روز هشتم نوامبر به هر نامزدی تعلق گرفته در نشست روز ۱۹ دسامبر محاسبه شود، هیلاری کلینتون ۲۳۲ رای الکترال خواهد داشت. او برای پیروزی در انتخابات به ۲۷۰ رای الکترال نیاز دارد و برای ریاستجمهوری تنها ۳۸ رای الکترال کم داشت. اگر ۳۸ رای الکترالی که در روز هشتم نوامبر به دونالد ترامپ تعلق گرفت در این نشست به هیلاری کلینتون تعلق گیرد آنگاه هیلاری کلینتون را رئیسجمهور ایالاتمتحده میکند، اما چرا این سناریو نامحتمل است؟ اول از همه به آرایش هیات گزینشگران نگاه کنید. در این سناریو امکان اینکه تغییر رای به وجود آید بسیار کم است. زیرا اعضای گزینشگران اغلب وفاداران و فعالان حزبی هستند و ترامپ را در این میان تنها نخواهند گذاشت و از دوستان و همقطاران جمهوریخواه خود دفاع میکنند.
سناریوی سوم: هیچکدام از دو نامزد به 270رای نرسند
این احتمال وجود دارد که گزینشگرانی که باور خود را به نامزد پیروز از دست دادهاند، آرای خود را پس بگیرند. از این لحاظ منع قانونی هم وجود ندارد و این امر ممکن است رخ بدهد. ممکن است در نشست امروز کسانی تصمیم بگیرند برای تنبیه نامزدهای مورد نظر خود آرایشان را به سود نامزد مقابل تغییر دهند، اما کمتر پیش آمده است که از این موارد خاص در قانون استفاده شود و ایالاتمتحده کمتر دست به دامن قوانین استثنایی شده است، اما اگر چنین امری رخ داد و دو نامزد به ۲۷۰ رای نرسند چه اتفاقی رخ خواهد داد. در این شرایط تا بیستم ژانویه هیاتهای نمایندگی مدام رای میدهند تا یک نامزد به ۲۷۰رای برسد، اما اگر در این روز هم آرای دو طرف به حد کفایت نرسد، معاون اول جدید ایالاتمتحده که از سوی سنا انتخاب شده است زمام امور را در دست خواهد گرفت.
در این میان یک احتمال دیگر هم وجود دارد و آن این است که آرای سنا نیز ۵۰-۵۰ شود و ایالاتمتحده نتواند به معاون اول جدید نیز رای مثبت بدهد. در این صورت در سنا یک بنبست بهوجود خواهد آمد و جو بایدن، معاون اول فعلی رای نهایی را خواهد داد.
ارسال نظر