معمای ترامپ
دنیای اقتصاد: اکونومیست سرمقاله این هفته خود را به موضوع تغییرات آبوهوایی در دوره ترامپ اختصاص داده است. دونالد ترامپ در طول کمپینهای انتخاباتی خود عنوان کرده بود که موضوع تغییرات آبوهوایی ساخته چینیها برای مختل کردن کسبوکارهای آمریکایی است و قول داد در صورت پیروز شدنش در انتخابات، پای آمریکا را از توافقهای بینالمللی آبوهوایی همچون توافق پاریس بیرون بکشد. این در شرایطی است که ترامپ پس از پیروز شدن در انتخابات، به وجود برخی ارتباطات میان فعالیتهای بشر و تغییرات آبوهوایی اقرار کرده است.
دنیای اقتصاد: اکونومیست سرمقاله این هفته خود را به موضوع تغییرات آبوهوایی در دوره ترامپ اختصاص داده است. دونالد ترامپ در طول کمپینهای انتخاباتی خود عنوان کرده بود که موضوع تغییرات آبوهوایی ساخته چینیها برای مختل کردن کسبوکارهای آمریکایی است و قول داد در صورت پیروز شدنش در انتخابات، پای آمریکا را از توافقهای بینالمللی آبوهوایی همچون توافق پاریس بیرون بکشد. این در شرایطی است که ترامپ پس از پیروز شدن در انتخابات، به وجود برخی ارتباطات میان فعالیتهای بشر و تغییرات آبوهوایی اقرار کرده است. اینچنین سخنان متناقضی از سوی رئیسجمهوری منتخب آمریکا باعث سردرگمی صاحبنظران و دوستداران محیطزیست شده است.
در موضوع تغییرات آبوهوایی همانند سایر حوزههای دیگر، سایر کشورهای جهان منتظرند تا ببینند آمریکاییها چه سیاستهایی اتخاذ میکنند. در حال حاضر انتشار گاز کربن از سوی چین به اوج خود رسیده است. در طرف مقابل، بهرهوری سوخت خودروها موجب شده مصرف نفت در سال ۲۰۱۵ بهطور میانگین تا ۳/ ۲ میلیون بشکه در روز کاهش یابد. همچنین کشورهای اتحادیه اروپا، چین، هند، کانادا و سایر کشورها تمایل زیادی به توسعه تکنولوژیهای پاک نشان دادهاند. بنابراین، در صورت همکاری این کشورها برای حل بحرانهای آبوهوایی، با حضور آمریکا یا بدون آن، شاهد بهبود در شرایط آبوهوایی جهان خواهیم بود. در هر صورت باید منتظر ماند و دید که ترامپ چه مواضعی در مورد تغییرات آبوهوایی اتخاذ خواهد کرد و واکنش کشورهای دیگر به این سیاستها چگونه است.
ارسال نظر