«دنیای اقتصاد» لیست کامل گزینههای رئیسجمهور آمریکا را برای وزارتخانهها بررسی کرد
مردان احتمالی کابینه ترامپ
دنیای اقتصاد: دونالد ترامپ اول بهمن به صورت رسمی کاخ سفید را از باراک اوباما تحویل میگیرد. با عین حال رسانهها از هماکنون گمانهزنی در مورد کابینه احتمالی ترامپ را آغاز کردند. برای وزارت امور خارجه ایالاتمتحده نامهایی مطرح شده است که این نامها نشان میدهد ترامپ اعتقاد چندانی به استفاده از میانهروها در این وزارتخانه ندارد. برای وزارت خزانهداری نیز نام توماس باراک، جب هنسارلینگ، استیون منوخین، و تیم پاولنتی دیده میشوند. «دنیای اقتصاد» در گزارشی گزینههای ترامپ برای دولت خود را معرفی کرده است.
دنیای اقتصاد: دونالد ترامپ اول بهمن به صورت رسمی کاخ سفید را از باراک اوباما تحویل میگیرد. با عین حال رسانهها از هماکنون گمانهزنی در مورد کابینه احتمالی ترامپ را آغاز کردند. برای وزارت امور خارجه ایالاتمتحده نامهایی مطرح شده است که این نامها نشان میدهد ترامپ اعتقاد چندانی به استفاده از میانهروها در این وزارتخانه ندارد. برای وزارت خزانهداری نیز نام توماس باراک، جب هنسارلینگ، استیون منوخین، و تیم پاولنتی دیده میشوند. «دنیای اقتصاد» در گزارشی گزینههای ترامپ برای دولت خود را معرفی کرده است.
دنیای اقتصاد: در ابتدای هفته جاری تیم انتقالی دونالد ترامپ مشخص و از همان زمان گمانهزنیها برای انتخاب کابینه دولت میلیاردر نیویورکی آغاز شد. به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، احتمالات زیادی درخصوص تیم ترامپ داده شده است. در حالی که رینس پریبوس، رئیس دفتر و کارکنان دونالد ترامپ از جمهوریخواهان خالص است، اما استیفن بانون، در تیم ترامپ بهعنوان یک دست راستی افراطی زنگ خطر را برای تیم ترامپ به صدا درآورده است. وی بهعنوان رئیس استراتژی تیم ترامپ مشغول به کار شده و این امر میتواند در کابینه نمودی خطرناک داشته باشد. بانون بهعنوان یکی از اعضای دست راستی افراطی، همواره به دلیل دیدگاههای نژادپرستانه مورد انتقاد قرار گرفته است. او در کنار پریبوس بهعنوان یک همکار و مشاور مشغول به کار شده است.
وزارت امور خارجه
در حالی که هنوز معلوم نیست که این دو نفر از دو طیف متفاوت قرار است چگونه با هم همکاری داشته باشند اما برای وزارت امور خارجه ایالاتمتحده نامهایی مطرح شده است که این نامها نشان میدهد ترامپ اعتقاد چندانی به استفاده از میانهروها در این وزارتخانه ندارد. روزنامه نیویورکتایمز درخصوص انتخاب وزیر امور خارجه مینویسد: حتی اگر دونالد ترامپ یک ایدئولوگ یا یک فرد مناسب از حزب جمهوریخواه را برای وزارت امور خارجه منصوب کند، او بیشترین چالش را پس از سال ۱۹۴۵ میلادی درخصوص جهانیگرایی و ائتلافسازی در پیش خواهد داشت. در این میان نامهایی همچون جان بولتون، سفیر سابق آمریکا در زمان جورج بوش دوم، باب کورکر، سناتور جمهوریخواه از تنسی، نیوت گینگریچ رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا، رودولف جولیانی، شهردار سابق نیویورک، زلمای خلیلزاد سفیر آمریکا در افغانستان و استنلی ای.مک کریستال فرمانده ارشد ایالاتمتحده در افغانستان مطرح شده است. ویژگی بیشتر آنها تندرو بودن آنها است.
وزارت خزانهداری
وزارت خزانهداری در ایالاتمتحده استقراض دولت از بازارهای مالی، بازنویسی هر نوع کد مالیاتی و نظارت بر خدمات درآمد داخلی را بر عهده دارد. این وزارتخانه تاکنون درخصوص تحریم کشورهایی همچون ایران، کوبا و همچنین برچیدن برخی تحریمها پس از توافق با ایران نقش ایفا کرده است. برای این وزارتخانه نامهای گوناگونی مطرح شده است. در این فهرست احتمالی نامهایی همچون توماس باراک، موسس و رئیس اجرایی « Colony Capital»، جب هنسارلینگ، نماینده تگزاس و رئیس کمیته امور مالی مجلس نمایندگان، استیون منوخین، مدیر سابق اجرایی موسسه گلدمن ساکس و تیم پاولنتی فرماندار سابق مینهسوتا دیده میشود.
وزارت دفاع
سومین وزارتخانهای که چشمها به آن دوخته شده تا وزیر جدید خود را بشناسد، وزارت دفاع ایالاتمتحده است. این وزارتخانه سوای اینکه وظیفه دارد تا داعش را شکست دهد، وظیفه نظارت بر عملکرد نیروهای خود در خارج از کشور را هم بر عهده دارد. مهمترین چالشهای یک وزیر دفاع در دوره ترامپ میراثی است که باراک اوباما در این وزارتخانه از خود بر جا گذاشته است. از جمله این میراث میتوان به حضور یکپارچه زنان در نقشهای رزمی و حضور تغییر جنسیت دهندگان در ارتش این کشور اشاره کرد. برای این وزارتخانه تاکنون نامهای مختلفی مطرح شده اما چند نام بیش از سایرین تکرار شده است. کلی آیوت، سناتور نیوهمپشایر و عضو سابق کمیته نیروهای مسلح سنا، مایکل فلین، ژنرال سابق و مدیر سابق سیا، استیفن هاردلی، مشاور امنیت ملی ایالاتمتحده در زمان جورج بوش دوم، جان کیل، سناتور سابق آریزونا، جف سسشنس، سناتور سابق آلاباما و تام کاتن، سناتور آرکانزاس و کسی که بهعنوان یک افسر پیاده نظام در جنگ عراق و افغانستان دیده شده جزو نامهایی هستند که بهعنوان وزیر دفاع نامشان مطرح شده است. تام کاتن برای ایرانیها چهره آشناتری است. وی پس از برجام مهمترین منتقد آن بود و حتی در نامهای که به امضای ۴۷ نفر رسیده بود، تهدید کرده بود که برجام را لغو خواهد کرد. وی حتی در توییتر با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز جدال لفظی داشته است. محمدجواد ظریف وی را فردی بیاطلاع در باب قانون اساسی ایالاتمتحده خوانده بود و این سناتور تندرو در پاسخ از ظریف خواسته بود در یک مناظره با وی شرکت کند.
دادستان کل
بالاترین مقام اجرایی قانون اساسی این کشور است که وظیفه دارد طرحی که ترامپ برای «نظم و قانون» در نظر دارد اجرا کند. باید دید دادستان کلی که منصوب ترامپ است نام پر سر و صدایی خواهد بود و هیلاری کلینتون را که پیشتر ترامپ وعده به زندان انداختن او داده بود، دستگیر خواهد کرد یا نه. برای این پست نامهایی همچون کریس کریستی فرماندار نیوجرسی، رودولف جولیانی، شهردار نیویورک و جف سسشنس سناتور اهل آلاباما مطرح شده است.
وزارت داخلی
وزارت داخلی این کشور وظیفه اداره زمینها و آب ایالاتمتحده را برعهده دارد. باید دید وزیر بعدی ترامپ در این وزارتخانه میراث اوباما را لگدمال خواهد کرد یا نه. میراثی که بر توسعه زمینهای عمومی و جلوگیری از اکتشاف نفت، زغال و گاز و ترویج انرژی بادی و خورشیدی در زمینهای عمومی استوار بود. برای این وزارتخانه تاکنون نامهایی مانند جان بروور، فرمانده سابق آریزونا، رابرت گرادی از شرکت سرمایهگذاران گیریفون، فارس لوکاس مدیر شرکت نفتی لوکاس و سارا پیلین فرماندار سابق آلاسکا مطرح است.
وزارت کشاورزی
وزارت کشاورزی در ایالت متحده وظایفی همچون تامین کیفیت غذا و نظارت و بازرسی از کشاورزی صنعتی را بر عهده دارد. همچنین این وزارتخانه وظیفه تهیه کمکهای غذایی را هم به دوش میکشد. برای این وزارتخانه نامهایی مانند سم باونبک فرماندار کانزاس، چاک کونر، رئیس اجرایی شورای همکاری کشاورزی، سیدمیلر عضو کمیسیون کشاورزی تگزاس و سانی پرود فرماندار سابق جورجیا مطرح شده است.
وزارت بازرگانی
وزارت بازرگانی یک هدف دائمی برای کاهش بودجه در این چند ساله داشته است، اما این وزارتخانه چند وظیفه دیگر از جمله سرشماری، تحلیل دادههای اقتصادی را هم بر عهده داشته است. برای این وزارتخانه نیز نامهای آشنایی دیده میشود. از جمله کریس کریستی، دان دیمیاکو، رئیس سابق اجرایی سازمان همکاری «نوکور» و لوئیس آیزنبرگ رئیس شرکت خصوصی و گروه سرمایه بینالمللی «گرانیت» دیده میشود.
وزارت کار
وظیفه وزارت کار در ایالاتمتحده نظارت بر قانون اجرای کار و محافظت از نیروی کار و توزیع سود بین افراد بیکار و ارائه دادههای اقتصادی است. این وزارتخانه همچنین بهطور ماهانه آمار درصد بیکاری را در این کشور ارائه میدهد. احتمالا این وزارتخانه بیشترین سهم را در از بین بردن میراث اوباما بر عهده خواهد داشت، میراثی که به قراردادهای فدرالی زیادی منجر شده است. برای این وزارتخانه تاکنون یک نام مطرح شده است. ویکتوریا لیپنیک عضو کمیسیون فرصتهای برابر استخدامی تنها نامی است که برای این وزارتخانه مطرح شده است.
وزارتخانه بهداشت و خدمات انسانی
این وزارتخانه قرار است یکی از قولهای مهمی را که ترامپ در طول کارزار انتخاباتی داده است، برآورده کند: لغو قانون «اوباما کر» و ارائه قانونی به مراتب به صرفهتر. هر چند در این چند وقت شنیده شده است که ترامپ احتمالا همه بخشهای «اوباما کر» را از بین نبرد و بخشهایی از آن را نگه دارد. این وزارتخانه همچنین باید مجوز داروهای جدید و اجرای تحقیقات بیوشیمی را صادر کند. به موازات این وظایف، تامین مواد غذایی و اجرای قوانین مراقبتی و بهداشتی به عهده این وزارتخانه است. برای این وزارتخانه بن کارسون جراح سابق و رقیب مرحله اول انتخابات آمریکا از حزب جمهوریخواه مهمترین نامی است که تاکنون مطرح شده است. از دیگر نامها میتوان به مایک هاکبی، فرماندار سابق آرکانزاس، بابی جیندال، فرماندار سابق لوییزیانا و ریک اسکات فرماندار فلوریدا اشاره کرد.
وزارت انرژی
به عکس نام آن، حوزه اصلی وزارت نیرو محافظت و مدیریت از زرادخانههای هستهای ایالاتمتحده است. برای این وزارتخانه نامزدهایی همچون جیمز کانگتن، مشاور زیستمحیطی جورج بوش دوم، رابرت گرادی عضو گروه سرمایهگذاری گریفون و هارولد هام، مدیر اجرایی منابع قارهای مد نظر هستند.
وزارت آموزش و پرورش
ترامپ گفته است که قصد دارد به طرز بیسابقهای این وزارتخانه را کوچک کند. او گفته است که مسوولیتهای این وزارتخانه را درخصوص تحقیقات برنامهدرسی و برنامهریزی درسی و کمکهای آموزشی تغییر خواهد داد.برای این وزارتخانه نام فردی همچون بن کارسون که پیشتر رقیب ترامپ بود و به شدت محبوب گروه تندروی «تیپارتی» است، مطرح شده است. نفر دیگری که نامش مطرح شده، «ویلیامسون ایورس، کارشناس آموزش و پرورش و عضو اتاق فکر « Hoover» است.
وزارت امور کهنه سربازان
این وزارتخانه احتمالا در دوران ترامپ تصویر بهتری از خود ارائه دهد، زیرا ترامپ بارها اداره این وزارتخانه را در دوران باراک اوباما مورد نقد قرار داد. ترامپ بارها اوباما را متهم به غفلت از امور کهنهسربازان کشوری کرد و گفت اولویت وی در زمان تصدی کاخ سفید رسیدگی به امور این کهنهسربازان است. برای این وزارتخانه یک نام مطرح شده است: جف میلر، رئیس بازنشسته کمیته امور کهنهسربازان ایالاتمتحده.
وزارت امنیت داخلی
پس از حملات ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱، این وزارتخانه در عمل تبدیل به یک آژانس «در هم و برهم» شده است. ترامپ در دوران انتخابات ریاستجمهوری بیشترین نقد را به این وزارتخانه داشته است. ترامپ قصد دارد وعدههای خود را از طریق این وزارتخانه عملی کند. وعدههایی که به کشیده شدن دیوار به دور آمریکا و اخراج مهاجران منتهی خواهد شد. این وزارتخانه باید مسوولیت این دو امر را بر عهده بگیرد. برای این وزارتخانه نامهایی همچون «جو آرپایو» کلانتر مستعفی آریزونا، دیوید کلارک کلانتر میلواکی، رودولف جولیانی، مایکل مککال نماینده مجلس نمایندگان آمریکا از تگزاس و رئیس کمیته امنیت داخلی آمریکا در مجلس نمایندگان و جف سسشنس مطرح شده است.
آژانس حفاظت محیطزیست
این آژانس درخصوص اجرای قوانین محیط زیستی فعالیت میکند. پیشتر احتمال داده میشد که این آژانس در دوره ترامپ منحل شود. با این حال برای این آژانس چند نام مطرح شده است.مایرون ایبل، یکی از کسانی است که نام وی برای پست مطرح شده است. او درخصوص تئوری تغییرات آب و هوایی جزو شکاکان محسوب میشود و اعتقاد چندانی به این تئوری ندارد. از دیگر نامها میتوان به رابرت گرادی و جفری هامشتاد و کیل و مشاور دوران جورج بوش دوم اشاره کرد.
نماینده تجاری ایالاتمتحده
رئیس مذاکرهکننده تجاری رئیسجمهوری ایالاتمتحده نقش عجیبی در دوران ترامپ خواهد داشت. او باید در این نقش عجیب با قراردادهای تجاری مخالفت کند. همچنین رئیس آتی این پست باید برای بازنویسی قراردادهای قدیمی تلاش کند، زیرا ترامپ در طول کارزار انتخاباتی خود بارها از قراردادهای تجاری، بهویژه با چین ایراد گرفت و آن را مضر به حال اقتصاد آمریکا معرفی کرد. برای این پست فعلا یک نام مطرح است: دان دیمیاکو رئیس اجرایی گروه مشارکتی «نوکور» که اساسا یک شرکت تولید فولاد است.
نماینده سازمان ملل
نماینده سازمان ملل را میتوان دومین وزیر امور خارجه ایالاتمتحده دانست. این نماینده باید با سایر نمایندگان جهان برخوردی چهره به چهره داشته باشد و از منافع ایالاتمتحده در شورای امنیت و مباحث میزبانی دفاع کند. برای این پست تاکنون دو نام مطرح شده است: ابتدا کلی آیوت، سناتور مستعفی نیوهمپشایر و ریچارد گرنل، سخنگوی سابق نماینده آمریکا در سازمان ملل در دوران جورج بوش دوم.
مدیر اطلاعات ملی ایالاتمتحده/ مدیر سیا
ترامپ در حالی وارد کاخ سفید میشود که خطرات زیادی ایالاتمتحده را تهدید میکند. مدیر جدید سیا احتمالا باید درخصوص لغو «نوسازی» سیا تصمیمگیری کند. طرح نوسازی در سال جاری میلادی توسط جان برنان ارائه شده است. زیرا ترامپ با برخی از طرحهای سیا مخالفت کرده است. همچنین ترامپ با از سرگیری «شکنجه» زیر نظر سیا موافقت کرده است. برای این پست نامهایی مانند مایکل فلین، پیتر هوکسترا، رئیس سابق کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان ایالاتمتحده، رونالد برگس، مدیر سابق آژانس اطلاعات دفاعی و ژنرال بازنشسته آمریکایی و فرانسیس تازند، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در دوران جورج بوش مطرح شده است.
مشاور امنیت ملی
مشاور امنیت ملی آمریکا اگرچه عضوی از کابینه نیست، اما یکی از اعضای شاخص برای تعیین و حفظ خط مشیهای آمریکا است. این فرد به وزارتخانههایی همچون وزارت خارجه و پنتاگون مشاوره میدهد. در حالی که ترامپ بهعنوان فردی که سابقه سیاسی ندارد رئیسجمهوری آمریکا شده است نقش این فرد برای تنظیم و حفظ خطمشیها بیش از گذشته برجسته میشود. برای این پست مایکل فلین فعلا تنها نامی است که مطرح شده است.
اختلاف در تیم ترامپ
با آغاز مرحله انتخاب افراد برای تصدی مناصب اصلی در دولت آینده آمریکا، منابع خبری از اختلاف شدید در میان اطرافیان دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب خبر دادهاند اما او این گزارشها را تکذیب کرده است. شایعات در مورد «نزاع در اردوگاه ترامپ» پس از آن قوت گرفت که صبح روز گذشته، مایک راجرز، نماینده سابق مجلس نمایندگان و مسوول امور امنیت ملی در دوره مبارزات انتخاباتی دونالد ترامپ، اعلام کرد که از همکاری با گروه کاری رئیسجمهوری منتخب کناره گرفته است. از راجرز بهعنوان رئیس احتمالی سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا - سیا - نام برده میشد و برخی از منابع خبری نوشتند که کنارهگیری او ناشی از فشار یکی از نزدیکان ترامپ بوده است. همچنین، ماتیو فریدمن، که سرپرستی گروه برنامهریزی برای انتخاب اعضای شورای امنیت ملی را برعهده داشت از این مسوولیت کنار رفته اما در مورد تصمیم خود توضیحی نداده است. همزمان، گزارش شد که مایک پنس، معاون رئیسجمهوری منتخب، روز گذشته با امضای اسناد مربوطه، رسما به سرپرستی «گروه انتقالی» منصوب شده است.
عامل جنگ داخلی کیست؟
برای درگیری در تیم ترامپ حالا یک نام مطرح شده است. گفته میشود جرد کوشنر داماد ترامپ و همسر ایوانیکا ترامپ، دختر پرنفوذ وی، اصلی ترین فردی است که این درگیریها را در داخل تیم انتقالی ترامپ رقم زده است. وی که اساسا یک یهودی و نزدیک به اسراییلی هاست توانسته با فشار و نفوذ خود چند نفر را از تیم ترامپ کنار بزند. این در حالی است که در ابتدای هفته جاری خانواده ترامپ در گفتوگو با یک شبکه تلویزیونی گفته بودند قصد حضور در دولت ترامپ را ندارند و هرگز در امور جاری دخالت نخواهند کرد. به گزارش سی ان ان ترامپ درخصوص این درگیریها ابتدا واکنشی نشان نداد اما بعدا سعی کرد با یک توییت اوضاع را آرام جلوه دهد. در این توییت نوشت که همه چیز خیلی خوب سازمان یافته و وی برای پستها تصمیم خودش را گرفته و وی تنها کسی است که میداند چه کسی قرار است بهعنوان فینالیست معرفی شود. راجرز اما در یک گفتوگوی تلفنی اعلام کرد که از تیم ترامپ جدا شده و تلویحا نیز درگیریها را در این تیم تایید کرد. بر این اساس احتمال داده میشود راجرز به دلیل نزدیکی با کریس کریستی از تیم جدا شده است. پیشتر کریس کریستی وظیفه تشکیل تیم انتقالی را بر عهده داشت که در دقیقه ۹۰ ترامپ این مسوولیت را به مایک پنس، معاون اول خود واگذار کرد. گفته میشود این قصد و اراده در تیم جدید وجود دارد تا افراد مرتبط با کریس کریستی را از تیم جدید پاکسازی کنند.
ارسال نظر