گروه بین‌الملل- رونق بازار سهام لندن، تحت تاثیر خبر سرمایه‌گذاری جدید در بخش بانک‌ها، موجب ترقی شاخص سهام نیکی در ژاپن در روز سه‌شنبه شد.

به گزارش رویتر از لندن، این امید که سرمایه‌گذارانی وجود دارند که تمایل دارند در بخش بانک‌ها سرمایه‌گذاری کنند، باعث رونق بازار سهام لندن شد که این روزها با خبر ورشکستگی نورترن راک و ملی شدن این بانک مواجه است. نورترن راک که ضرر زیادی در بحران وام‌های sub-prime داشت، تقاضای وام ۵۰میلیارد دلاری از بانک مرکزی انگلیس کرد که سرانجام به ملی شدن آن انجامید. به هر حال هر خبری که مربوط به تقویت بخش بانک‌ها باشد این روزها در بازارها با استقبال مواجه خواهد شد. فعالان بازار درباره رونق روز دوشنبه بازار سهام لندن می‌گویند: به نظر می‌رسد ترکیبی از عوامل باعث رونق معاملات در بازارها شد. گزارش فعالیت‌ بانک‌ها که قرار است در این هفته منتشر شود، احتمالا افزایش سود و درآمد را در بر داشته باشد و نیز خبری که از احتمال ورود سرمایه به این بخش می‌دهد، هر دو موجب امیدواری فعالان بازار شد.

به این ترتیب شاخص سهام FTSE لندن ۷۵/۲درصد افزایش یافت و به واحد ۹۴۷/۵ رسید. داکس در آلمان ۹۸/۱درصد به دست آورد و به واحد ۹۶۷/۶ رسید و CAC-۴۰ فرانسه ۸۹/۱درصد افزایش یافت و به واحد ۴۸۶۲ رسید.

در ژاپن سرمایه‌گذاران و فعالان نیز در اثر خبر افزایش سرمایه‌گذاری در بخش بانک‌ها و نیز احتمال ورود سرمایه‌گذاری خارجی در توکیو به وجد آمدند و روز سه‌شنبه را نیز با افزایش در ارزش سهام سپری کردند. موسسه سرمایه بین‌المللی دبی اظهار تمایل کرده است که در بازار سهام توکیو سرمایه‌گذاری کند.

شاخص سهام نیکی ۱۳ واحد یا ۹/۰درصد به دست آورد و به واحد ۱۳۷۵۸ رسید. شاخص سهام توپیکس ۱۲ واحد یا ۹۲/۰درصد افزایش یافت و به واحد ۱۳۴۵ رسید. در هنگ‌کنگ شاخص سهام هنگ‌سنگ ۶۱/۱درصد از دست داد و به واحد ۲۳۷۶۰ رسید. شاخص هنگ‌سنگ در چهار روز گذشته ۸/۶درصد سود به دست آورد و ضرر هفته گذشته را جبران کرد.

در بازار سهام وال استریت که در روز دوشنبه به مناسبت روز رییس‌جمهوری تعطیل بود، سرمایه‌گذاران در هفته پیش رو، چشم به اخبار مربوط به تورم و آمار و ارقام بخش مسکن دارند. بازار سهام در ماه فوریه نسبت به ماه قبل، یعنی ماه ژانویه ثبات بیشتری نشان داده است؛ اما برای اینکه بازار بتواند ثبات و آرامش مطمئنی پیدا کند، نیاز دارد که چشم‌انداز اقتصاد قدرتمند را در پیش رو ببیند. در طول این هفته قرار است اخبار مربوط به تورم، مسکن و تولید منتشر شود، اما بازار روی این اخبار حساب باز نکرده است و به همین دلیل احتمال بی‌ثباتی و نوسان بازار در این هفته وجود دارد. موضوع مهم این است که آیا هیچ خبری وجود دارد که بتواند به بازار اطمینان کافی برای فعالیت بدهد یا اینکه بازارها ناگزیر هستند که تا زمان حرکت اقتصادی به سمت رشد جدی و پایدار صبر کنند؟

به هر حال به نظر می‌رسد بازار در حال حاضر نگرانی‌هایی هم درباره اخباری که این هفته قرار است منتشر شود، وجود دارد. مثلا اینکه در شرایط کسادی اقتصادی، تورم نیز افزایش یابد. «رکود تورمی» بدترین شرایطی است که ممکن است پیش آید؛ چرا که ممکن است بر کاربرد ابزار بانک مرکزی؛ یعنی نرخ بهره هم تاثیر بگذارد. بانک به دلیل ریسک کسادی اقتصادی اعلام کرده است که اگر لازم باشد نرخ بهره را باز هم کاهش می‌دهد، اما اگر گزارش هزینه مصرف‌کنندگان حکایت از تورم در اقتصاد داشته باشد، آیا باز هم بانک نرخ بهره را کاهش می‌دهد؟

در بازار معاملات ارزی ارزش دلار بار دیگر در مقابل ارزهای رقیب روز سه‌شنبه در اروپا تنزل یافت. اما در توکیو هر یورو به ازای ۴۶۵۸/۱دلار معامله شد که حاکی از کاهش ارزش یورو در مقابل دلار داشت. در اروپا هر یورو به ازای ۴۷۰۵/۱ معامله شد. نرخ برابری دلار در برابر ین، به ازای هر دلار ۱۲/۱۰۸ین بود.