گروه بین‌الملل- باراک اوباما توانست رقیب خود هیلاری کلینتون را در انتخابات مقدماتی دو ایالت ویسکانسین و هاوایی شکست دهد و دهمین برد پیاپی خود را رقم زند. به گزارش رویتر، باراک اوباما پس از اینکه پیروزی وی در این ایالت مسجل شد، در جمع هواداران خود گفت که او در سال اول کار خود در کاخ سفید، جنگ عراق را پایان خواهد بخشید. او گفت: برای تغییری که ما خواهان آن هستیم هنوز باید ماه‌ها صبر کرد و مایل‌ها پیمود. او گفت: من در سال ۲۰۰۲ با این جنگ مخالف بودم و قطعا در سال ۲۰۰۹ به این جنگ پایان خواهم داد.

در رقابت روز سه‌شنبه در این دو ایالت، باراک اوباما توانست در میان رای‌دهندگان که به طور سنتی، از هواداران هیلاری کلینتون به شمار می‌رفتند، یعنی زنان سفیدپوست، شکاف به وجود بیاورد و بخشی از رای آنان را جذب کند. این علامت خطری برای هیلاری کلینتون در انتخابات باقیمانده است که چشم امید هیلاری کلینتون به آن است. به هر حال ۱۰۰هیات نمایندگی که به این دو ایالت اختصاص دارد، نقش تعیین‌کننده‌ای در سرنوشت کاندیداها ندارد، اما از آنجا که می‌تواند بر نظر رای‌دهندگان ایالات باقی‌مانده به لحاظ روانی تاثیر بگذارد، بسیار اهمیت داشت. به هر حال رای‌دهندگان به وسیله رشته نامرئی که به آن وجدان جمعی می‌گویند، با یکدیگر ارتباط پیدا می‌کنند.

در اردوگاه جمهوری‌خواهان که انتخابات مقدماتی در دو ایالت واشنگتن و ویسکانسین برگزار شد، جان‌مک کین توانست اکثریت آرا را به دست آورد. جان مک کین نامزدی خود را در دور نهایی در همان سه‌شنبه بزرگ تضمین کرد. با کناره‌گیری مت‌رامنی از انتخابات و نیز فاصله زیاد رقیب دوم یعنی مایک هاکبی، عملا مک کین نامزد تعیین‌شده جمهوری‌خواهان برای دور نهایی است. مت رامنی و سپس جورج بوش، رییس‌جمهور آمریکا از وی حمایت کردند. اما در نزد دموکرات‌ها که رقابت شانه‌ به شانه اوباما و هیلاری کلینتون همچنان ادامه دارد، مقامات حزبی تاکنون حمایت آشکاری از هیچ یک از کاندیداها به عمل نیاورده‌اند. به همین دلیل برای این دو کاندیدا روز چهارم مارس که ۳۷۰ هیات نمایندگی قرار است تخصیص یابد بسیار اهمیت دارد. هر چند به نظر می‌رسد هیچ یک از این دو کاندیدا در پایان رقابت‌ها نتوانند حدنصاب ۲۰۲۵ هیات نمایندگی را که شرط راهیابی به دور دوم است، به دست آوردند و به همین جهت رای مقامات حزبی که به آنها هیات‌های نمایندگی سوپر می‌گویند بسیار اهمیت دارد.

اوباما از ۹۹درصد آرا که در ویسکانسین تاکنون شمارش شده است، ۵۸درصد یعنی حدود ۳۸هیات نمایندگی را به دست آورده است و هیلاری کلینتون ۴۱درصد یا ۲۷ هیات نمایندگی به دست آورده است.

تکلیف ۹ هیات نمایندگی با شمارش یک درصد نهایی آرا معلوم خواهد شد. در هاوایی باراک اوباما توانسته است ۷۵درصد را تاکنون پس از شمارش ۵۰درصد آرا به دست آورد. ایالت هاوایی که زادگاه اوباما به شمار می‌آید ۲۰ هیات نمایندگی دارد.

در برنامه‌های تبلیغاتی که دو کاندیدای دموکرات از هم‌اکنون در دو ایالت اوهایو و تگزاس به راه انداخته‌اند، هیلاری کلینتون فقط بر برنامه بهداشت و درمان خود تاکید کرده است و اعلام کرده است به جای سخنرانی در هیات پرسش و پاسخ شرکت می‌کند.

اوباما هم تاکید اصلی‌اش بر برنامه‌های بهداشت و درمان در آگهی‌های تبلیغاتی و اصلاحات اقتصادی است و در سخنرانی‌هایش بر موضع ضد جنگ هم پافشاری می‌کند.

در ایالت اوهایو شعار اصلی تبلیغاتی وی مخالفت با قراردادهای اقتصادی مانند نفت است.روی یک تابلوی بزرگ در اوهایو چنین نوشته شده است: فقط باراک اوباما با قرارداد نفت مخالف است.