منطقی:
به ما گفتند خودروی ملی تولیدکنید - ۲ اسفند ۸۶
ایسنا- توانی که در ایران خودرو روی تولید گذاشته شده، روی افزایش کیفیت زنجیره خدمات پس از فروش صرف نشده است و اعتراف میکنم که کاستیهای زیادی در این بخش وجود دارد. منوچهر منطقی، مدیرعامل ایرانخودرو، با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر قطعاتی را که ایساکو (شرکت تهیه و توزیع قطعات و لوازم یدکی ایران خودرو) تامین میکند، کاملا از سوی ما ضمانت میشود؛ ولی در عین حال قطعاتی نیز وجود دارند که به صورت غیراستاندارد و بیکیفیت از خارج از کشور به ویژه چین وارد شده و در بخش خدمات پس از فروش مورد استفاده قرار میگیرند.
ایسنا- توانی که در ایران خودرو روی تولید گذاشته شده، روی افزایش کیفیت زنجیره خدمات پس از فروش صرف نشده است و اعتراف میکنم که کاستیهای زیادی در این بخش وجود دارد. منوچهر منطقی، مدیرعامل ایرانخودرو، با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر قطعاتی را که ایساکو (شرکت تهیه و توزیع قطعات و لوازم یدکی ایران خودرو) تامین میکند، کاملا از سوی ما ضمانت میشود؛ ولی در عین حال قطعاتی نیز وجود دارند که به صورت غیراستاندارد و بیکیفیت از خارج از کشور به ویژه چین وارد شده و در بخش خدمات پس از فروش مورد استفاده قرار میگیرند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر کنترل خود را روی مراکز خدمات پس از فروش افزایش دادهایم؛ به طوری که قطعات، کدگذاری شده و هر قطعهای که عوض شود در صورت تخلف یا به بکارگیری قطعات غیراستاندارد، کاملا مشخص میشود.
همچنین تاکنون حدود ۲۰۰ نفر را به عنوان مدافعان دفاع از حقوق مشتری تربیت کردهایم که ۵۰ نفر از آنها به مراکز خدمات پس از فروش اعزام شدهاند.
او در عین حال افزود: موضوع خدمات پس از فروش ایرانخودرو در هالهای از ابهام است؛ به این ترتیب که رسانهها نیز فقط آن بخش از وضعیت سیستم خدمات پس از فروش ایران خودرو را که مطلوب نیست، منعکس میکنند و به همین دلیل هم تاکنون ذهنیت بدی از این بخش در جامعه به وجود آمده است.
تعرفه ۹۰درصدی به معنی حمایت کامل نیست
مدیرعامل ایرانخودرو درباره حمایتهای دولتی از صنعت خودرو مانند تعرفه ۹۰درصدی واردات توضیح داد: گفته میشود تعرفه واردات خودرو در ایران ۹۰درصد است؛ اما اگر به عنوان مثال مقایسهای بین ایران و کرهجنوبی داشته باشیم، مشخص میشود در ایران خودروساز برای واردات قطعه و مواد اولیه حدود ۴۰درصد تعرفه میدهد، در حالی که در کرهجنوبی این میزان پایینتر است. همچنین متوسط نرخ بهره تسهیلات بانکی در ایران حدود ۲۰درصد است، در حالی که در کرهجنوبی این رقم کمتر است. بنابراین تعرفه ۹۰درصدی واردات خودرو به معنی حمایت بیچون و چرا از صنعت خودروسازی نیست.
خلل در زنجیره تامین قطعه
وی در پاسخ به این سوال که چرا اغلب مردمی که از ایرانخودرو خرید میکنند، ناراضی هستند؟ عنوان کرد: هماکنون ایرانخودرو روزانه حدود ۲هزار دستگاه خودرو تحویل میدهد که اگر پنجدرصد آنها از خودروی خود ناراضی باشند، سالانه تعداد آنها به حدود ۳۰هزار نفر میرسد و با وجودی که هنوز فاصله زیادی با نظر مشتریان داریم؛ اما مدام بعد منفی مربوط به ارائه خدمات پس از فروش را بیان میکنند.
او یکی از دلایل عقبماندگی تعهدات ایرانخودرو در زمینه تحویل خودرو به مشتریان را خلل در زنجیره تامین قطعه دانست و توضیح داد: ۷۰درصد قطعات مورد نیازمان را زنجیره میسازد؛ بنابراین اگر خللی در این زنجیره به وجود آید، در انجام تعهداتمان عقب میافتیم؛ ضمن اینکه عقبافتادگی تعهداتمان فقط روی چند محصول است.
مشکلی بهنام کارگران فصلی
منطقی همچنین درباره وضعیت تعدیل نیروها در ایرانخودرو خاطرنشان کرد: سه نوع کارگر رسمی، قراردادی و فصلی در ایرانخودرو فعالیت میکنند که عمده مشکلات به وجود آمده مربوط به کارگران فصلی است و در حال تلاش هستیم تا فاصلهها را کم کنیم.
موفقیت سمند در روسیه
مدیرعامل ایرانخودرو درباره وضعیت سمند در روسیه نیز توضیح داد: این خودرو در روسیه موفق عمل کرده و حتی تجهیزات نصب شده روی آن نسبت به مزدا ۳ بیشتر است. هماکنون در روسیه ۵۴ خودروساز وجود دارد که ۳۰ محصول مشابه سمند ارائه میکنند؛ بنابراین مردم روسیه کاملا قدرت انتخاب دارند. در حال حاضر در روسیه مزدا ۳ و هیوندای آوانته رقیب سمند هستند.
قیمت پایین، انتظار مردم
مدیرعامل ایرانخودرو درباره قیمت خودرو و شایعاتی مبنی بر سهم داشتن سازمانهای مختلف در افزایش قیمت آن افزود: معمولا نرخ محصولات صنعتی سال به سال افزایش مییابد، ولی انتظار خریدار این است که قیمت خودرو ثابت یا پایین بیاید. این در حالی است که از سال ۱۳۷۶ قیمت اغلب محصولات ما ثابت مانده است؛ ضمن اینکه در کشور تورم وجود دارد و اگر تورم وجود نداشت احساس افزایش قیمت نیز نبود.
وی درباره قیمت خودروهای صادراتی نیز توضیح داد: قیمت محصولات صادراتی ما همان قیمت کارخانه است که به عنوان مثال برای سمند حدود ۵/۷تا ۸ میلیون تمام میشود، اما زمانی که وارد روسیه میشود، هزینههایی مانند حملونقل و گمرک روی آن افزوده شده و به همان ۱۳ تا ۱۴هزار دلار میرسد.
پیکان عامل عقب افتادن ایرانخودرو
منطقی که در یک برنامه رادیویی سخن میگفت، در پاسخ به این سوال که چرا صنعت خودروی ایران بهرغم حمایتهای بیسابقه دولتی و بعضا رانت نتوانسته مانند صنایع دیگر رشد کند؟ توضیح داد: صنعت خودروی ایران عمری ۴۰ ساله دارد که متاسفانه حدود ۲۵ تا ۳۰ آن فقط صرف یک محصول به نام پیکان شد، در حالی که در ۱۰ سال اخیر توانستهایم بیش از ۹۳درصد از قطعات را خودمان تامین و تهیه کنیم و سهم ایران خودرو را در تولید ناخالص ملی به ۵درصد برسانیم؛ ضمن اینکه به عنوان مثال پژو ۲۰۶ سدان را به ۳۲ کشور جهان عرضه میکنیم.
وی در مورد علت اینکه رنگ اغلب خودروهای ایرانی سفید یا سیاه است نیز گفت: این بستگی به نظر مشتری دارد و در سال ۸۲ عمده رنگها سفید، مشکی و نوک مدادی بود، اما هماکنون قادر به استفاده از ۱۶ رنگ مختلف به صورت همزمان برای محصولات صادراتی هستیم؛ به عنوان نمونه رنگ قرمز رژ مورد علاقه ترکیه است.
خط تولید ایرانخودرو در سنگال
منطقی همچینن خبر داد: خط تولید ایرانخودرو در سنگال در ماه جاری با حضور رییسجمهور افتتاح میشود و خط تولید در چین نیز طی سه ماه اول سال آینده افتتاح خواهد شد.
خودروی ملی به جای چری
منطقی در مورد همکاری با شرکت خودروسازی چری چین نیز اظهار کرد: به این دلیل که هزینههای طراحی و احداث کارخانه بالا بود، تصمیم به پیدا کردن یک شریک بینالمللی گرفتیم. حتی روی فولکسواگن و سوزوکی نیز بحثهایی شد که در نهایت شرکت چینی چری انتخاب شد؛ تا جایی نیز پیش رفتیم، ولی به ما گفتند باید خودروی ملی تولید کنید.
به خبر استعفایم عادت دارم
وی در مورد استعفای خود نیز گفت: در حال حاضر حدود ۵ سال است که مدیرعامل ایران خودرو هستم و از زمانی که به این شرکت آمدهام، دست کم هر ۱۵ روز یکبار خبر استعفای خود را میشنوم و دیگر به آن عادت کردهام و اگر نشنوم تعجب میکنم.
او در مورد سمندی که به رییسجمهور ونزوئلا هدیه داده شده نیز گفت: این خودرو درهنگام بازدید چاوز از ایرانخودرو به وی هدیه داده شد و هماکنون دخترش از آن استفاده میکند.
ارسال نظر