دنیای اقتصاد: زمزمه‌های تحریم‌های جدید روسیه را ابتدا به ساکن، صدراعظم آلمان مطرح کرده بود. او گفته بود که لازم است روسیه را به دلیل حضور در سوریه تحریم کرد. این در حالی است که روسیه پیش‌تر به دلیل ضمیمه کردن شبه‌جزیره کریمه به خاک خود و طرفداری از جدایی‌طلبان اوکراینی از سوی کشورهای غربی با تحریم مواجه شده است. در این شرایط اما آمریکا و بریتانیا همپای آلمان خواستار تحریم روسیه و سوریه شده‌اند. به گزارش رویترز، ایالات‌متحده و بریتانیا روز یکشنبه تهدید کردند که متحدان غربی ممکن است در واکنش به ادامه محاصره حلب، تدابیری چون تحریم‌های اقتصادی علیه حکومت بشار اسد و متحدانش چون روسیه اعمال کنند.

پس از دیدار روز یکشنبه وزیران خارجه و مقام‌های ۱۱ کشور مخالف حکومت دمشق در لندن، جان کری و بوریس جانسون، کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود را به بحران سوریه اختصاص دادند. در این نشست خبری، جان کری وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که بمباران غیرنظامیان در حلب «جنایت علیه بشریت» است و افزود که دولت اوباما در مقابله با آزاری که مردم سوریه از سوی حکومت سوریه متحمل می‌شوند، هیچ گزینه‌ای را از روی میز برنخواهد داشت. او به احتمال در نظر گرفتن تحریم‌های جدید علیه بشار اسد و متحدانش اشاره کرد، اما در مورد امکان اقدام نظامی در این زمینه تاکید کرد که وظیفه او و همتای بریتانیایی‌اش این است که همه گزینه‌های دیپلماتیک را در نظر داشته باشند. در مورد امکان گزینه نظامی، جان کری تصریح کرد: «ما در مورد همه سازوکارهای ممکن بحث کردیم، اما من در طرف‌های اروپایی رغبت زیادی برای رفتن به جنگ نمی‌بینم.»

او گفت که از منظر وی پارلمان‌های اروپایی برای اعلام جنگ آماده نیستند اما تاکید کرد که آنها در حال بررسی اعمال تحریم‌های اضافی هستند و اوباما هیچ گزینه‌ای را از روی میز برنخواهد داشت. بوریس جانسون نیز در این کنفرانس خبری اعلام کرد موارد فراوانی را در مورد حلب بررسی کرده‌اند که تمهیدات اضافی علیه سوریه و متحدانش از جمله این موارد است.

او گفت: «چنین تمهیداتی در نهایت برای عاملان این موضوع گزنده خواهد بود و آنها باید از هم‌اکنون به این موضوع فکر کنند.» مذاکرات لندن تنها یک روز پس از آن برگزار می‌شود که نشست لوزان سوئیس با حضور آمریکا، روسیه و هفت کشور منطقه از جمله ایران، بدون حصول توافقی در مورد توقف خشونت‌ها در سوریه پایان یافت. پس از پایان این نشست جان کری اعلام کرده بود که مذاکرات لوزان با دیپلمات‌های ارشد کشورهای روسیه، عربستان سعودی و ایران، «صریح و سازنده» بود و برخی ایده‌های مطرح شده در مورد روند صلح در سوریه، ممکن است به اتخاذ رویکردی متفاوت در این زمینه بینجامد. او همچنین گفته بود که تماس بین وزیران خارجه در روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت. تلاش‌های دیپلماتیک در لوزان و لندن در حالی است که ارتش دولتی سوریه با پشتیبانی حملات هوایی روسیه، همچنان به عملیات نظامی در حلب ادامه می‌دهد.

تصرف حلب از اهداف مهم حکومت سوریه است و بشاراسد اخیرا تاکید کرده باز‌پس‌گیری این شهر گام بسیار مهمی برای بیرون راندن «تروریست‌ها» به سمت ترکیه خواهد بود.