دنیای اقتصاد: ایالات‌متحده مدعی است در اقدامی تلافی‌جویانه به سیستم موشکی حوثی‌ها در یمن حمله و آن را نابود کرده است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز برای ایالات‌متحده این حمله یک اقدام تلافی‌جویانه ساده بوده است: یمنی‌ها دوبار به ناو جنگی ایالات‌متحده موشک پرتاب کرده‌اند (که البته حوثی‌ها تاکنون مسوولیت آن را بر عهده نگرفته‌اند و افزون بر این هیچ‌کدام از موشک‌ها به هدف نخورده‌اند) با این حال آمریکا در پاسخ به این موشک‌اندازی سیستم راداری موشک‌های یمنی‌ها را نابود کرده است.

این در حالی است که حمله ایالات‌متحده به یمن برای مردم این کشور تنها یک حمله برای نابودی سیستم راداری موشک‌های آنها نبوده است و دست آنها مدرکی داده است که تا پیش از این، آن را مطرح می‌کردند: ایالات‌متحده در پشت صحنه جنگ یمن قرار دارد و درخصوص جنگ در یمن، دست در دست عربستان سعودی قرار داده است. برای دولت اوباما، حملات موشکی «استراتژی تعادل» را به‌طور برجسته‌ای به خطر می‌اندازد و این دولت مدعی است که به‌دنبال جلوگیری از یک جنگ فرقه‌ای تلخ است که از دو سال پیش شروع شده است.

ایالات‌متحده به‌طور رسمی به این جنگ نپیوسته و مدعی است که به دنبال برقراری صلح در یمن است. این در شرایطی است که این کشور در جنگ ائتلاف عربی با یمن وظیفه سوخت‌رسانی به جت‌های این گروه را بر عهده دارد. افزون بر این آموزش خلبانان سعودی و پشتیبانی اطلاعاتی برای بمباران یمن را واشنگتن بر عهده دارد. یک سال و نیم از بمباران یمن می‌گذرد، جنگی که با مرگ هزاران غیرنظامی همراه شده است و خشم موجود در بین مردم یمن نه تنها متوجه عربستان سعودی است، بلکه دامنه آن به واشنگتن هم رسیده است. حالا حمله موشکی هفته گذشته ایالات‌متحده به یمن نشان می‌دهد آمریکا از یک حامی جنگ یمن به یکی از فعالان جنگی این کارزار تبدیل شده و خود یکی از عناصر درگیر در این کشور است و در بالا بردن این آشفتگی نقش بسزایی دارد.

ژنرال شرف لقمان یکی از فرماندهان یمنی در این خصوص می‌گوید: آمریکایی‌ها جنگ را از همان آغاز هدایت می‌کرده‌اند. درگیری‌ها در یمن از سال ۲۰۱۴ آغاز شد. حوثی‌ها، صنعا پایتخت یمن را اشغال کردند و اعضای دولت را تبعید کردند. در حال حاضر آنها کنترل شمال و غرب این کشور را در دست دارند و هم‌اینک با نیروهای علی عبدالله صالح این مناطق را کنترل می‌کنند. این در حالی است که عربستان سعودی و دیگر شرکای عربش از مارس سال ۲۰۱۵ به بهانه حمایت از دولت منصور هادی دست به یک حمله گسترده به فقیرترین کشور عربی، یعنی یمن زده‌اند. در این جنگ تاکنون شمار زیادی غیرنظامی کشته شده‌اند.

دولت اوباما نیز در همان ابتدای جنگ از عربستان سعودی و دیگر شرکای این کشور عربی حمایت کرد. روزنامه نیویورک‌تامیز مدعی است علت حمایت آمریکا از این جنگ، دستیابی به توافق هسته‌ای کشورهای ۱+۵ با ایران است. اما این حمایت از عربستان سعودی تاکنون موجب از بین رفتن بازارها، کوچه و خیابان، بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها بوده است. حتی گزارش‌هایی منتشر شده است که عربستان سعودی عامدانه برخی از عروسی‌ها و مکان‌‌های غیرنظامی را هدف قرار می‌دهد. در این راستا یکشنبه گذشته گزارش شد که عربستان سعودی با حمله به یک مراسم عزاداری موجب کشته شدن ۱۴۰ نفر و زخمی شدن ۹۰۰ نفر شده است.

ایالات‌متحده هم ناوهای جنگی خود را در درون دریا در منطقه فعال نگه داشته است تا از عربستان سعودی حمایت کند. این در حالی است که از این منطقه روزانه ۴ میلیون بشکه نفت به اقصی نقاط دنیا صادر می‌شود و در روند حرکت کشتی‌ها اختلال ایجاد شده است. این همان چیزی بود که دولت اوباما برای ۱۸ ماه سعی می‌کرد از آن دوری کند اما حالا در عمل این کشور یک پای جنگ در یمن شده است. البته ژنرال پیتر کوک، سخنگوی پنتاگون، در مصاحبه‌ای مدعی شد که کشتی‌های جنگی آمریکا در منطقه حضور دارند اما به دنبال ایفای نقش گسترده در این درگیری نیستند.