نبرد دولت اوباما با خلافت اسلامی به سرت کشیده شد
حملات هوایی آمریکا به لیبی
گروه جهان: ایالاتمتحده به درخواست «دولت وحدت ملی» لیبی دست به حملات هوایی علیه گروه موسوم به «حکومت خودخوانده اسلامی» در آن کشور زده است. وزارت دفاع آمریکا میگوید: «در حال حاضر هنوز زمان مشخصی برای پایان دادن به این حملات هوایی در نظر گرفته نشدهاست. » سیانان گزارش میدهد که آمریکا عملیات خود را علیه داعش گسترده و شهر ساحلی سرت را در لیبی مورد هدف قرار داده است.
سخنگوی پنتاگون، وزارت دفاع ایالاتمتحده، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: ارتش این کشور حملات هوایی را علیه داعش در شهر «سرت» آغاز کرده است که هدف آن حمایت از دولت وحدت ملی و نابودی داعش در پایگاه اصلی آن در لیبی است.
گروه جهان: ایالاتمتحده به درخواست «دولت وحدت ملی» لیبی دست به حملات هوایی علیه گروه موسوم به «حکومت خودخوانده اسلامی» در آن کشور زده است. وزارت دفاع آمریکا میگوید: «در حال حاضر هنوز زمان مشخصی برای پایان دادن به این حملات هوایی در نظر گرفته نشدهاست.» سیانان گزارش میدهد که آمریکا عملیات خود را علیه داعش گسترده و شهر ساحلی سرت را در لیبی مورد هدف قرار داده است.
سخنگوی پنتاگون، وزارت دفاع ایالاتمتحده، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: ارتش این کشور حملات هوایی را علیه داعش در شهر «سرت» آغاز کرده است که هدف آن حمایت از دولت وحدت ملی و نابودی داعش در پایگاه اصلی آن در لیبی است. سرت در میانه راه طرابلس به بنغازی، از شهرهای مهم این کشور آفریقایی و در شمال آن واقع است. این کشور زادگاه معمر قذافی، دیکتاتور پیشین لیبی بود و بنا بر گزارشها، به یکی از مراکز اصلی تجمع شبهنظامیان داعش تبدیل شده است.
نیروهای هوادار دولت مرکزی لیبی بارها با شبهنظامیان داعش در این شهر درگیر شدهاند. پیتر کوک، سخنگوی پنتاگون میگوید: حملات هوایی با دستور رئیسجمهوری آمریکا و پس از توصیه وزیر دفاع و فرمانده ستاد مشترک ارتش انجام شدهاست: «این حملات بر اساس رویکرد ما در مبارزه با داعش از طریق همکاری با نیروهای توانا و باانگیزه بومی انجام میشود.» پیتر کوک میگوید: «در حال حاضر زمان مشخصی برای پایان دادن به این حملات در نظر گرفته نشده و باراک اوباما دستور انجام حملاتی دیگر را در هماهنگی نزدیک با دولت وحدت ملی لیبی صادر کردهاست.» ستاد فرماندهی ارتش آمریکا در منطقه آفریقا مسوولیت اداره و انجام حملات را بر عهده خواهد داشت. حملات هوایی آمریکا علیه «دولت خودخوانده اسلامی» اولین از این دست در آن کشور نیست و پیشتر حملاتی مقطعی در آن کشور صورت گرفته است. برای نمونه در آبان ماه سال گذشته جنگندههای آمریکا حملهای را انجام دادند که به کشتهشدن «ابونبیل» از فرماندهان ارشد «داعش» انجامید. در حال حاضر ائتلافی به رهبری واشنگتن، حملاتی را علیه حکومت خودخوانده اسلامی در عراق و نیز در سوریه انجام میدهد. در عین حال شمار اندکی از نیروهای ویژه عملیاتی آمریکا و کشورهای دیگر نیز در لیبی حضور دارند که سخنگوی پنتاگون تاکید کرده، آنها مستقیما درگیر نبردهای زمینی در سرت نیستند. لیبی در پی سقوط معمر قذافی در عمل وارد دورهای از آشوب و هرج و مرج شد؛ آنچه به تقویت گروههای افراطی انجامید و در میان آن «داعش» نیز رشد کرد. گروهی از کارشناسان سازمان ملل در گزارشی که شش ماه پیش منتشر شد، هشدار داده بودند، نفوذ و قدرت «حکومت خودخوانده اسلامی» در لیبی بهطور چشمگیری در حال افزایش است.
دولت وحدت ملی لیبی در زمستان گذشته، در پی توافق میان گروهها و جناحهای رقیب، شکل گرفت و هدف خود را پایان دادن به بحران لیبی اعلام کرد. در اواخر ماه مارس سال جاری این دولت وارد طرابلس، پایتخت لیبی شد اما بسیاری از افراطیون و شبهنظامیان خارجی نیز از جنوب صحرای بزرگ آفریقا، در شهرهایی مانند سرت و بنغازی به «حکومت خودخوانده اسلامی» پیوستهاند. گزارشگران سازمان ملل متحد، در اوایل ماه مارس سال جاری گذشته به شورای امنیت آن سازمان گفته بودند گروه «داعش»، «مهمترین عامل» کشتارهای گروهی در لیبی، پس از سقوط معمر قذافی است. آمریکا در مورد حمله به لیبی میگوید که این حمله با هماهنگی دولت ملی آمریکا و بنا به در خواست آنها صورت گرفته است. کاخ سفید هم تاکید میکند باراک اوباما شخصا اجازه حمله را صادر و نامه آن را به اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا داده است. اریک شولتز، سخنگوی کاخ سفید گفت: باراک اوباما بهطور مشخص هشدار داده بود که در دنیا هیججای امنی برای داعش وجود نخواهد داشت. هنوز مشخص نیست در حمله ایالاتمتحده به شهر سرت چند نفر از نیروهای داعش کشته یا زخمی شدهاند. جان برنان، رئیس سیا اخیرا به کنگره گفته است که افزون بر سوریه و عراق، حضور داعش در لیبی یک تهدید بزرگ بهحساب میآید. نزدیکی لیبی به قاره سبز میتواند حضور معضلات این گروه را در لیبی دو برابر کند. برنان به کنگره اعلام کرده بود که افزایش نفوذ داعش به آفریقا خطرناک است و آنها تلاش میکنند حوزه نفوذ خود را بیش از پیش گسترش دهند و خود را برای حملات در منطقه و اروپا آماده کنند. یک گروه حقوق بشری میگوید که مردم شهر سرت روزگار سختی در کنار داعشیها دارند. بنا بر این گزارش داعش غذا، دارو و نفت و گاز را بین نیروهای خود تقسیم میکند و مردم عادی از دریافت این کالاها محروم هستند. یکی از افراد ساکن در این شهر به این گروه حقوق بشری گفته است: داعشیها در منازل آنها ساکن شدهاند و اجاق گاز و محصولات خوراکیشان در دست آنهاست. این فرد که خواسته ناشناس باشد، گفته است: دیگر سبزی و گوشت در این شهر پیدا نمیشود. بیشتر مغازهها نیز تعطیل است. داعش پیشتر گفته بود خانه کسانی را که حدس میزنند با دشمن هستند نابود و ویران خواهد کرد. بر این اساس گفته میشود شهر سرت تبدیل به یک ویرانه شده است. بیش از دوسوم از مردم ۸۰۰ هزار نفری شهر سرت از این شهر کوچ کردهاند. محمد اشتوای یکی از ساکنین شهر مصراته که در نزدیکی شهر سرت است، میگوید: ما به کمک نیاز داریم. نه غذایی برای ما مانده نه لوازم ضروری که بتوانیم بیش از این از ساکنان شهر سرت پذیرایی کنیم. بر این اساس گفته میشود ساکنان شهر مصراته پذیرای هزاران نفر از مهاجرین شهر سرت هستند. برخی کارشناسان میگویند آمریکا و متحدانش باید پیش از این وارد عمل میشدند. داعش در شهر سرت بهشدت قدرت گرفته و تخمین زده میشود شمار زیادی از شبهنظامیان این گروه تروریستی از عراق و سوریه به این شهر کوچ کرده باشند.
ارسال نظر