هیلاری تبرئه شد

گروه جهان: آیا پرونده هیلاری کلینتون درخصوص استفاده از ایمیل شخصی در دوران تصدی‌اش در وزارت امور خارجه بسته شد؟ این پرسشی است که درست یک روز پس از منتشر شدن خبر بسته شدن پرونده هیلاری کلینتون مطرح شده است؛ زیرا وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده قصد دارد پرونده استفاده از ایمیل شخصی هیلاری کلینتون را مجددا باز کند.

به گزارش سی‌ان‌ان وزارت امور خارجه قصد دارد تا تحقیقات خود رادرخصوص استفاده از ایمیل شخصی هیلاری کلینتون در دوران تصدی‌اش در این وزارتخانه ادامه دهد.

روز پنج‌شنبه وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تا زمان اعلام نظر دادگستری تحقیقات خود را به حالت تعلیق در آورده است؛ اما قصد دارد تا مجددا تحقیقات خود را در این خصوص آغاز کند. در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا آمده است: تحقیقات جدید این وزارتخانه روی افرادی است که به‌طور مستقیم این ایمیل را بررسی می‌کردند، کسانی که ایمیل‌ها را می‌فرستادند و کسانی که حق دریافت ایمیل‌ها را داشتند؛ زیرا این امر موجب می‌شد تا امنیت کاری این وزارتخانه به شدت افت کند.

جان کربی می‌گوید: به‌رغم اظهارنظر دادگستری آمریکا، این وزارتخانه قصد داد تا از داخل وزارتخانه این تحقیقات را تکمیل کند. او در این‌باره تصریح کرد که نمی‌تواند جزئیات تحقیقات داخلی این وزارتخانه را فاش کند. او درباره این تحقیقات این‌گونه ادامه می‌دهد: هدف ما این است که سریعا به این تحقیقات سر و سامان دهیم؛ اما مهلت زمانی خاصی را برای اعلام نتایج در نظر نگرفته‌ایم. پرسش اخیر به این موضوع در واقع مشخص می‌کند که آیا هیلاری کلینتون می‌تواند کمپین ریاست‌جمهوری خود را بدون دردسر به پیش ببرد؟ روزنامه شیکاگو تریبون در این خصوص نوشت: هیلاری کلینتون خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری فاقد صلاحیت نشان داد. به اعتقاد نویسنده این گزارش، اصلا اهمیتی ندارد که جیمز کومی، رئیس پلیس فدرال آمریکا، پیش از حضور خود در کنگره برای ادای توضیحات در باب هیلاری کلینتون چه گفته است اما هیلاری کلینتون با دستان خودش، خود را یک نامزد بی‌کفایت نشان داده است.

جان کاس، کارشناس شیکاگو تریبون می‌گوید: هیلاری کلینتون پیش‌تر نشان داده است که فاقد صلاحیت حفظ اسرار ملی است. او با استفاده از ایمیل شخصی امنیت ملی آمریکا را به خطر انداخته است. سروری که هیلاری کلینتون از آن استفاده کرده، احتمالا چند بار توسط سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای خارجی هک شده است. جمهوری‌خواهان یکی از طرفین دعوای پرونده هیلاری کلینتون هستند. آنها قصد دارند تا هیلاری کلینتون را فاقد صلاحیت برای ریاست‌جمهوری معرفی کنند. با این حال برخی بر این باروند که اعلام نظر اف‌بی‌آی و دادگستری ایالات‌متحده حسن ختامی برای هیلاری کلینتون بوده است تا بتواند بدون دردسر به رقابت با دونالد ترامپ بپردازد. روز چهارشنبه «لورتا لینچ» دادستان کل آمریکا بالاخره رسما اعلام کرد علیه «هیلارى کلینتون»، نامزد احتمالی حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، به دلیل استفاده از ایمیل شخصى براى امور سازمانى در وزارت خارجه، طرح اتهام نخواهد شد.

لورتا لینچ در بیانیه‌ای تصریح کرده است: «توصیه به اتفاق آرای اف‌بی‌آی را دریافت کردم و آن را قبول کردم. پرونده تحقیقات یک‌سال بسته می‌شود و علیه هیچ‌یک از افراد درگیر در این پرونده اعلام جرم نمی‌شود.»

دادستان کل آمریکا گفته است که روز چهارشنبه با رئیس اف‌بی‌آی و کسانی که درگیر تحقیق در پرونده هیلاری کلینتون بوده‌اند، دیدار کرده است. جیمز کومی، رئیس پلیس فدرال آمریکا، روز گذشته گفته بود اف‌بی‌آی در مورد استفاده هیلاری کلینتون از‌ ایمیل شخصی برای مسوولیت دولتی خود اعلام جرم علیه او را توصیه نمی‌کند. با این حال رئیس اف‌بی‌آی گفته بود: کلینتون در زمان تصدی وزارت امور خارجه آمریکا در استفاده از‌ایمیل و سرور شخصی خود «به شدت بی‌احتیاط» بوده‌ است.

جیمز کومی اضافه کرده بود که بازرسان پس از تحقیقات گسترده درخصوص استفاده از ‌ایمیل و سرور شخصی، به شواهدی مبنی بر «سوءاستفاده عمدی» هیلاری کلینتون و دستیارانش از این مساله دست نیافتند. ستاد انتخاباتی کلینتون از اظهارات رئیس پلیس فدرال آمریکا استقبال کرده است. دونالد ترامپ، نامزد احتمالی حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری، روز گذشته به شدت به تصمیم رئیس پلیس فدرال حمله کرده و گفته بود: سیستم فاسد است. ترامپ در پیامی روی شبکه توییتر نوشت: «بسیار بسیار ناعادلانه! طبق معمول قضاوتی نادرست. رئیس اف‌بی‌آی گفت هیلاری کلینتون امنیت ملی ما را به خطر انداخته است؛ ولی اعلام جرمی در کار نیست. شگفتا!» با این حساب عملا آخرین مانع براى نامزدى «کلینتون» در انتخابات ریاست جمهورى از میان برداشته شد و کورسوى امید حامیان «برنى سندرز»، رقیب او برای کسب نامزدی حزب دموکرات خاموش شد. این در حالی است که خبرگزاری رویترز بی‌آنکه نامی از کسی ببرد در گزارشی اعلام کرد که بدنامی دو نامزد حزب دموکرات و جمهوری‌خواه، بهترین فرصت را برای حزب سوم فراهم کرده است تا نامزد خود را برای انتخابات آتی معرفی کند.

کارآگاهان اف‌بی‌آی پس از یک‌سال تحقیق و بررسی بیش از ۳۲‌هزار ایمیل اداری که از سرور شخصی هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا ارسال یا دریافت شده بود، نهایتا پیگرد قضایی برای کلینتون را توصیه نکردند.

کلینتون که به احتمال بسیار قوی نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری امسال است، بارها اتهام رد و بدل اطلاعات محرمانه دولتی از طریق ایمیل شخصی‌اش را رد کرده است. او مدعی است آدرس ایمیل شخصی را که مورد پرسش اف‌بی‌آی قرار گرفته بود، تنها به علت آن ایجاد کرده بود که بتواند از طریق گوشی تلفن بلک‌بری خود به همه ایمیل‌ها دسترسی پیدا کند و ناچار به حمل چند تلفن همراه نشود. اما منتقدان او می‌گویند نیت اصلی کلینتون از استفاده نکردن از ایمیل اداری، کنترل تام بر تمام مکاتبات و مراسلات خود به‌عنوان وزیر خارجه بوده است. منتقدان کلینتون همچنین با اشاره به وقایعی چون حمله به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی لیبی می‌گویند: استفاده وزیر خارجه از ایمیل شخصی، امنیت آمریکا را به «خطر انداخته» است. تابستان سال گذشته، وزارت خارجه آمریکا محتوای چهار هزار از این ایمیل‌های ارسال شده را منتشر کرد؛ این مساله جنجالی شد و تبعات آن هنوز گریبانگیر کلینتون ۶۸ ساله است. وزارت امور خارجه آمریکا نیز بر این باور است که در دوران تصدی هیلاری کلینتون بر این وزارتخانه از قانون پیروی نشده است. پال رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز جزو کسانی است که معتقد است اسرار طبقه‌بندی شده از طریق ایمیل شخصی هیلاری کلینتون فرستاده یا دریافت شده است و باید از ادامه کار هیلاری کلینتون جلوگیری کرد. جمهوری‌خواهان قصد دارند برای ادمه راه هیلاری کلینتون این پرونده را باز نگه دارند تا از این طریق جبهه دموکرات‌ها را ضعیف کنند. همین امر موجب شده است برخی گمانه‌زنی‌ها درباره معرفی برنی سندرز به‌عنوان نامزد نهایی دموکرات‌ها مطرح شود. این در شرایطی است که یو‌اس‌ای تودیز گزارش داد که در هفته جاری ممکن است برنی سندرز به‌طور رسمی از نامزدی هیلاری کلینتون حمایت کند و از طرفداران خود بخواهد در ادامه راه از هیلاری کلینتون دفاع کنند.