ظهور رسمی فاشیست‌ها در آلمان فاشیست‌ها، اسلام هراسی در پیش گرفته‌اند

گروه جهان: اعضای حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) از مانیفستی انتخاباتی پشتیبانی کرده که می‌گوید اسلام با قانون اساسی سازگار نیست. این نشان می‌دهد موج اسلام‌هراسی به آلمان هم رسیده است. هسته‌های مخفی داعش و سایر گروه‌های افراطی و سلفی در آلمان فضای اسلام‌هراسی را به سویی بردند که بخشی از افکار عمومی آلمان ندای مخالفت با اسلام در این کشور را سر دادند.

به گزارش الجزیره، نمایندگان این حزب در کنفرانسی که روز یکشنبه برگزار شد خواستار برداشتن مناره‌ها از مساجد و منع پوشیدن برقع شدند. این حزب که سه سال پیش تاسیس شد طی یک سال اخیر به دلیل سیل مهاجرت آوارگان که حدود یک میلیون نفر تخمین زده می‌شوند و عمدتا هم مسلمان هستند، رویکردهای تند و تیزی یافته است. اگرچه این حزب در پارلمان فدرال آلمان در برلین هیچ نماینده‌ای ندارد اما در نیمی از ۱۶ پارلمان منطقه‌ای آلمان دارای نماینده است. نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد حمایت از این حزب به بیش از ۱۴ درصد می‌رسد و این چالش بزرگ برای محافظه‌کاران حزب مرکل و سایر احزاب مستقر در انتخابات فدرالی منتهی به ۲۰۱۷ است. به نوشته الجزیره، عمده احزاب سیاسی ائتلاف با «AfD» را رد کرده‌اند. در یک مناظره پرسر و صدا در روز دوم کنگره حزب، بسیاری از ۲۰۰۰ عضو این گروه خواستار اتخاذ اقدامات موثر در برابر «نمادهای اسلامی» شده و درخواست برای گفت‌وگو با مسلمانان آلمان را به سخره گرفتند. «هانس توماس تیلشنایدر» که یکی از نمایندگان این حزب در ایالت زاکسن-آنهالت است، می‌گوید: «اسلام برای ما خارجی است و به همین دلیل نمی‌تواند شامل آزادی مذهبی به اندازه مسیحیت باشد.»

با این حال، آنگلا مرکل می‌گوید آزادی مذهبی براساس قانون اساسی آلمان برای همگان تضمین شده است. او افزود: اسلام به آلمان تعلق داشته و بخشی از هویت آلمانی است. الجزیره می‌نویسد؛ بیش از ۲ هزار معترض چپگرا روز شنبه با پلیس درگیر شدند زیرا آنها تلاش می‌کردند تا اولین کنفرانس «AfD» را از هم بگسلند. فصلی از مانیفست این حزب که به مسلمانان مربوط است این عنوان را دارد: «اسلام بخشی از آلمان نیست.» آلمان منزلگاه ۴ میلیون مسلمان است که تقریبا ۵ درصد کل جمعیت این کشور هستند. بسیاری از اجتماعات مسلمان آلمانی اصالتا ترکیه‌ای هستند که برای یافتن کار روانه این کشور شده‌اند اما کسانی که طی یکی دو سال اخیر وارد این کشور شده‌اند عمدتا از عراق، سوریه و افغانستان هستند. برخی ناظران معتقدند افکار عمومی مردم آلمان طی دو سال اخیر متاثر از موج داعش هراسی در اروپا و عملیات هسته‌های مخفی این گروه در قاره سبز است. افزون بر این، موج مهاجرتی که از خاورمیانه به سوی اروپا به راه افتاده این تصور را نزد بسیاری از دولت‌ها و مردمان فراهم آورده که نیروهای داعش با پنهان شدن در میان مهاجران راه خود را به سوی اروپا یافته‌اند.

ستون پنجم مسکو

حزب پوپولیست راستگرای افراطی و ضدمهاجرت «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) که اکنون مروج اسلام‌هراسی و مخالفت با نمادهای اسلامی در این کشور است در رویکردی دیگر می‌کوشد تا با مسکو روابط نزدیک تری برقرار کند. به گزارش اشپیگل، شاخه جوانان AfD ائتلافی را با شاخه جوانان حزب «روسیه متحد» متعلق به پوتین شکل داده است. مجمع اقتصادی بین‌المللی یالتا به میزبانی دولت روسیه که در شبه‌جزیره کریمه برگزار شد، میزبانانی از اروپا داشت از جمله سه تن از چهره‌های حزب AfD که ریاست این حزب در شمال راین- وستفالیا را بر عهده دارند. پیام این کنفرانس و دعوت از چنین افرادی به این معناست که روسیه منزوی نشده است. وقتی از «مارکوس پرتزل» خواسته شد به‌عنوان آخرین سخنران صحبت کند، وی چنین گفت: «ما به‌عنوان حزب آلترناتیو برای آلمان نه تنها تهدیدی برای دولت اوکراین بلکه برای دولت آلمان نیز هستیم.» او با افتخار این سخنان را بیان می‌کرد و مورد تشویق حضار هم قرار گرفت. او سپس خواستار روابط خوب اقتصادی با روسیه شد و افزود: «روابط خوب اقتصادی با روسیه به نفع مردم آلمان است» و تحریم‌ها به سرعت باید برداشته شود. در این نشست از سوی برخی تحلیلگران روسی چنین عنوان شد که «مردم آلمان هم با پرتزل هم‌نظر هستند.» آنها گفتند: «مارکوس امروز ۱۴۰ میلیون دوست برای خودت درست کردی.» اشپیگل می‌نویسد: روسیه هم دوستانی در AfD دارد. مقام‌های برجسته این حزب مسیری کاملا روسی را در پیش گرفته‌اند و بر آن هستند تا روابط در هم تنیده‌ای با حلقه درونی پوتین برقرار کنند. با توجه به رویکرد ضد لیبرالی و ضد آمریکایی پوتین پوپولیست‌های راستگرای آلمانی احساس نزدیکی بیشتری با آنها دارند. با توجه به رویکرد انتقادی این حزب به اتحادیه اروپا و ناتو به نظر می‌رسد AfD و روسیه متحدان و شرکای طبیعی یکدیگر باشند. اشپیگل می‌نویسد؛ به نظر می‌رسد با برگزاری این کنفرانس در کریمه روابط نزدیک تری میان این حزب با مقام‌های کرملین برقرار شود. سیاستمداران برجسته AfD مانند قائم مقام این حزب «الکساندر گولند» از سه سال پیش که این حزب تشکیل شد رویکرد هواداری از روسیه را داشته‌اند. طی این مدت آنها با هر کسی که در زمره نزدیکان پوتین و کسانی که بر ایدئولوژی پوتین تاثیرگذار بوده‌اند، روابط خوبی برقرار کرده‌اند. این حزب راستگرای آلمانی همچنین ائتلافی را با ملی‌گرایان اروپای شرقی که وفادار به کرملین هستند و احزاب راستگرا و پوپولیست روسی در اروپای غربی مانند «جبهه ملی فرانسه» و «حزب آزادی اتریش» تشکیل داده‌اند. همچنین در ماه ژوئن قرار است AfD کنفرانسی را با سفارت روسیه در پوتسدام برگزار کند. همچنین قرار است در اوایل می‌ در کنفرانس ملی AfD رویکرد نزدیکی به دکترین روسیه در قالب هماهنگی برای خروج آلمان از ناتو مطرح شود.

اگرچه برخی سخن از دریافت کمک مالی این گروه از مسکو می‌‌گویند اما اشپیگل می‌نویسد تاکنون شواهدی دال بر کمک مسکو به آنها یافت نشده است. مسوول خزانه داری این حزب «کلاوس فوهرمان» چنین گمانه زنی‌هایی را رد می‌کند. اشپیگل می‌افزاید: تعداد اندکی از هواداران روسی این حزب تجربه فعالیت سیاسی دارند. شاخه جوانان AfD معتقد است ناتو یک مهاجم است و روسیه آخرین امید برای یک «جهان چندقطبی» است. «مارکوس فرانمایر»، رئیس شاخه جوانان این حزب در سال ۲۰۱۴ از بلگراد دیدار و در مراسم هفتادمین سالگرد آزادی یوگسلاوی از اشغال آلمان شرکت کرد. پوتین هم حضور داشت و از وی استقبال کرد. در آنجا فرانمایر با برخی از راستگرایان افراطی، منتقدان آمریکا و متحدان کرملین دیدار کرد. او سال گذشته هم از شرق اوکراین یعنی «دونباس» دیدار کرد.

این دیدارها طی سال جاری هم از مناطق پر‌مناقشه ادامه داشت. اشپیگل معتقد است این حزب راستگرا که از یک سو مخالفت با مهاجران مسلمان و نمادهای اسلامی را علم کرده و از سوی دیگر به دنبال نزدیکی با کرملین است به‌عنوان ستون پنجم مسکو در آلمان عمل می‌کند. تا کنون دولت آلمان مواضعی له یا علیه این گروه یا مسکو اتخاذ نکرده است اما برخی ناظران بر این باورند در صورت تداوم این دیدارها و در صورتی که دولت آلمان تشخیص دهد این حزب در راستای منافع این کشور حرکت نمی‌کند ممکن است محدودیت‌هایی برایش در نظر گرفته شود. اشپیگل می‌نویسد؛ آنچه در سیاست خارجی حزب جوانان AfD مهم است نشست دو تن از رهبران آن با رابرت شلگل، عضو دومای روسیه بود که از مقام‌های مهم حزب «روسیه متحد» بود. آنها بر سر همکاری میان حزب جوانان روسیه متحد و AfD به توافق رسیدند.