هیلاری کلینتون با فاصله ۴۷ درصدی برنی سندرز را شکست داد
پیروزی قاطع در کارولینای جنوبی
گروه جهان: هیلاری کلینتون هم شرایطی مشابه دونالد ترامپ دارد. در یک جبهه رقابت را واگذار کرده و در چند جبهه دیگر پیروز نهایی بوده است. وی هر چند نتوانسته مانند ترامپ سه پیروزی متوالی داشته باشد؛ اما با ثبت سه پیروزی قدم به سهشنبه بزرگ میگذارد. به گزارش خبرگزاری فرانسه دو روز مانده به «سهشنبه بزرگ» در آمریکا، هیلاری کلینتون یک قدم دیگر به پیروزی نزدیک شد. دموکراتها در کارولینای جنوبی کلینتون میانهرو را به رقیب چپش برنی سندرز ترجیح دادند. روز سهشنبه اول مارس (۱۱ اسفند) روز معرفی نامزدهای نهایی دو حزب دموکرات و جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.
گروه جهان: هیلاری کلینتون هم شرایطی مشابه دونالد ترامپ دارد. در یک جبهه رقابت را واگذار کرده و در چند جبهه دیگر پیروز نهایی بوده است. وی هر چند نتوانسته مانند ترامپ سه پیروزی متوالی داشته باشد؛ اما با ثبت سه پیروزی قدم به سهشنبه بزرگ میگذارد. به گزارش خبرگزاری فرانسه دو روز مانده به «سهشنبه بزرگ» در آمریکا، هیلاری کلینتون یک قدم دیگر به پیروزی نزدیک شد. دموکراتها در کارولینای جنوبی کلینتون میانهرو را به رقیب چپش برنی سندرز ترجیح دادند. روز سهشنبه اول مارس (۱۱ اسفند) روز معرفی نامزدهای نهایی دو حزب دموکرات و جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.
در پیشانتخابات روز شنبه ۲۷ فوریه، در کارولینای جنوبی ۷۳ و نیم درصد از رایدهندگان دموکرات این ایالت جنوبی آمریکا به هیلاری کلینتون رای دادند و تنها ۲۶ درصد آرا به صندوق برنی سندرز ریخته شد. هیلاری کلینتون توانسته با یک برنامه منسجم از برنی سندرز فاصله آرای خود را افزایش دهد. در نظرسنجی پیش از این انتخابات، ۸۶ درصد آفریقاییتباران این ایالت گفته بودند انتخابشان کلینتون است. این گروه که ۶۱ درصد رایدهندگان را تشکیل دادهاند، در سال ۲۰۰۸ در همین ایالت کلینتون را به سختی در مقابل اوباما شکست دادند؛ اما امسال ظاهرا نظرشان نسبت به بانوی اول سابق آمریکا تغییر کرده است؛ کلینتون ۹۰ درصد آرای سیاهپوستان کارولینای جنوبی را به دست آورده است. کارولینای جنوبی جزو ایالتهایی است که بیشترین ساکنان سیاهپوست را در خود جای داده است. نزدیک به ۲۳ درصد جمعیت این ایالت سیاهپوست هستند. حالا با این پیروزی کلینتون با پشتوانه محکمتری به نبرد نهایی در «سهشنبه بزرگ» میرود. وزیر خارجه سابق ایالاتمتحده در نطق پیروزیاش در شهر کلمبیا گفت: «این کمپین از فردا تبدیل به یک کمپین ملی خواهد شد و ما برای هر رای در هر شهر میجنگیم.» برنی سندرز نامزد دیگر دموکراتها با تبریک به رقیبش کلینتون گفت: «بگذارید واضح و روشن اعلام کنم: این کمپین تازه الان شروع شده است. ما در نیوهمپشایر یک پیروزی قاطع داشتیم. او (کلینتون) در کارولینای جنوبی پیروز قاطع بود؛حالا هر دو به سوی «سهشنبه بزرگ» میرویم.» کلینتون همچنین با اشاره به سخنان ترامپ نامزد پیشتاز جمهوریخواهان که قصد دارد بین مکزیک و آمریکا دیوار بکشد، گفت: «به جای ساختن دیوار ما نیاز به برداشتن موانع داریم.» اشاره کلینتون به این نکته است که در صورت پیروزیاش در انتخابات او اولین زن رئیسجمهور آمریکا خواهد بود. کارولینای جنوبی چهارمین ایالتی بود که دموکراتها در آن شرکت میکردند. در نوادا کلینتون بر برنی سندرز پیروز شد و در نیوهمپشایر سندرز بر کلینتون پیشی گرفت. ایالت آیووا اما برای هر دو نامزد تقریبا مساوی بود و آرای کلینتون تنها دو دهم درصد از سندرز بیشتر بود. در جبهه مقابل دموکراتها، دونالد ترامپ نامزد جنجالی جمهوریخواهان همچنان از رقیبش مارکو روبیو جلوتر است. در چهار دور رقابتهای درونحزبی جمهوریخواهان، ترامپ در سه دور برنده شده است. کریس کریستی، فرماندار نیوجرسی و یکی از نامزدهای کنارکشیده جمهورخواهان اخیرا از ترامپ حمایت کرد و از هوادارانش خواست تا رایهایشان را برای ترامپ به صندوق بریزند. به این ترتیب این میلیاردر برای«سهشنبه بزرگ» خیز بلندی برداشته است. برخی از دموکراتها بر این عقیده هستند که در صورت نهایی شدن نامزدی ترامپ از حزب جمهوریخواه، کلینتون برای رویارویی با او قویتر از سندرز است و برنی سندرز توانایی رقابت با دونالد ترامپ را ندارد.
پیروزی قاطع هیلاری
کلینتون در کارولینای جنوبی حدود سهچهارم آرای رقابت درونحزبی را بهدست آورد و یکچهارم آرا به سندرز اختصاص یافت. هیلاری کلینتون هشت سال پیش وقتی با باراک اوباما رقابت میکرد که آنزمان سناتور بود، با فاصله زیادی به او باخت و تقریبا همینقدر رای آورد که این بار به برنی سندرز واگذار کرد. ناظران میگویند سندرز چندان هم برای کارولینای جنوبی تلاش نکرد و در عوض در آستانه رقابتهای عمده سهشنبه آینده، به ایالتهای دیگر پرداخت. نامزدهای هر دو حزب برای رقابتهای «سهشنبه بزرگ»آماده میشوند که در آن، دموکراتها و جمهوریخواهان هرکدام در رقابتهای درونحزبی در ۱۱ ایالت، برای جلب حمایت رایدهندگان تلاش میکنند. در راهبرد انتخاباتی برنی سندرز، وی توجه بیشتر خود را به این روز بزرگ معطوف کرده است. چنانچه وی بتواند در این روز پیروز از میدان بیرون بیاید، بیش از نیمی از راه را برای نامزد نهایی شدن پیموده است.
رای تاثیرگذار سیاهان
طبق تحلیلهای اولیه، در این دور از رقابتها جوانان که به یکی از پایههای حمایت از برنی سندرز تبدیل شدهاند، چندان در رایدهی مشارکت نکردند و این موقعیت برنی سندرز را ضعیفتر کرد. از سوی دیگر سیاهپوستان که رایشان برای مشخصکردن نامزد نهایی حزب دموکرات تعیینکننده است، در این ایالت با حمایت از هیلاری کلینتون کار او را آسانتر کردند. در عین حال رابرت رایش، وزیر کار دولت بیل کلینتون، از برنی سندرز حمایت کرده است و کارزار سندرز امیدوار است این حمایت در رقابتهای پیش رو به او کمک کند. انتخابات روز شنبه، چهارمین دور از رقابتهای درونحزبی در ایالتهای مختلف آمریکا بود. در دور اول در آیووا، هیلاری کلینتون با اختلاف اندکی برنی سندرز را برد. دور دوم این رقابتهای مقدماتی در ایالت نیوهمپشایر به نفع برنی سندرز تمام شد. اما در دور سوم در نوادا کلینتون باز هم از سناتور کهنهکار سبقت گرفت و حالا با پیروزی در کارولینای جنوبی، جای پایش را برای نامزدی حزب دموکرات از پیش هم محکمتر کرده است. انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نیمه نوامبر پاییز آینده برگزار میشود و نامزد نهایی هر کدام از این دو حزب عمده آمریکا در مجمع هر کدام از آنها در نیمه دوم ژوئیه تابستان آینده اعلام میشود. در این فرصت داوطلبان در هر دو حزب تلاش میکنند با جلب حمایت در رقابتهای درونحزبی ایالتها، تا آن زمان جای خود را معلوم کرده باشند.
اصلاح برنامه انتخاباتی
هیلاری کلینتون پیروزیهای خود را مدیون برنامه انتخاباتی خود است. او پس از اینکه نتوانست در دو ایالت به خوبی از عهده برنی سندرز بر بیاید، برنامه تبلیغاتی خود را اصلاح کرد و با افزایش نمایندههایش توانست گوی رقابت از برنی سندرز که به ورمونتی شهرت دارد، برباید. وی توانست با تنظیم برنامههای خود رای سیاهپوستان را به سود خود واریز کند. هیلاری کلینتون و همسر وی از سال 2008 به این سو نتوانسته بودند رای سیاهپوستان را به سود جذب کنند. آنها در این مدت رابطه بسیار نامطلوبی با آفریقاییآمریکاییهای ایالاتمتحده داشتند. او اینبار سعی کرد که خود را بهعنوان میراثدار اوباما نشان دهد و بگوید او راه رئیسجمهور سیاهپوست آمریکا را خواهد پیمود. او بارها در سخنان خود علیه نژادپرستی موضع گرفت و در این اواخر حتی به شدت به طرح دیوارکشی دونالد ترامپ تاخت. او با تغییر شیوههای پیشین خود توانست در کارولینای جنوبی رستگار شود و با اختلافی فاحش این ورمونتی را شکست دهد.
ارسال نظر