گروه جهان: کنفرانس امنیتی مونیخ کاملا تحت تاثیر مسائل سوریه و بحران پناهجویان برگزار شد. به گزارش سایت خبری «ان‌بی‌سی نیوز» بحران سوریه و تبعات ناشی از آن‌که به بحران پناهجویان شهره شده، دو موضوع اصلی کنفرانس امنیتی مونیخ بود، هر چند در این میان مناطق بحران‌زده دیگری همچون اوکراین نیز در دستور کار این کنفرانس امنیتی قرار گرفته بود. جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده، مدعی شد روسیه بر خلاف خواست جامعه بین‌الملل در شرق اوکراین حضور دارد و حالا نیز با دخالت نظامی در سوریه، اوضاع را پیچیده‌تر از پیش کرده است.

این سخنان در شرایطی ابراز شد که ساعاتی پیش از آن مدودف نخست‌وزیر روسیه درخصوص رابطه روسیه با ناتو گفته بود، با تحریم‌های اعمال شده علیه مسکو، سطح روابط به حد دوران جنگ سرد نزول کرده است. کری اما در سخنان خود از اتحادیه اروپا به دلیل مجازات روسیه به دلیل دخالت در شرق اوکراین تقدیر و تشکر کرد. او همچنین از روسیه خواست تا هر چه زودتر اقدامات خود را در سوریه متوقف کند تا این کشور سریع‌تر به مسیر آتش‌بس برسد. او روسیه را متهم کرد که حملات خود را روی نیروهای میانه‌رو که حمایت ایالات متحده را پشت سر خود دارند، تنظیم کرده است. او مدعی شد بر اساس اطلاعاتی که وی به دست آورده، بیشتر حملات روی گروه مخالف مشروع تنظیم شده است تا گروه‌های تروریستی. کری از روسیه خواست اهداف حملات خود را هر چه زودتر تغییر دهد. جان کری در این سخنرانی نسبتا طولانی گفت: ما وارد مرحله جدیدی شده‌ایم، صرف نظر از تهدیدات کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی و برنامه‌ هسته‌ای‌اش در جهان شاهد جنگ‌ها و ناآرامی‌های گسترده‌ای هستیم. داعش در سوریه و عراق همچنان جان انسان‌ها را می‌گیرد و بحران سوریه به‌عنوان بزرگ‌ترین بحران انسانی بعد از جنگ جهانی است که از مسائل خاورمیانه ناشی می‌شود. اما کری در مورد اوکراین گفت: تا زمانی که نیروهای شورشی مورد حمایت روسیه اوضاع را در شرق این کشور سخت کنند، تحریم‌ها علیه روسیه پابرجا خواهد ماند. او گفت: روس‌ها یک انتخاب ساده در پیش دارند. آنها باید به توافقنامه مینسک پایبند باشند.


کری: انگلیس در اتحادیه اروپا باقی بماند

در حالی که بریتانیا خود را برای برگزاری یک همه‌پرسی مبنی بر ماندن یا ترک کردن اتحادیه اروپا آماده می‌کند، وزیر امور خارجه ایالات متحده در حاشیه اجلاس مونیخ از دیوید کامرون خواست تا بریتانیا در اتحادیه اروپا باقی بماند. جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: قطعا واشنگتن منفعت بسیاری در موفقیت شما دارد. در نتیجه ما خواستار ماندن یک انگلیس بسیار قوی در یک اتحادیه اروپای قوی هستیم. دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس قصد دارد در نشست رهبران اتحادیه اروپا که قرار است 18 و 19 فوریه سال جاری میلادی در بروکسل برگزار شود 27 رهبر اتحادیه اروپا را برای حمایت از پیشنهادهای اصلاحی جنجالی‌اش متقاعد کند. جان کری گفت: حقیقت این است که اتحادیه اروپا از زمان تاسیس‌اش با چالش‌های داخلی و خارجی که خواستار جدایی از این بلوک هستند، آزموده شده است.


بحران پناهجوها از دید هاموند

کنفرانس امنیتی مونیخ کاملا تحت تاثیر موضوع پناهجویان بوده است. از این‌رو هاموند، وزیر خارجه بریتانیا نیز به این بحران واکنش نشان داد و گفت: «ما باید از خودمان در برابر مهاجرت غیرقابل کنترل و خطر تروریسم محافظت کنیم. در عین حال، من باور نمی‌کنم که کشیدن فنس و خط دفاعی ماژینو برای جداکردن خود از خاورمیانه راه حل مناسبی باشد.» فیلیپ هاموند در بخش دیگری از اظهاراتش در پنجاه و دومین کنفرانس امنیتی مونیخ با اشاره به کمک روسیه در مبارزه با داعش ادامه داد: من هیچ شکی ندارم که هر گونه تلاش جمعی در قالب یک ائتلاف بین‌المللی از جمله حضور روسیه در این ائتلاف می‌تواند دستاوردهایی را برای مبارزه با داعش بر‌ای ما به همراه داشته باشد. هاموند در شرایطی این سخنان را می‌گوید که چندی پیش روسیه پیشنهاد همکاری اطلاعاتی برای مبارزه با داعش را به بریتانیا داده که با پاسخ منفی لندن مواجه شده بود.