شماره روزنامه ۶۱۹۴
|

«دنیای‌اقتصاد» خبر می‌دهد؛

دنیای اقتصاد: از ابتدای سال تاکنون، گزارش‌های متعددی از توقف یا اختلال در روند ثبت سفارش واردات خودرو منتشر شده که مورد تایید بسیاری از وارد کنندگان بزرگ خودرو نیز قرار گرفته است.

«دنیای‌اقتصاد» دلایل شکست پروژه خودروی اقتصادی را بررسی کرد؛

دنیای‌اقتصاد: درحالی که پروژه تولید و واردات خودروی اقتصادی بیش از یک دهه است از طرف سیاستگذار وعده داده شده، اما با توجه به هزینه بالای تولید و واردات خودرو و همچنین کاهش روزافزون ارزش پول ملی، اکنون به سامان رسیدن پروژه «خودروی اقتصادی» ناممکن به نظر می‌رسد.

    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» خبر می‌دهد؛

    جزئیات توزیع رانت دولتی برای برخی واردکننده‌ها؛ پشت پرده توقف ثبت سفارش خودرو

    دنیای اقتصاد: از ابتدای سال تاکنون، گزارش‌های متعددی از توقف یا اختلال در روند ثبت سفارش واردات خودرو منتشر شده که مورد تایید بسیاری از وارد کنندگان بزرگ خودرو نیز قرار گرفته است.
  • «دنیای‌اقتصاد» دلایل شکست پروژه خودروی اقتصادی را بررسی کرد؛

    ۴۱ ماه انتظار برای خرید خودروی اقتصادی

    درحالی پروژه تولید و واردات خودروی اقتصادی بیش از یک دهه است از طرف سیاستگذار وعده داده شده که با توجه به هزینه بالای تولید و واردات خودرو و همچنین کاهش ارزش پول ملی، اکنون پروژه «خودروی اقتصادی» ناممکن به نظر می‌رسد. عدم تحقق این پروژه در شرایط کنونی بخش بزرگی از متقاضیان، به‌خصوص اقشار کم‌درآمد را از خرید خودرو محروم کرده است.
  • حذف ارز نیمایی دردسرساز شد؛

    فروش ریسکی خودرو

    با توجه به حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با ارز توافقی تجاری، فروش خودرو برای مونتاژکاران و وارد‌کنندگان با ریسک زیادی همراه شده است. آنچه مشخص است خودروسازان بخش خصوصی و وارد‌کنندگان برای تولید محصولات خودرویی وابستگی زیادی به ارز دارند این در شرایطی است که فعالان این دو حوزه با دریافت ارز نیمایی در فروش فوق‌العاده قیمت‌های ثابتی را به متقاضیان اعلام می‌کردند و در پیش‌فروش نیز هزینه اولیه مشخص بود.
  • فروش BYD به تسلا نزدیک شد

    ایسنا: شرکت بی‌‌‌وای‌‌‌دی، با کاهش فاصله فروش خودروهای الکتریکی با تسلا، رکورد جدیدی را به دست آورد.
  • سال خوب نیو

    ایسنا: شرکت خودروسازی چینی نیو، ۲۲۱‌هزار و ۹۷۰ دستگاه خودرو در سال ۲۰۲۴ تحویل داده و در دسامبر نیز به رکورد قابل‌توجهی دست یافته است. سازنده خودروهای برقی چینی نیو در سه‌ماه چهارم سال ۲۰۲۴ ۷۲‌هزار و ۶۸۹ خودرو تحویل داده که ۴۵.۲‌درصد بیشتر از سال قبل است. نیو روز چهارشنبه (اول ژانویه) اعلام کرد که طی سال ۲۰۲۴، معادل۲۲۱‌هزار و ۹۷۰ وسیله نقلیه تحویل داده است که نسبت به سال گذشته ۳۸.۷‌درصد افزایش داشته است. این میزان تحویل در ۳۱ دسامبر به ۶۷۱‌هزار و ۵۶۴ خودرو رسید.
    پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳
  • رقابت تسلا و بی‌وای‌دی برسر مقام پرفروش‌ترین سازنده خودروهای الکتریکی ۲۰۲۴

    شرکت بی‌وای‌دی در سال ۲۰۲۴ رکورد جدیدی را در فروش خودروهای الکتریکی به دست آورد.
  • «دنیای‌اقتصاد» روند قیمت خودروهای وارداتی در ۱۰۰ روز گذشته را بررسی کرد؛

    تورم منفی در بازار خودرو

    بازار ۱۰۰روزه خودروهای وارداتی رصد شد. بررسی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد بازار خودروهای خارجی تحت تاثیر افزایش عرضه در سال جاری نسبت به ۱۴۰۲، کاهش هیجان اولیه واردات و همچنین رکود اقتصادی روند نزولی را در قیمت‌ها طی کرده است. پیش از این بازار وارداتی‌ها متاثر از نوسانات نرخ ارز بود. این در حالی است که حالا تبعیتی در این زمینه دیده نمی‌شود. رکود بازار و قدرت خرید، مانع از آن شده که قیمت خودروها با صعود نرخ ارز افزایشی شود.
  • برقی‌‌‌ها ازمحصولات بنزینی‌‌‌ سبقت می‌‌‌گیرند؛

    خودروسازی چین در آستانه اتفاق تاریخی

    چین در آستانه یک تحول عظیم در صنعت خودرو قرار دارد. پیش‌بینی می‌شود که سال آینده، برای اولین بار، فروش خودروهای برقی در این کشور از خودروهای بنزینی پیشی بگیرد. این اتفاق تاریخی، بازار بزرگ‌ترین خودروی جهان را سال‌ها جلوتر از کشورهای غربی خواهد برد.
  • ۸‌هزار دستگاه خودروی وارداتی عرضه می‌شود

    ایسنا: مدیر طرح واردات خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای ارائه اطلاعات بیشتر در مورد طرح پیش‌‌‌روی عرضه خودروهای وارداتی اعلام کرد که قرار است در این طرح ۸هزار خودروی وارداتی عرضه شود؛ بر این اساس متقاضیان از روز گذشته (سه‌‌‌شنبه ۱۱ دی ماه) به مدت هفت روز، مهلت تعریف حساب وکالتی و مسدود کردن وجه مورد نظر خود را دارند.
  • عقبگرد تسلا

    سهام تسلا در آخرین روز سال کاهش یافت و به روند نزولی خود که پیش از انتشار گزارش تحویل سه‌‌‌ماه چهارم آغاز شده بود، ادامه داد.به گزارش «ایسنا»، تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند تسلا در روز پنج‌شنبه رکورد جدیدی در تحویل خودروهای سه‌‌‌ماه چهارم ثبت کند. با این حال، به نظر می‌رسد مجموع تحویل سالانه این شرکت به هدف تعیین‌‌‌شده نرسد.
  • فراخوان فورد

    دنیای‌اقتصاد: اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‏‏‌های آمریکا (NHTSA) اعلام کرد که شرکت فورد قصد دارد ۲۰‌هزار و ۴۸۴ خودروی شاسی‏‏‌بلند هیبریدی را به دلیل مشکلات احتمالی در باتری فراخوان کند. به گزارش رویترز این فراخوان شامل مدل‏‏‌هایی از فورد اسکیپ و لینکلن کورسیر است که بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ تولید شده‏‏‌اند. به گفته NHTSA، «وجود یک نقص تولیدی در یکی از سلول‏‏‌های باتری ولتاژ بالا می‌تواند منجر به اتصال کوتاه داخلی و در نهایت خرابی باتری شود.» این سازمان همچنین اعلام کرد که نمایندگی‌های فورد نرم‏‏‌افزار ماژول کنترل باتری را به‏‏‌روزرسانی کرده و در صورت نیاز، باتری ولتاژ بالا را به‏‏‌صورت رایگان تعویض خواهند کرد.
  • «دنیای‌اقتصاد» از نوسانات قیمت خودرو گزارش می‌دهد؛

    نوسانات ارز به بازار خودرو نرسید

    بازار خودروهای داخلی این روزها روند آرام و کم‌‌نوسانی در پیش گرفته‌اند. این در شرایطی است که بازار ارز طی چند هفته گذشته، روزهای کاملا توفانی را تجربه کرده است. «دنیای‌اقتصاد» برای بررسی بازار خودرو تغییرات بهای ۱۶ محصول داخلی را طی یک هفته گذشته بررسی کرده است.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • چرا ارز برای واردات خودرو نیست؟

    دنیای اقتصاد: چرا ارز برای واردات خودرو نیست؟ مرجان شهریاری دبیر سرویس خودرو «دنیای اقتصاد» در ویدویی توضیح می‌دهد.
  • اصلاح آیین نامه واردات خودرو جانبازان با تصویب نامه هیئت وزیران

    تصویب نامه هیئت وزیران در خصوص اصلاح آیین نامه واردات خودرو جانبازان از سوی گمرک ایران ابلاغ شد.
  • زمان اعلام اسامی برندگان قرعه کشی ایران‌خودرو

    قرعه‌کشی دور اخیر طرح فروش محصولات گروه صنعتی ایران‌خودرو که تا دوم دی ماه آغاز شد و تا روز شنبه (هشتم دی ماه) ادامه داشت، روز گذشته (سه‌شنبه) در حضور نهادهای نظارتی انجام شد.
  • تعیین مهلت یک هفته‌ای برای ترخیص ۶۲۶ خودروی وارداتی از گمرک بوشهر‌

    رئیس کل دادگستری استان بوشهر به تسریع در فرآیند ترخیص اشاره داشت و اضافه کرد: دستگاه قضایی استان در راستای نقش نظارتی خود از حوزه اداره بندر و گمرکات و به منظور پیگیری حقوق عامه و فعالین اقتصادی اهتمام ویژه دارد.
  • وکالتی کردن حساب‌ها برای ثبت‌نام خودروهای وارداتی تا چه تاریخی ادامه دارد؟

    «مهدی ضیغمی» امروز (چهارشنبه) اظهار داشت: متقاضیان ثبت نام خودروهای وارداتی تا دوشنبه (۱۷ دی ماه) فرصت دارند نسبت به بلوکه کردن ۵۰۰ میلیون تومان نزد یکی از بانک های عامل اقدام کنند.
  • نمایندگان مجلس: واردات خودرو مظلوم است؛

    تبعیض ارزی در عرضه خودرو

    مخالفت هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارز تخصیصی مصوب مجلس برای واردات خودرو، موضوع تبعیض ارزی بین مونتاژ و واردات را بار دیگر به صدر مباحث سیاستگذاری خودرویی کشور آورده است. طبق برآورد «دنیای‌اقتصاد» در ۹ماه سال جاری ارز تخصیصی به مونتاژ خودرو ۵.۸برابر ارز واردات بوده است. این در شرایطی است که بسیاری از خودروهای مونتاژی به‌دلیل قیمت‌گذاری بالا، عرضه محدود و همچنین عدم تامین قطعات یدکی برای بخش اعظمی از مصرف‌کنندگان خودرو غیرقابل‌ دسترس هستند؛ با این حساب سیاستگذار همچنان رویکرد مثبتی نسبت به واردات ندارد.
  • تحول در صنعت خودروی چشم‌آبی‌ها؛

    دوراهی خودروهای برقی در اروپا

    دنیای‌اقتصاد: صنعت خودروی اروپا در آستانه تحولی بزرگ قرار دارد. قوانین جدید اتحادیه اروپا که از ابتدای سال ۲۰۲۴ اجرایی می‌‌‌‌شوند، خودروسازان را ملزم می‌کنند تا سهم بیشتری از تولید و فروش خود را به خودروهای برقی اختصاص دهند. هدف این قوانین کاهش انتشار کربن و تسریع‌ گذار به خودروهای پاک است. اما کاهش تقاضا، حذف یارانه‌‌‌‌ها و فشارهای اقتصادی چالش‌‌‌‌های بزرگی برای این صنعت ایجاد کرده است.
  • برنامه پکن برای توسعه خودران‌‌‌ها

    دنیای‌اقتصاد: پکن، روز سه‌‌‌شنبه مقررات جدیدی را برای حمایت از توسعه فناوری رانندگی خودران در این شهر تصویب کرد. مقامات این شهر اعلام کردند که در آینده قصد دارند استفاده از اتوبوس‌‌‌ها و تاکسی‌‌‌های عمومی بدون راننده را نیز مجاز کنند.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • تداوم نوسان قیمت در بازار خودرو/قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا چقدر شد؟ + جدول

    نوسان قیمت در بازار خودرو ادامه دارد و در روزی که دلار به روند صعودی خود ادامه داد، برخی خودروهای داخلی مسیر متفاوتی را طی کرده و با کاهش قیمت مواجه شدند.
  • چرا مزایده فروش سهام‌ تودلی و شرکت‌های تابعه خودروسازان به نتیجه نمی‌رسد ؟

    الاکلنگ واگذاری سهام دولتی خودروسازان

    دنیای اقتصاد: طبق برنامه‌ریزی و دستورالعمل سازمان خصوصی‌سازی، بزرگترین شرکت خودروساز کشور تنها تا ۱۸ دی ماه سال جاری فرصت واگذاری سهام‌ تودلی خود را دارد.
  • رشد قابل توجه قیمت خودروهای داخلی نسبت به مونتاژی‌ها؛

    خودروهای داخلی در دی ماه چقدر گران شدند؟

    دنیای اقتصاد: بررسی‌ها نشان می‌دهند که بهای خودروهای داخلی به دلیل قیمت‌گذاری دستوری نسبت به مونتاژی‌ها با رشد قابل توجهی روبه‌رو بوده که این موضوع تورم در بازار را رقم زده است.
  • «دنیای‌اقتصاد» تورم نقطه به نقطه خودرو را بررسی کرد؛

    رنکینگ تورمی ۱۰ خودرو

    طبق گزارش مرکز آمار، در حالی تورم عمومی در آذرماه سال جاری کاهشی بوده که تورم مصرف‌کننده خودرو روند صعودی داشته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بهای خودروهای داخلی به‌دلیل قیمت‌گذاری دستوری نسبت به مونتاژی‌ها با رشد قابل توجهی روبه‌رو بوده که همین امر تورم خودرو نوسان در بازار را رقم زده است.
  • احتمال تغییر سقف ارزی واردات خودرو

    دنیای‌اقتصاد: مخالفت هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با سقف ارزی واردات خودرو در سال آینده در شرایطی است که به نظر می‌رسد مجلس شورای اسلامی قصد کوتاه آمدن از مصوبه خود مبنی بر اختصاص ۳.۳ میلیارد یورو ارز به واردات خودرو در سال ۱۴۰۴ را ندارد. با این حساب، ممکن است سرنوشت این مصوبه در نهایت به مجمع تشخیص مصلحت نظام گره بخورد و اعضای مجمع تکلیف نهایی آن را مشخص کنند.
  • قاچاق خودروهای لوکس اروپایی به روسیه

    دنیای‌اقتصاد: قاچاقچیان روسی با وجود تحریم‌های گسترده، خودروهای لوکس را از اروپا به این کشور وارد می‌کنند.به این ترتیب مشتریان ثروتمند هزینه‌های سنگینی را متحمل می‌شوند چرا که قاچاقچیان خودرو مجبور هستند از مسیرهای طولانی‌تری محصولات لوکس خودرویی را به کشور وارد کنند.به گزارش فایننشال تایمز عرضه خودروهای اروپایی به روسیه با وجود تشدید تحریم‌‌‌های اتحادیه اروپا پس از جنگ تمام‌عیار مسکو و اوکراین انجام می‌شود.بر این اساس قاچاقچیان روسی ده‌ها‌هزار یورو برای واردات خودروهای لوکس از اروپا دریافت می‌کنند، زیرا تحریم‌های اتحادیه اروپا در پاسخ به تهاجم گسترده مسکو به اوکراین به ثروتمندان این کشور ضربه زده است.
  • واردات ۳۵‌هزار خودرو به کشور

    دنیای‌اقتصاد: فرود عسگری رئیس‏‏‌کل گمرک ایران گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه ۳۵‌هزار و ۱۲۷ دستگاه خودروی سواری نو از گمرکات کشور ترخیص قطعی و وارد کشور شد.معاون وزیر اقتصاد افزود: ارزش این تعداد خودروی سواری وارداتی نو به کشور ۷۴۶ میلیون و ۳۰۰‌هزار دلار است.وی ادامه داد: واردات خودروی سواری به کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر تعداد ۷۰۵‌درصد رشد یافته است.رئیس‏‏‌کل گمرک بیان کرد: واردات خودرو همچنین به لحاظ ارزش ۷۶۸‌درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می‌دهد.