شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۶۱ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۶۰۶۱

  • خودرو از زیان خارج شد؟

    دنیای اقتصاد: با اینکه چشم‌انداز روشنی برای بهبود وضعیت خودرو در سال جاری دیده نمی شود بااین‌حال خودروسازان معتقدند تا پایان سال جاری، زیان تولید متوقف و خودروسازی سودده خواهد شد. در گزارش‌هایی که به نقل از منابع آگاه و دست‌اندرکاران صنعت خودرو در «دنیای اقتصاد» تهیه شد، عنوان کردیم که تولید خودرو و قطعه حال‌وروز خوبی ندارد و به دلیل کمبود نقدینگی، عدم‌تخصیص ارز و همچنین قطعی مکرر برق، تولید در بهار امسال نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته با افت ۱۰درصدی تولید مواجه شده است. همچنین این پیش‌بینی نیز صورت گرفت که با توجه به پروسه انتقال دولت، انتخاب وزرا و درنهایت تعیین راهبرد صنعتی دولت چهاردهم، سیاستگذاری خودرو همچنان معطل تصمیمات دولت خواهد بود؛ به همین دلیل نمی‌توان انتظار داشت که در سال جاری بهبودی در وضعیت صنعت خودرو ایجاد شود.
  • قیمت خودرو اصلاح نشد

    دنیای‌اقتصاد: طی چند روز گذشته اخباری مبنی بر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی در برخی رسانه‌ها منتشر شد، اما پیگیری‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد وزارت صمت هنوز مجوزی در این مورد صادر نکرده است. در اخبار آمده بود که وزارت صمت به عنوان مسوول تعیین و ابلاغ قیمت کارخانه‌ای خودروها، با افزایش قیمت برخی خودروهای داخلی موافقت کرده است. این در حالی است که صمت هیچ مجوز رسمی بابت افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروها صادر نکرده تا فریز قیمت وارد ماه شانزدهم شود.
  • سود بازرگانی نامعلوم کارکرده‌ها

    دنیای اقتصاد:‌ با وجود گذشت یک سال از ابلاغ قانون مرتبط با واردات خودروهای کارکرده هنوز ضوابط مربوط به سود بازرگانی این خودروها مشخص نیست. به گزارش تسنیم، نگاهی به آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده که اخیرا توسط هیات دولت تصویب شده است، نشان می‌دهد در این آیین‌نامه تعیین‌تکلیف خودروهای کارکرده به یک کارگروه در وزارت صمت سپرده شده و پس از آن نیز باید هیات دولت نرخ‌های مذکور را تایید کند که این موضوع یک روند زمان‌بر خواهد بود. در تبصره ذیل ماده ۶ آیین‌نامه مذکور آمده است پیشنهاد سود بازرگانی خودروهای کارکرده توسط کمیته ماده یک قانون مقررات صادرات و واردات به هیات وزیران به‌نحوی خواهد بود که ضمن کاهش قیمت از ایجاد هرگونه امتیاز ویژه برای واردکنندگان جلوگیری کند. بر این اساس و با وجود گذشت یک سال از ابلاغ قانون مرتبط با واردات خودروهای کارکرده، هنوز ضوابط مربوط به سود بازرگانی این خودروها مشخص نیست.
  • تاریخ جدید اعلام نتایج قرعه‌کشی خودروهای وارداتی

    دنیای اقتصاد: مدیر سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی از اعلام نتایج قرعه‌کشی خودروهای وارداتی در روز شنبه ۶ مردادماه خبر داد. مهدی تقدسی در گفت‌وگو با ایرنا با اعلام اینکه قرعه‌کشی خودروهای وارداتی انجام شده است، اظهار کرد: نتایج قرعه‌کشی ثبت‌نام خودروهای وارداتی از طریق سایت سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی (saleauto.ir) اعلام خواهد شد. مدیر سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی همچنین در مورد پول‌های بلوکه‌شده گفت: روند آزادسازی حساب‌های بلوکه‌شده برای خودروهای وارداتی که ۵۰۰هزار تومان بود از روز گذشته آغاز شده است و بانک‌ها در این زمینه اقدام می‌کنند.
  • مالیات‌ستانی دو‌همتی از مالکان خودروهای لوکس

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی گفت: تاکنون ۲هزار میلیارد تومان از خودروهای لوکس مالیات اخذ شده است. به گزارش مهر، جهانگیر رحیمی، مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور، اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی از سال ۱۴۰۱ تاکنون براساس قانون بودجه، اقدام به اخذ مالیات از خودروهای گران‌قیمت کرده است که مجموعا ۷۸۲هزار و ۴۰۹خودرو مشمول مالیات شدند. وی افزود: از این تعداد خودرو بالغ بر ۷هزار میلیارد تومان مالیات مطالبه شد که ۲هزار میلیارد تومان آن وصول شده است. فرآیند اخذ مابقی مالیات با صدور برگ تشخیص برای این خودروها در حال انجام است. رحیمی ادامه داد: طبق قانون بودجه ۱۴۰۱، مبلغ پانزده‌میلیارد ریال نسبت به مازاد میلیارد تومان یک‌درصد تا مبلغ سه‌میلیارد تومان نسبت به مازاد یک‌میلیارد و پانصد‌میلیون تومان ۲درصد مشمول مالیات می‌شوند. طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ عدد ۳میلیارد تومان برای خودروی گران‌قیمت در نظر گرفته شده است؛ یعنی خودروهایی که ارزش آنها کمتر از ۳میلیارد تومان باشد، مالیات ندارند؛ اما هر خودرویی که ارزش آن بیش از ۳‌میلیارد باشد، به عنوان لوکس محسوب شده و از ابتدای سال جاری مشمول یک‌‌درصد مالیات می‌شود.
  • رشد فروش برقی‌ها در آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: فروش خودروهای تمام‌برقی در ایالات متحده در ماه مه افزایش یافت. با‌این‌حال، تسلا به رشد کمکی نکرد زیرا فروش آن نسبت به سال گذشته برای چهارمین ماه متوالی کاهش یافت. خودروهای برقی با باتری، ۱۰۴هزار و ۹۱۶مورد ثبت‌نام جدید در ماه مه ثبت کردند که ۹.۶درصد بیشتر از یک سال قبل است. ازآنجاکه بازار کلی با ۰.۷درصد کاهش سالانه به نزدیک به ۱.۴میلیون دستگاه رسیده است، سهم خودروهای برقی به ۷.۵درصد افزایش یافته است. باید توجه داشته باشیم که اطلاعات ثبت‌نام حداقل چند هفته از فروش و تحویل عقب است، اما می‌توان از آن به عنوان نمای کلی فروش استفاده کرد. بر اساس این داده‌ها، تسلا ۴۸هزار و ۵۸۷مورد ثبت‌نام جدید در ماه مه داشته که ۱۵درصد کاهش نسبت به سال گذشته را نشان می دهد. چهار ماه متوالی کاهش تسلا، به دلیل سهم بزرگ این شرکت در بخش خودروهای برقی، چالش بزرگی برای بازار خودروهای برقی است.
  • رونمایی از تاکسی هوایی جدید در انگلیس

    دنیای‌اقتصاد: نمونه اولیه یک وسیله نقلیه عمود پرواز رونمایی شده که دارای ۸ پروانه و بال‌های ثابت است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، شرکت «ایو» (Eve) نخستین نمونه اولیه مقیاس بزرگ وسیله نقلیه برقی عمود پرواز خود را در نمایشگاه هوایی فارن بورو در انگلیس به نمایش گذاشت. این تاکسی هوایی «ایو ایر موبیلیتی» نام گرفته است. ایو شرکتی مستقر در فلوریدا و زیرمجموعه شرکت Embraer است که به‌تازگی جمع‌آوری ۹۴میلیون دلار سرمایه را علاوه بر ۴۹۲ میلیون دلاری که قبلا تجمیع شده بود، اعلام کرد. به این ترتیب این شرکت برای توسعه موفق و تولید ایو ایر موبیلتی تا ۲۰۲۷ میلادی در موقعیت مالی مناسبی قرار دارد. به نظر می‌رسد تاکنون ایو بیش از هر شرکت دیگری پیش‌سفارش ساخت وسیله نقلیه برقی عمود‌پرواز را داشته است. این شرکت تا به امروز ۲۹۰۰درخواست از ۳۰مشتری در ۱۳کشور دریافت کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر