شماره روزنامه ۶۰۴۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۳۳ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۶۰۳۳

  • پشت پرده فعالیت ۳۷ خودروساز در ایران

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: وزیر صمت از فعالیت ۳۷ خودروساز در کشور انتقاد کرده است. بررسی‌هانیز نشان می‌دهد کشورهای صاحب‌نام در صنعت خودرو (به استثنای چین و ایالات متحده آمریکا) کمتر از ۱۰ خودروساز را در خود جای داده‌اند. حال سوالی که مطرح می‌شود این است که دلیل جذابیت تولید خودرو در کشور چیست که به فعالیت ۳۷ خودروساز در کشور منجر شده و از سوی دیگر بسیاری از فعالان در صنایع دیگر از جمله صنعت مواد غذایی هم علاقه‌مند به احداث خط تولید خودرو شده‌اند؟
  • تولید خودرو در اردیبهشت گران‌تر شد

    دنیای اقتصاد: مرکز آمار ایران در گزارش جدید خود تورم بخش خودرو را اعلام کرد، گزارشی که نشان از رشد شاخص قیمت تولید در خودروسازی کشور (چه اردیبهشت نسبت به فروردین و چه اردیبهشت امسال نسبت به ماه مشابه پارسال) دارد. این در حالی است که قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی از حدود ۱۴ ماه پیش تا به امروز تقریبا دست‌نخورده باقی مانده است.
  • مقابله با خودروسازی دولتی

    دنیای اقتصاد: در ادامه مرور اظهارنظرهای خودرویی نامزدهای ریاست‌جمهوری چهاردهم، امروز نیز آخرین مواضع خودرویی برخی کاندیداها را مرور کرده‌ایم. در این بین، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی گفته: «ایران، ترکیه، عراق و سوریه می‌توانند خودروی مشترک تولید کنند؛ دلیلی ندارد خودرو را فقط در ایران تولید کنیم.» محمدباقر قالیباف نیز عنوان کرده: «سهم دولت در ایران‌خودرو ۷ و در سایپا ۱۷ درصد است، اما برای هیات‌مدیره آنها تصمیم می‌گیرد و مدیرعامل تعیین می‌کند . همه اینها غیرقانونی است. به جای این کار باید خودروی استاندارد و ایمن را به قیمت فوب خلیج فارس ارائه کنیم .» قالیباف تاکید کرده: «به جای آنکه مردم را در اقتصاد مداخله دهیم، در زندگی آنها مداخله می‌کنیم و نمونه آن خودرو است. [با دخالت دولت در امور خودروسازان] هزینه بالا می‌رود و قیمت به صورت دستوری تعیین می‌شود. [در نتیجه] خودرویی [تحویل مردم می‌شود] که گران‌تر از خودروهای همسایه [و] با مصرف سوخت بالاتر است. نمی‌شود از جیب مردم‌ برداریم و بعد در کار آنها فضولی کنیم.» در نهایت علیرضا زاکانی با بیان اینکه دولت وی به جنگ هر آنچه مخالف تولید باشد، می‌رود، بر لزوم شکستن انحصار خودرو در راستای رقابت صحیح، تاکید کرده است.
  • تایید استاندارد ۱۱۰۰خودروی برقی

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل استاندارد استان تهران گفت: حدود ۱۱۰۰دستگاه خودروی برقی با داشتن تاییدیه، موفق به دریافت گواهینامه انطباق شدند و مجوز استاندارد برای آنها صادر شد. به گزارش اداره کل استاندارد استان تهران، محمدحسین طاهری، مدیرکل استاندارد استان تهران، در جریان بازدید میدانی از خودرو‌های در حال ارزیابی در گمرک غرب تهران گفت: در ۵ماه گذشته، حدود ۲۹۰۰دستگاه انواع خودرو از این گمرک گواهینامه انطباق دریافت و مجوز استاندارد برای آنها صادر شد. وی افزود: حدود ۱۱۰۰دستگاه خودروی برقی با داشتن گواهی صحه‌گذاری تاییدیه نوع و ارائه اظهارنامه به اداره استاندارد مستقر در گمرک و رعایت سایر قوانین و مقررات، موفق به دریافت گواهینامه انطباق شدند. در ۵ماه گذشته، حدود ۲۹۰۰دستگاه خودرو شامل ۷۷۶کامیون کشنده و ۲۱۰۰دستگاه انواع خودروی سواری، موفق به دریافت گواهینامه انطباق از این اداره ‌کل شدند.
  • بهبود فروش خودرو در چین

    دنیای اقتصاد: فروش خودرو در چین در ماه مه نسبت به ماه‌های قبل بهبود یافت که بخشی از آن به لطف یارانه‌های دولتی بود. انجمن خودروهای مسافری چین اعلام کرد، خرده‌فروشی خودروهای سواری ۱.۹درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت و به ۱.۷میلیون دستگاه در ماه مه رسید، اما نسبت به آوریل ۱۱درصد رشد کرد. نتایج ماه مه نسبت به فروش آوریل که ۵.۷درصد نسبت به سال قبل و ۹.۴درصد نسبت به ماه مارس کاهش یافته بود، به طور قابل‌توجهی بهبود یافته است.
  • پر‌فروش‌ترین خودروی جهان در ۲۰۲۳

    دنیای اقتصاد: ایالات‌متحده موفق شد سال گذشته یک پیروزی بزرگ را به دست آورد، چه آنکه مدل Y تسلا به پرفروش‌ترین خودرو در سراسر جهان تبدیل شد. خودروسازان چینی سال گذشته برای اولین‌بار از همتایان آمریکایی خود پیشی گرفتند که نشان از تغییر پویایی قدرت در بازار جهانی خودرو است. کارشناسان اظهار کردند که برندهای وابسته به بی‌وای‌دی سال گذشته ۱۳.۴میلیون خودروی جدید فروختند. سهم بازار تولیدکنندگان چینی در سراسر خاورمیانه، اوراسیا و آفریقا افزایش یافت. خودروسازان چینی پس از در دست گرفتن کنترل بازار داخلی، به طور فزاینده‌ای به صادرات روی آورده‌اند. این در حالی است که ایالات‌متحده موفق شده سال گذشته یک پیروزی بزرگ را به دست آورد، چه آنکه مدل Y تسلا به پرفروش‌ترین خودرو در سراسر جهان تبدیل شد. تحویل این خودروی اسپرت با ۶۴درصد افزایش به ۱.۲۲میلیون دستگاه رسید و از شاسی بلند ۴ RAV تویوتا عبور کرد. به گزارش ایسنا از بلومبرگ، برندهای ژاپنی بهترین عملکرد را داشتند و هفت مدل از ۱۰ مدل پرفروش را تولید کردند و در مجموع حدود ۲۳.۶میلیون خودرو تحویل دادند. برندهای اروپایی نیز در رتبه دوم قرار گرفتند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر