شماره روزنامه ۶۰۳۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۰۸ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۶۰۰۸

  • جاده یک‌طرفه حفاظت از خودروسازی

    دنیای اقتصاد: آیا آجرچینی تعرفه‌ای می‌تواند از صنایع خودرو در برابر واردات محافظت کند؟این سوال در شرایطی مطرح است که اعمال تعرفه خودرو در بسیاری از کشورها، به‌خصوص قاره سبز و ایالات متحده آمریکا، مغایر با قواعد تجارت آزاد شناخته می‌شود و امری مذموم است. تجربه و الگوی جهانی نیز نشان داده که اعمال تعرفه بر واردات خودرو در هر کشوری، به شکل‌گیری انحصار و زوال خودروسازی منجر شده است. نمونه بارز هم خودروسازی کشورمان است که سال‌هاست با دیوار تعرفه از تولیدکنندگان محافظت شده است. حالا با تمام تجربیات و مستندات موجود مبنی بر اینکه تعرفه می‌تواند زمینه سقوط و زوال صنایع را فراهم کند، خبر می‌رسد ایالات متحده آمریکا خود در این زمینه پیش‌قدم شده و برای محافظت از خودروسازی خود، تعرفه خودروهای برقی از چین را ۴برابر کرده است.
  • تمدید قیمت‌گذاری دستوری خودرو؟

    دنیای اقتصاد: اظهارات اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر رابطه ارز ترجیحی - دولتی - و قیمت‌گذاری کالاهای صنعتی به نوعی نشان می‌دهد این وزارتخانه برنامه‌ای جدی برای حل مساله نرخ‌گذاری دستوری در صنعت خودرو ندارد. عباس علی‌آبادی اخیرا گفته که «وقتی ارز ترجیحی می‌پردازیم، چطور باید اجازه دهیم که صنعتگر کالا را با قیمت دلخواه خود بفروشد؟ ما باید در این موضوع به راه‌حل برسیم و مساله را به صورت ریشه‌ای حل کنیم». این گفته وزیر صمت به‌نوعی نشان می‌دهد شرط سیاستگذار برای سپردن قیمت کالاهای صنعتی مانند خودرو به تولیدکنندگان، برائت آنها از ارز دولتی (نه فقط ترجیحی مخصوص کالاهای اساسی، بلکه ارز نیمایی) است. خودروسازی کشور از بیش از یک دهه گذشته، درگیر قیمت‌گذاری دستوری شده و این سیاست که به گفته فعالان صنعت خودرو و برخی کارشناسان عامل اصلی زیاندهی در این صنعت است، کماکان ادامه دارد.
  • رقیب چینی جدید تسلا

    دنیای اقتصاد: سازنده خودروی برقی زیکر که یک شرکت مستقر در چین است، به دنبال افزایش سهم فروش خودرو‌های خود در بازار آمریکاست. سهام سازنده خودروی برقی زیکر تقریبا ۳۵درصد بالاتر از قیمت عرضه آن افزایش یافت که این یک شروع قدرتمند برای این سازنده خودرو‌های برقی است. زیکر یک نشان تجاری وابسته به خودروساز چینی جیلی است. این شرکت در سال ۲۰۲۱ برای استفاده از تقاضای رو‌به‌رشد تشکیل شد و از آن زمان تاکنون نزدیک به ۲۰۰هزار خودرو تحویل داده که عمدتا در چین عرضه شده‌اند. زیکر در چهار ماه اول سال میلادی نزدیک به ۵۰هزار خودرو تحویل داده است.
  • برنامه لکسوس برای فروش یک‌میلیون خودروی برقی

    دنیای اقتصاد: لکسوس علائم تجاری‌ای را ثبت کرده است که به نظر می‌رسد قصد دارد یک نسخه کاملا الکتریکی از سدان ES خود را عرضه کند. ES نسخه شیک‌‌تر تویوتا کمری است که پلتفرم دیفرانسیل جلو را با آن به اشتراک می‌‌گذارد، بنابراین ورود یک ES الکتریکی می‌‌تواند نشانه‌‌ای از معرفی نهایی کمری الکتریکی ارزان‌‌تر باشد. لکسوس به طور رسمی اعلام نکرده است که قصد دارد یک سدان با باتری عرضه کند، با‌این‌حال بر برنامه فروش یک‌میلیون خودروی برقی تا سال ۲۰۳۰ تاکید کرده است. این خودروساز پیش‌تر کانسپت سدان الکتریکی نسبتا جذاب خود را به عنوان بخشی از یک ناوگان کامل از مطالعات طراحی به نمایش گذاشت. لکسوس همچنین یک سدان الکتریکی مفهومی به نام LF-ZC را به نمایش گذاشت. این خودرو با ظاهر بسیار جسور، کلیشه طراحی ژاپنی را تایید می‌کند.
  • رشد صادرات خودروهای ساخت چین

    دنیای اقتصاد: صادرات خودروی چین در ماه آوریل و در پی کاهش فروش داخلی، به رکورد بالایی رسید. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، آمارها نشان می‌دهد صادرات خودروی چین در آوریل به بالاترین حد خود رسیده است زیرا فروش داخلی ۵.۸درصد نسبت به سال گذشته کاهش را نشان می‌دهد. انجمن خودروهای مسافری چین اعلام کرد صادرات خودرو در ماه آوریل نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۸درصد افزایش یافت و به ۴۱۷هزار دستگاه رسید. بر اساس داده‌های انجمن خودروهای مسافری چین، فروش خودروهای سواری در بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان در آوریل ۵.۸درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته کاهش یافت و به ۱.۵۵میلیون دستگاه رسید. بر اساس این گزارش، فروش خودروهای برقی همچنان بسیار کندتر از خودروهای پلاگین هیبریدی است.خودروسازان ژاپنی که در فناوری‌های هیبریدی پیشگام بوده‌اند، عقب مانده‌اند و تنها ۱.۹درصد از بازار جهانی خودروهای پلاگین هیبریدی را در سه ماه اول به دست آورده‌اند.
  • خداحافظی جنرال موتورز با مالیبو

    دنیای اقتصاد: با دور شدن از سدان‌های سنتی و احتراق داخلی برای نیروی الکتریکی، نفس‌های شورولت مالیبو مدت‌هاست به شماره افتاده است. جنرال موتورز اعلام کرد تولید مالیبو در ماه نوامبر به پایان می‌رسد. دیترویت نیوز گزارش می‌دهد که نسل بعدی بولت در نهایت جای مالیبو را در مجمع فیرفاکس جنرال موتورز در کانزاس خواهد گرفت. یکی از سخنگویان جنرال موتورز گفت: برای تسهیل نصب ابزار و سایر اصلاحات کارخانه، پس از ۹ نسل و بیش از ۱۰میلیون فروش جهانی، جنرال موتورز به تولید شورولت مالیبو در نوامبر ۲۰۲۴ پایان می‌دهد و تولید کادیلاک XT۴ را پس از ژانویه ۲۰۲۵ متوقف می‌کند.
  • حساب ویژه نیسان روی بازار آمریکای شمالی

    دنیای اقتصاد: نیسان‌موتور ژاپن انتظار دارد با افزایش ۵.۵درصدی سود عملیاتی در سال مالی جاری به دلیل فروش جهانی بالاتر، پیش‌بینی‌های تحلیلگران را پشت سر بگذارد، هرچند می‌گوید رقابت شدید و چالش‌های ناشی از تورم ادامه خواهد داشت.این خودروساز انتظار دارد افزایش اندک فروش در چین داشته باشد، که نشان‌دهنده تداوم مشکلات در بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان است. نیسان برای بهبود عملکرد خود روی رشد قوی در آمریکای شمالی حساب می‌کند.این پیش‌بینی شامل افزایش ۱۳.۳درصدی فروش در آمریکای شمالی و رسیدن به فروش ۱.۴میلیون دستگاه است. نیسان در چین، زیر یک‌درصد رشد فروش داشته است. این شرکت پیش‌بینی می‌کند سود عملیاتی در سالی که از اول آوریل آغاز شد، به ۶۰۰میلیارد ین برسد، در‌حالی‌که میانگین تخمین تحلیلگران ۵۷۷.۳میلیارد ین بود.برندهای خودروسازی ژاپنی مانند نیسان و هوندا موتور در رقابت با خودروسازان چینی (در بازار چین) کم آورده‌اند. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، نیسان در نمایشگاه خودروی پکن ماه گذشته، چهار مدل مفهومی را برای بازار چین به نمایش گذاشت و یادداشت تفاهمی را با شرکت بایدو برای انجام تحقیقات در مورد هوش مصنوعی و به‌اصطلاح «خودروهای هوشمند» امضا کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر