شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۱ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۵۹۸۱

  • رانت‌پاشی با واردات تنظیم‌گر

    سال ۱۴۰۲ که قرار بود سال اوج‌گیری واردات خودرو به کشور (پس از لغو ممنوعیت پنج‌ساله) باشد، تبدیل به ضعیف‌ترین دوره واردات شد تا یکی از پروژه‌های بزرگ سیاستگذار خودرو تقریبا ناکام بماند.واردات خودرو در خرداد ۹۷ و پس از آنکه دولت آمریکا توافق هسته‌ای و برجام را نقض کرد و تحریم‌هایی سنگین علیه ایران در نظر گرفت، با تصمیم شورای هماهنگی سران قوا و به منظور مدیریت منابع ارزی، ممنوع شد.ورود خودرو به کشور پیش‌تر نیز حدفاصل سال‌های ۷۳ تا ۸۳ تقریبا متوقف بود، اما از سال ۸۴ تا ۹۷ واردات به‌نوعی از سر گرفته شد و با روندی سینوس‌‌وار (گاهی رو به رشد و گاهی رو به افت) تا اوایل سال ۹۷ ادامه یافت. طبق آمار رسمی وزارت صمت (و با فاکتور گرفتن از سال ۸۴) کف سالانه واردات خودرو به کشور حدود ۱۵هزار دستگاه و سقف آن نیز کمی بیش از ۱۰۰هزار دستگاه بوده است.
  • چرا اولین فروش ۱۴۰۳ لغو شد؟

    دنیای اقتصاد: اولین طرح فروش خودرو در سال ۱۴۰۳ در حالی دیروز لغو شد که سناریوهای مختلفی در مورد علل این تصمیم خودروساز مطرح است. گرچه پیش از این اعلام شده بود که ثبت‌نام برای چهار محصول گروه خودروسازی سایپا که دارای ظرفیت خالی از مرحله‌ قبلی عرضه بود، از ساعت ۱۱ روز گذشته آغاز می‌شود، اما با رسیدن به روز مقرر، این شرکت اعلام کرد این مرحله از فروش فعلا لغو شده؛ حال آنکه زمان مشخصی نیز برای برگزاری دوباره آن اعلام نکرد. طبق اطلاعیه این شرکت که در رسانه‌ها بازنشر شده، مشکلات سیستمی دلیل لغو طرح‌های فروش فوری و پیش‌فروش سایپا به مناسبت عید فطر بوده است.
  • استقبال هندی‌ها از خودروهای برقی

    دنیای اقتصاد: فروش خودروهای برقی هند در سال جاری ۶۶درصد پس از دوبرابر شدن در سال ۲۰۲۳ افزایش می‌یابد. به گزارش ایسنا، شرکت تحقیقاتی کانترپوینت اعلام کرد که انتظار می‌رود فروش خودروهای برقی در هند پس از دو برابر شدن در سال ۲۰۲۳، امسال ۶۶درصد افزایش یابد زیرا یارانه‌های دولتی به افزایش تقاضا و ایجاد زیرساخت‌های حمایتی در این کشور کمک می‌کند. رشد سریع فروش در حالی است که رشد خودروهای برقی در سایر بازارهای مهم مانند ایالات‌متحده و چین در حال کاهش است. این گزارش پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۳۰، خودروهای برقی نزدیک به یک‌سوم بازار خودروهای شخصی هند را تشکیل می‌دهند.
  • رشد فروش فورد در آمریکا

    ایسنا: فروش فورد در ایالات‌متحده با جهش بزرگ در تحویل مدل‌های هیبریدی افزایش یافت. فروش خودروی فوردموتور در ایالات‌متحده در سه ماه اول به دلیل تقاضای زیاد برای خودروهای هیبریدی گازی الکتریکی، با وجود عرضه دشوار وانت فورد F -۱۵۰ بازطراحی شده، هفت‌درصد افزایش یافت. این شرکت خودروسازی در بیانیه‌ای اظهار کرد که این خودروساز در سه ماه اول سال ۵۰۴هزار و ۸۱۵ خودروی سبک را به خریداران خودروی آمریکایی تحویل داده است، زیرا مدل‌های هیبریدی ۴۲درصد افزایش یافته است. فروش کامیون‌های سری F که پرفروش‌ترین آن است، ۱۰درصد کاهش یافت و به ۱۵۲هزار و ۹۴۳ دستگاه رسید، زیرا این خودروساز تحویل بیش از ۶۰هزار مدل را برای بررسی کیفیت بیشتر به تاخیر انداخت. از ۹ فوریه، این خودروساز F -۱۵۰ لایتینینگ برقی را به دلیل مشکل فنی نامشخص ارسال نکرده است.
  • رونمایی از روبوتاکسی تسلا

    ایسنا: به گفته ایلان ماسک، شرکت خودروسازی تسلا روز ۸ اوت از یک روبوتاکسی رونمایی خواهد کرد. گزارش‌ها حاکی از آن است که تسلا روی ساخت و توسعه روبوتاکسی‌ها تمرکز کرده است. رویترز می‌گوید، شرکت تسلا تولید مدل ۲۵هزار دلاری خود را متوقف می‌کند، اما ایلان ماسک می‌گوید این خبرگزاری دروغ می‌گوید. به نقل از رویترز، تسلا برنامه‌های خود را برای ساخت خودروی برقی مقرون‌به‌صرفه کنار گذاشته است.‌ ایلان ماسک، مدیرعامل این شرکت، در ماه ژانویه گفته بود که خوشبین است که خودروی برقی ارزان‌قیمت در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ وارد بازار شود. بنا بر گزارش‌ها، اکنون این خودروساز در عوض به سراغ روبوتاکسی رفته است که ماسک آن را به عنوان آینده حمل‌و‌نقل توصیف کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر