شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۰ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۵۹۸۰

  • تست دلاری بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: سنجش نبض بازار خودرو برای پاسخ به یک ابهام نشان می‌دهد قیمت محصولات خودرویی از سال۹۶ تاکنون، تنها متاثر از نرخ ارز نبوده و در بازه زمانی مذکور حتی از تورم عمومی نیز پیشی گرفته است. بررسی‌‌ها حکایت از آن دارد که نرخ دلار در هفت سال گذشته ۱۶.۱۵برابر شده، حال آنکه قیمت خودرو در این بازه زمانی به‌طور میانگین ۱۸.۷۴برابر شده است. بنابراین رشد قیمت خودرو بیشتر از نرخ دلار بوده است. می‌توان به سادگی به این نتیجه رسید که سیاستگذار خودرو در این سال‌ها مسیر پرخطایی را طی کرده و با گستردگی سایه خود بر خودرو طی هفت سال گذشته، «سکوی پرش» برای قیمت این کالای مصرفی خانوارها فراهم کرده است. جهش دلاری قیمت خودرو نشان می‌دهد «سرکوب قیمت» با «قیمت دستوری» به ریزش عرضه از یکسو و رویش تقاضای سفته‌بازانه در بازار از سوی دیگر منجر شده که پیامد آن، «معاملات با قیمت نامتعارف» بوده است. اگر تنظیم‌گری درست انجام شده بود، امروز «قیمت بازار» جای «قیمت‌های نامتعارف» نشسته بود.
  • دپوی چهار هزار خودروی داخلی

    دنیای اقتصاد: خودروسازان بزرگ کشور با ارائه گزارش عملکرد سال گذشته خود به بورس، میزان تولید و فروش در سال ۱۴۰۲ را اعلام کردند. طبق گزارشی که در سامانه کدال بورس منتشر شده، هر سه خودروساز بزرگ کشور در سال گذشته فروش کمتری نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته‌اند. نکته مهم دیگر اینکه نسبت فروش محصولات خودروسازان به تولید آنها در سال ۱۴۰۲منفی بوده است. به عبارت بهتر، خودروسازان کمتر از آنچه تولید کرده‌اند، فروخته‌اند. این بدان معناست که بخشی از تولید خودروسازان عرضه نشده و به انبار رفته تا بعدا و احتمالا پس از اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی، عرضه شوند.
  • اعلام مالیات نقل‌و‌انتقال خودروها

    دنیای اقتصاد: مأخذ محاسبه مالیات نقل‌وانتقال [و حق‌الثبت] انواع خودروهای سبک و سنگین و موتورسیکلت‌های تولید داخل و وارداتی جهت اجرا در سال ۱۴۰٣ از سوی سازمان امور مالیاتی اعلام شد. طبق آنچه در جدول مربوطه آمده، میزان مالیات بسته به نوع، کاربری و مدل - سال تولید - خودروها متفاوت است. به عنوان مثال برای انواع سواری پیکان، ۱۰۴هزار تومان در نظر گرفته شده است. یا مثلا برای خودرویی مانند پژو آردی، مالیات موردنظر به ۲۰۰هزار تومان می‌رسد.
  • تست خودروی برقی جدید چینی‌ها در آلمان

    دنیای اقتصاد: شرکت چینی BYD یک خودروی برقی جدید را در آلمان آزمایش می‌کند که ظاهر اسپرت دارد و در طراحی آن به آیرودینامیک توجه شده است. به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از گیزموچاینا، BYD، خودروساز برقی چینی، یک محصول جدید را در اشتوتگارت آلمان آزمایش می‌کند. پیش‌بینی می‌شود این خودروی برقی تا پایان ۲۰۲۴ میلادی به بازار عرضه شود. با توجه به تست‌های جاده‌ای انجام‌شده به نظر می‌رسد در این خودرو به آئرودینامک اولویت داده شده است. یک خط سقف شیب‌دار روی خودرو تمرکز را بر مقاومت کم‌باد، بیشتر می‌کند که این موضوع به بهبود برد و کارآیی وسیله نقلیه منجر می‌شود.
  • تعویق پروژه‌های برقی فورد

    دنیای اقتصاد: شرکت خودروسازی فورد تولید برخی شاسی‌بلندهای الکتریکی و کامیون را به تاخیر انداخت. به گزارش ایسنا، فورد موتور اعلام کرد عرضه خودروهای برقی سه‌ردیفه در کانادا و نسل بعدی وانت برقی خود در تنسی را به تعویق انداخته است، زیرا کاهش تقاضای خودروهای برقی در سطح جهان، خودروسازان را مجبور به تجدیدنظر در برنامه‌های تولید می‌کند. فورد اعلام کرد که در حال افزایش عرضه خودروهای الکتریکی هیبریدی است و تا سال ۲۰۳۰ انتظار دارد پیشرانه‌های هیبریدی را در سری خودروهای گازسوز خود ارائه دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر