شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۶ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۵۹۷۶

  • عقب‏‌افتادگی خودروسازان از برنامه

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: خودروسازان کشور در سال ۱۴۰۲ نتوانستند برنامه تولیدی را که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای آنها در نظر گرفته بود، محقق کنند؛ با این حال در مقایسه با سال ۱۴۰۱، رشد تولید را تجربه کردند. با در نظر گرفتن تیراژ خودروسازان بخش خصوصی، مجموع تولید انواع خودرو در کشور طی سال گذشته، به حدود یک‌میلیون و ۳۳۹هزار دستگاه رسید. با توجه به تولید حدودا یک‌میلیون و ۲۳۶هزار و ۵۰۰دستگاهی خودرو در سال ۱۴۰۱، تیراژ کل خودروسازان کشور در سال ۱۴۰۲ حدود هشت‌درصد بالا رفته است. این رشد البته بدون لحاظ تکمیل‌کاری خودروهای ناقص به دست آمده و اگر آمار تکمیل کاری ها در سال ۱۴۰۲ را به آمار ۱۴۰۱ اضافه کنیم، تولید خودروسازان (در ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱) اندکی افت را به خود‌ می‌بیند.
  • کارنامه ضعیف واردات خودرو در سال گذشته

    دنیای اقتصاد: طبق اعلام گمرک ایران، واردات خودروی سواری در ۱۲ ماه سال گذشته به ۱۱هزار و ۲۳۶ دستگاه رسیده است. این در حالی است که طبق وعده سیاستگذار تنها در سه ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ باید ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو وارد کشور می‌شد. همچنین بر اساس اعلام این سازمان، ارزش کل واردات خودروهای سواری در سال گذشته، ۲۲۳میلیون و ۸۶۱ هزار دلار بوده است. این میزان واردات خودرو در صورتی رقم خورده که طبق آیین‌نامه واردات خودرو باید سالانه یک‌میلیارد یورو برای این امر اختصاص پیدا می‌کرد. بیشترین واردات انجام‌شده نیز توسط شرکت سایپا انجام شده که میزان واردات خودروهای سواری آن ۲هزار و ۳۴۹ دستگاه خودروی سواری به ارزش ۲۸میلیون و ۶۳۱هزار دلار بوده است.
  • «ایران» شانزدهمین خودروساز جهان

    دنیای اقتصاد: سازمان بین‌المللی وسایل نقلیه موتوری آمار تولید خودرو در ایران را در سال ۲۰۲۳ اعلام کرد. طبق این آمار، یک‌میلیون و ۱۸۸هزار و ۴۷۱ دستگاه انواع خودرو در ایران تولید شده که نسبت به یک‌میلیون و ۶۴هزار و ۲۱۵ خودروی سال قبل از آن، رشد ۱۲درصدی داشته است.
  • ابلاغ آیین‌نامه خودروهای فرسوده

    دنیای اقتصاد: آیین‌نامه اجرایی اسقاط خودروهای فرسوده از سوی معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شد. تصویب‌نامه هیات وزیران در خصوص آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو ابلاغ شد. بر اساس این آیین‌نامه، سن فرسودگی خودروهای سواری شخصی بنزینی ۲۰ سال و خودروهای عمومی بنزینی و دوگانه سوز ۱۲ سال تعیین شده است. همچنین مطابق این آیین‌نامه واردکنندگان خودرو موظفند به ازای واردات هر یک خودرو، مطابق با رتبه انرژی خودروی وارداتی و با توجه به قیمت خودروی وارداتی خود نسبت به ارائه گواهی اسقاط مطابق با گروه کاربری متناسب اقدام کنند. بر اساس جدول مربوطه برای واردات هر خودروی سواری از ۱ تا ۳ دستگاه خودرو باید اسقاط شود.
  • دوهزار اتوبوس برقی به تهران می‌آیند

    دنیای اقتصاد: مدیر طرح خودرو‌های برقی وزارت صمت گفت: تلاش می‌کنیم تا پایان امسال ۲هزار دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل‌ونقل عمومی تهران اضافه شود که از این تعداد هزار دستگاه اتوبوس برقی خواهد بود. به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسن کریمی سنجری با بیان اینکه ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی به‌زودی به ناوگان حمل‌ونقل عمومی اضافه خواهد شد که تحقق آن منوط به همکاری شهرداری تهران و خودروساز در عمل به قرارداد مربوطه است، افزود: تاکنون ۴۰دستگاه اتوبوس برقی از طریق ایران‌خودرو دیزل به ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهر کرج اضافه شده است؛ ضمن اینکه خودروساز دیگری ۲۶ دستگاه اتوبوس برقی وارد کرده است و ۲۳ دستگاه هم در ادامه وارد می‌شوند.
  • افت فروش تویوتا

    ایسنا: فروش جهانی تویوتا در ماه فوریه ۷درصد کاهش یافت که به دلیل افت فروش در چین و ژاپن بود. فروش جهانی تویوتا موتور در ماه فوریه نسبت به سال قبل ۷درصد کاهش یافت که به دلیل افت شدید در چین به دلیل تعطیلات سال قمری و رکود در ژاپن بود. فروش این شرکت در چین، بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان، ۳۶درصد کاهش یافت. امسال تعطیلات یک‌هفته‌ای سال نوی قمری در فوریه برگزار شد در‌حالی‌که سال گذشته در ژانویه بود. بازار خودروی چین نیز درگیر یک جنگ قیمتی بی‌سابقه است و تویوتا گفت فروش تحت‌تاثیر رقابت شدید قرار گرفته است. در‌حالی‌که فروش تویوتا در ایالات‌متحده در ماه فوریه ۱۶درصد و در اروپا ۱۴درصد افزایش یافت، فروش ژاپن یک‌سوم کاهش یافت. فروش تویوتا در اندونزی و تایلند نیز با کاهش دو‌رقمی مواجه شد. تقریبا دوپنجم از خودروهای فروخته‌شده توسط بزرگ‌ترین خودروساز جهان در ماه فوریه، هیبریدی بودند. بر اساس گزارش رویترز، ارقام فروش جهانی شامل خودروهای برند تویوتا و خودروهای فروخته‌شده با برند لوکس لکسوس است. تولید جهانی تویوتا در ماه فوریه با ۲.۶درصد کاهش، به ۷۳۷ هزار و ۱۷۸ دستگاه رسید.
  • بهترین خودروهای ۲۰۲۴

    دنیای اقتصاد: در رای‌گیری سالانه برای انتخاب خودروی سال ۲۰۲۴، کیا EV۹ به عنوان بهترین خودرو انتخاب شد. در این رای‌گیری بیش از ۱۰۰خبرنگار خودرو شرکت داشتند و نتایج آن در حاشیه نمایشگاه خودروی نیویورک اعلام شد. خودرو‌هایی از تویوتا، هیوندای و ولوو هم در بخش‌هایی دیگر به عنوان بهترین خودرو انتخاب شدند. پس از شاسی‌بلند الکتریکی کیا، ولوو EX۳۰ و BYD سیل (Seal) دوم و سوم شدند. فورد برونکو، هیوندای کونا، هیوندای سانتافه، مزدا CX-۹۰، سوبارو کراس‌ترک، تویوتا پریوس و فولکس‌واگن ID.۷ هم برای کسب عنوان بهترین خودروی سال رقابت می‌کردند. در بخش بهترین خودروی الکتریکی هم کیا EV۹ با کسب امتیاز بیشتر از ولوو EX۳۰ و ب‌ام‌و i۵ اول شد. در این بخش مرسدس بنز EQE شاسی‌بلند و فولکس‌واگن ID.۷ هم به فینال رسیده بودند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر