شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۰ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۵۹۲۰

  • رای اعتماد به قیمت بازار

    دنیای اقتصاد: همراه با خروج شورای رقابت از قیمت‌گذاری خودرو و معرفی سازمان حمایت به‌عنوان مرجع جدید تعیین قیمت‌ها، «دنیای‌اقتصاد» در یک نظرسنجی به تحلیل این رویداد پرداخت. مصرف‌کنندگان و مخاطبان در این نظرسنجی، عقب‌نشینی شورای رقابت از تعیین قیمت خودرو را بی‌تاثیر و عدم صلاحیت سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در این زمینه را مورد تاکید قرار دادند. مخاطبان همچنین قیمت‌گذاری دستوری از سوی هر مرجعی را به ضرر عرضه و تقاضا خواندند و بهترین شیوه تعیین قیمت را مکانیزم بازار معرفی کردند.
  • مازاد تولید خودروسازان چقدر است؟

    دنیای اقتصاد: توافق وزارت صمت و خودروسازان مبنی بر فروش ۱۲۰هزار دستگاه محصول مازاد در حاشیه بازار، این روزها به سوژه‌ای داغ تبدیل شده و مطالب و بحث‌‌های مختلف و بعضا متناقضی درباره آن مطرح می‌شود. اصل ماجرا این است که وزارت صمت، خودروسازان و البته قطعه‌سازها در جلسه آذرماه خود بر سر فروش مازاد تولید در حاشیه بازار (پنج‌درصد زیر قیمت بازار) به توافق رسیده‌اند. حتی گفته می‌شود خودروسازان درخواست رسمی خود را به مراجع بالادستی مبنی بر فروش این تعداد خودرو با قیمت نزدیک به بازار ارائه کرده‌اند اما پاسخ مثبتی نگرفته‌اند.
  • سال خوب بازار خودروی بریتانیا

    دنیای اقتصاد: بریتانیا بهترین سال برای فروش خودروهای جدید از زمان همه‌گیری کرونا را ثبت کرد. به گزارش ایسنا، یک نهاد صنعتی اعلام کرد که بازار خودروهای جدید بریتانیا شاهد بهترین سال خود از زمان همه‌گیری کووید-۱۹ بوده است، زیرا کاهش مشکلات زنجیره تامین به برآورده شدن تقاضای متوقف‌شده برای وسایل نقلیه کمک کرد. داده‌های انجمن سازندگان و بازرگانان موتور نشان می‌دهد که ۱.۹میلیون دستگاه خودرو در سال ۲۰۲۳ در بریتانیا فروخته شده است که افزایش ۱۷.۹درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد. فروش خودروهای جدید در دسامبر سال به سال ۹.۶درصد رشد داشته است. بر اساس گزارش رویترز، احیای بازار خودروهای جدید با افزایش سرمایه‌گذاری همراه بود، زیرا محدودیت‌های عرضه در سال گذشته کمرنگ شد و تحویل سالانه ۳۸.۷درصد افزایش یافت. در سال گذشته نیز فروش خودروهای برقی باتری‌دار بیش از مجموع دو سال گذشته بود و تقریبا ۳۱۵هزار خودروی جدید به ثبت رسید. با‌این‌حال، کل بازار خودروهای جدید بریتانیا هنوز ۱۷.۷درصد کمتر از سطح قبل از همه‌گیری است.
  • دوج گران شد

    دنیای اقتصاد: هنگامی که دوج در ماه سپتامبر تغییراتی را در شاسی‌بلند عضلانی سه‌ردیفه برای مدل جدید اعلام کرد، قیمت آن اعلام نشد، اما حالا مشخص شده دوج قیمت‌‌های دورانگوی مدل ۲۰۲۳ را افزایش داده است. سه ماه پیش، SXT مدل ۲۰۲۳ با قیمت اولیه ۴۰هزار و ۱۴۰ دلار عرضه شد که ۲هزار و ۹۵ دلار کمتر از قیمت دورانگوی ۲۰۲۳ بود. در حال حاضر نیز ۳هزار و ۲۲۵ دلار کمتر از قیمت دورانگوی ۲۰۲۴ است. بقیه محصولات ۲۰۲۴ بین ۲هزار و ۴۰۰ تا ۴هزار دلار بیشتر از قیمت سپتامبر ۲۰۲۳ دورانگو هستند.
  • تحویل تسلا رکورد زد

    دنیای اقتصاد: تسلا در سه‌ماهه چهارم و در تحویل خودروهای برقی رکورد زد و پیش‌‌بینی‌های بازار را پشت سر گذاشت و به هدف خود در سال ۲۰۲۳ یعنی ۱.۸میلیون دستگاه رسید. بنابراین کاهش قیمت و افزایش فروش در پایان سال نتیجه داد. این خودروساز در سه‌ماهه چهارم تعداد ۴۹۴هزار و ۹۸۹ دستگاه خودرو تحویل داد، اما در مقایسه با ۵۲۶هزار و ۴۰۹ دستگاه خودروی تمام‌الکتریکی که توسط BYD چین، رقیب اصلی جهانی تسلا، تحویل داده شده بود، کمتر بود. تحویل سالانه BYD با حمایت وارن بافت ۳.۰۲میلیون دستگاه بود، هرچند که شامل حدود ۱.۴میلیون خودروی برقی هیبریدی پلاگین بود، به این معنی که تسلا همچنان در تحویل تمام‌الکتریکی‌ها جلوست. تسلا تخفیف‌‌ها را افزایش داد و مشوق‌‌هایی مانند شش ماه شارژ سریع رایگان را در صورتی که مشتریان تا پایان دسامبر خودرو را تحویل بگیرند، ارائه کرد تا پیش از از دست دادن اعتبار مالیاتی فدرال ایالات متحده در سال ۲۰۲۴، فروش را افزایش دهد.
  • ناکامی برقی جنرال موتورز

    دنیای اقتصاد: جنرال موتورز به دلیل مشکلات تولید به برنامه تولید خودروهای برقی در سال ۲۰۲۳ نرسید. به گزارش ایسنا، جنرال موتورز به هدف خود مبنی‌بر تولید ۱۵۰هزار وسیله نقلیه الکتریکی در سال گذشته که حدود نیمی از آنها مدل‌های جدیدی بودند، نرسید. این خودروساز ۷۵هزار خودروی برقی در سال ۲۰۲۳ فروخت و بیشتر آنها شورولت بولت کامپکت و بولت EUV و مدل‌های ارزان‌تر بودند که از باتری‌های اولتیوم استفاده نمی‌کنند. طبق گزارش رویترز، جنرال موتورز انتظار دارد مشکلات تولید در نیمه اول سال حل شود. مدیر ارشد مالی جنرال موتورز، چندی پیش اذعان کرد که خط تولید خودروهای الکتریکی فعلی این شرکت با ضرر مالی کار می‌کند. با‌‌این‌‌حال، او همچنان خوش‌بین بود و تاکید کرد که جزر‌و‌مد تا نیمه دوم سال آینده تغییر کرده و پیش‌بینی می‌شود خودروهای برقی سود بیشتری تولید کنند. با نگاهی بیشتر به آینده، جنرال موتورز هدف خود را روی دستیابی به حاشیه‌ سود متوسط تک‌‌رقمی خودروهای برقی تا سال ۲۰۲۵ گذاشته است، هدفی که مزایای اعتبارات مالیاتی قانون کاهش تورم فدرال را در بر می‌گیرد.
  • تویوتا افزایش قیمت داد

    دنیای اقتصاد: اوایل ماه جاری مشتریان تویوتا شاهد تغییرات قیمت ۲۰ مدل از کرولا تا هایلندر هیبریدی بودند. متوسط تغییرات قیمت زیر ۴۰۰دلار بود، اما مدل‌هایی مانند کرولا و سکویا بیش از ۴۰۰دلار، مینی‌‌ون سینا ۵۰۰دلار و سوپرا ۹۰۰دلار افزایش قیمت را تجربه کردند. تغییرات قیمت با تولید ژانویه یا فوریه بسته به مدل آغاز می‌شود، بنابراین خریداران پایان سال سعی می‌کنند قبل از زنگ تورم قیمت‌های کمتری را در مدل‌های ۲۰۲۴ دریافت کنند. این تغییرات می‌تواند بر اساس تریم متفاوت باشد و کمی با اعداد فعلی متفاوت است. برخی از مدل‌ های تویوتا اما تغییر قیمت نداشته‌اند، از جمله تاکوما و توندرای هیبریدی ۲۰۲۴.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر