شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۰ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۵۹۱۰

  • آرامش پاییزی بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: بررسی بازار پاییزی خودرو نشان از ثبات نسبی قیمت‌ها دارد. البته از ابتدای امسال هیجانات موثر بر بازار خودرو تا حد زیادی تعدیل شد، اما در سه‌ماهه سوم سال شاهد بودیم که قیمت خودرو در بازار بر مدار ثبات چرخیده است، به طوری که مجموع خودروهای مونتاژی و داخلی تقریبا بدون تغییر قیمت بوده‌اند. ولی بدون احتساب مونتاژی‌ها و اگر تنها داخلی‌ها را مدنظر داشته باشیم، شاهد رشد قیمت جزئی خواهیم بود.
  • تعرفه قطعات منفصله تغییر کرد

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که وزیر صمت چندی پیش از کاهش تعرفه خودروهای برقی با انگیزه کاهش فاصله قیمتی محصولات بنزین‌سوز و برقی خبر داده بود روز گذشته سخنگوی دولت تعرفه قطعات منفصله خودرو را نیز به این لیست اضافه کرد. سخنگوی دولت، واردات خودروهای برقی و هیبریدی با قیمت پایین را زمینه‌ساز نزدیک شدن تعرفه‌های این خودروها به صفر یایک‌درصد دانست. وی در حاشیه جلسه دیروز دولت در جمع خبرنگاران گفت: هیات وزیران به پیشنهاد وزیر صمت برای تغییر تعرفه‌های قطعات منفصله خودروها پاسخ مثبت داد تا این بخش ساماندهی و از تولید داخل حمایت شود. وی افزود: تمرکز بر شیوه پلکانی تعرفه‌های خودروها اصلاح شد که هرچه خودرو به سمت کامل برود تعرفه‌ها افزایش یابد و هرچه به قطعات و حمایت از تولید داخل برود، تعرفه‌های گمرکی در آن کاهش پیدا می‌کند. بهادری جهرمی اظهار کرد: در عین حال هرچه به سمت خودروهای هیبریدی و برقی و خودروهای اقتصادی حرکت شود تعرفه‌ها کاهش می‌یابد و هرچه به سمت خودروهایی با قیمت بالاتر برویم تعرفه‌های واردات افزایش می‌یابد.
  • گرانی خودرو به نفع کیست؟

    دنیای‌اقتصاد: برخی معتقدند که خودروسازان از وضعیت موجود قیمت‌گذاری نفع می‌برند و برخی پای ذی‌نفعان دیگری را به میان می‌کشند. از سوی دیگر نایب‌رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی معتقد است که قطعه‌سازان ذی‌نفعان رشد قیمت خودرو هستند. وی در گفت‌و‌گو با ایسنا تا‌کید کرده که گرانی خودرو برای مردم ضرر و فاجعه است اما برای یک عده نفع دارد که بخشی از قطعه‌سازان در این نفع شریک هستند.
  • BYD تسلا را پشت سر گذاشت

    ایسنا: بی‌وای‌دی چین با پشت سر گذاشتن تسلا به عنوان محبوب‌ترین سازنده خودروهای برقی در جهان شناخته شد. این خودروساز در حال پیشی گرفتن از تسلا به عنوان رهبر جدید جهانی در فروش خودروهای تمام‌الکتریکی است. هنگامی که این اتفاق بیفتد که احتمالا زمان آن در سه‌ماهه جاری است، نقطه‌عطف نمادینی برای بازار خودروهای برقی و تایید بیشتر نفوذ رو به رشد چین در صنعت جهانی خودرو خواهد بود. شرکت خودروسازی چندملیتی چینی بی‌وای‌دی به عنوان محبوب‌ترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی در جهان از تسلا پیشی گرفته است و تغییر قابل‌توجهی را در چشم‌انداز جهانی خودرو نشان می‌دهد.
  • فروش خودروهایی که نیستند

    دنیای‌اقتصاد: تعداد خودروهای خارجی ترخیص‌شده به پنج‌هزار دستگاه هم نمی‌رسد. اگر واردات قطعی را تعداد خودروهای ترخیصی بدانیم، بیشتر خودروهای عرضه‌شده در سامانه یکپارچه، هنوز به‌طور قطعی وارد نشده‌اند.
  • دلیل امتناع خودروسازان از تحویل خودروی ثبت‌نامی

    دنیای‌اقتصاد: چالش‌ها میان متقاضیان در سامانه یکپارچه فروش و خودروسازان بر سر خودروهای تحویلی همچنان ادامه دارد؛ به‌طوری‌که متقاضیان بر دریافت خودروی ثبت‌نامی خود اصرار دارند، این در شرایطی است که تولید‌کنندگان تاکید بر تحویل خودروی جایگزین با قیمت بیشتر دارند. حالا خبرگزاری فارس در گزارشی به این موضوع پرداخته و با ثبت پویشی با عنوان «چرا سایپا بخشنامه واریز وجه شاهین دستی را اعلام نمی‌کند»، به نقل از برخی متقاضیان این خودرو تاکید کرده که نزدیک به ۹هزار نفر در طرح یکپارچه عرضه خودروهای داخلی برای خرید شاهین دستی ثبت‌نام کرد‌ه‌اند و نوبت تحویل این متقاضیان زمستان ۱۴۰۳ اعلام شده است.
  • تولید خودرو به مرز یک میلیون رسید

    دنیای اقتصاد: تولید انواع خودرو طی ۹ ماه امسال به ۹۸۹هزار و ۹۱۳ دستگاه رسیده که بیانگر رشد ۱۳درصدی است. وزارت صمت در آخرین گزارش مربوط به تولید خودرو تاکید کرده که تیراژ خودروسازان به طور تجمعی در ۹ ماه گذشته با رشد ۱۳درصدی همراه بوده است. بر این اساس در این بازه، ۸۳۷‌هزار و ۳۴۵خودروی سواری تولید شده که نسبت به ۷۶۱هزار و ۵۰۸ دستگاه در ۹ماهه پارسال رشد ۱۰درصدی را نشان می‌دهد. نکته قابل‌توجه آنکه تولید خودروی سواری در آذرماه امسال (۱۰۱هزار و ۲۳۰ دستگاه) نسبت به آذرماه پارسال (۱۱۰هزار و ۴۷۲ دستگاه) افت ۸درصدی داشته است و نسبت به آبان امسال تنها ۲۰۵ دستگاه بیشتر تولید شده است. همچنین ۱۲۰هزار و ۸۳۹دستگاه وانت (رشد ۳۶درصدی)، ۲هزار و ۵۴۲ دستگاه ون (رشد یک‌درصدی)، ۶۱۲دستگاه مینی‌بوس و میدل‌باس (افت ۲۰درصدی)، ۶۸۳ دستگاه اتوبوس (افت ۳۱درصدی) و ۲۷هزار و ۸۹۲ دستگاه کامیونت، کامیون و کشنده (رشد ۲۱درصدی) تولید شده است. همچنین در ۹ ماه امسال، سهم بخش خصوصی از تولید خودرو در کشور ۲۳درصد بوده است. «دنیای اقتصاد» روز شنبه گزارش مفصلی با جزئیات از تیراژ ماهانه و تجمعی ۹ماهه گذشته منتشر خواهد کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر