شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۲ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۵۹۰۲

  • قطعه‌سازی بایکوت شد؟

    دنیای اقتصاد: گزارش جدید مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد که در آبان‌ماه «خودرو و قطعات» بیشترین تاثیر را در افت شاخص تولید و فروش صنایع بورسی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ایفا کرده‌اند. بازوی پژوهشی مجلس مطابق هر ماه گزارشی تحت عنوان «پایش بخش حقیقی اقتصاد ایران در بخش صنعت و معدن» تهیه کرده که در آن تولید و فروش صنایع بورسی را زیر ذره‌بین قرار می‌دهد. مطابق این گزارش در ماه میانی پاییز امسال «خودرو و قطعات» در کنار صنایع «کاشی و سرامیک» و «صنایع شیمیایی» بیشترین میزان افت تولید و فروش را نسبت به آبان‌ماه سال گذشته داشته‌اند.
  • دردسر «واریز وجه» خودروهای یکپارچه

    دنیای اقتصاد: دور جدید واریز وجه خودروهای عرضه‌شده در سامانه یکپارچه در حالی آغاز شده که مبالغ درخواستی خودروسازان و همچنین مهلت اندک در نظر گرفته شده برای پرداخت، مشتریان را به دردسر انداخته است. دو خودروساز بزرگ کشور از چندی پیش با ارسال پیامک‌هایی به مشتریان، از آنها خواسته‌اند نسبت به واریز وجه موردنیاز برای تکمیل ثبت‌نام خودروهای عرضه‌شده در سامانه یکپارچه، اقدام کنند. جدا از اینکه خودروسازان محصولات به‌اصطلاح جدید را جایگزین مدل ثبت‌نامی اولیه کرده و شوک قیمتی سنگینی به مشتریان دادند، درخواست مبالغ بالا و مهلت اندک واریز وجه دیگر چالش‌های پیش روی مشتریان برای نهایی کردن ثبت‌نامشان به شمار می‌روند.
  • آلایندگی صفر در کانادای ۲۰۳۵

    دنیای اقتصاد: طبق برنامه‌ریزی دولت کانادا، همه خودروهای جدید در این کشور باید تا سال ۲۰۳۵ آلایندگی صفر داشته باشند. به گزارش ایسنا، یک منبع ارشد دولتی کانادا گفت: برنامه داریم همه خودروهای جدید در کشور تا سال ۲۰۳۵ آلایندگی صفر داشته باشند، زیرا اتاوا، پایتخت کانادا، قرار است قوانین جدیدی برای برقی‌سازی تعریف کند. این منبع با تایید گزارش‌های قبلی رسانه‌ها به رویترز گفت: قوانین جدید که به عنوان استاندارد در دسترس بودن وسایل نقلیه الکتریکی شناخته می‌شود، به اطمینان از عرضه در بازار کانادا و کاهش زمان انتظار برای خرید یک خودروی الکتریکی کمک می‌کند. خودروهای بدون آلایندگی که شامل مدل‌های برقی باتری‌دار، پلاگین و هیدروژنی هستند، باید ۲۰درصد از کل فروش خودروهای جدید در سال ۲۰۲۶، ۶۰درصد در سال ۲۰۳۰ و ۱۰۰درصد در سال ۲۰۳۵ را شامل شوند.
  • اعلام قیمت لکسوس ۲۰۲۴

    دنیای اقتصاد: قیمت لکسوس GX مدل ۲۰۲۴ اعلام شد. طبق اعلام لکسوس، این خودرو ۶۴هزار و ۲۵۰دلار قیمت دارد. برآورد اولیه از قیمت این خودرو ۶۰هزار دلار بود. این رقم شامل هزینه اجباری هزار و ۳۵۰دلاری مقصد و هزینه تحویل لکسوس است. از آن سو تویوتا تایید کرده است که قیمت لندکروز جدید از ۵۰هزار دلار شروع خواهد شد. ممکن است این پرسش ایجاد شود که آیا لکسوس جدید فقط ۱۰هزار دلار نسبت به لندکروز ارزش بیشتری دارد؟ هر دو شاسی‌بلند دارای پلتفرم یکسان و طراحی صاف هستند. اما لکسوس GX یک موتور ۳.۴لیتری V۶ توربوشارژ دوقلو با ۳۴۹ اسب‌بخار قدرت دارد که نسبت به لندکروز برتر است.
  • کادیلاک برقی جدید می‌آید

    دنیای اقتصاد: کادیلاک اعلام کرد که یک کراس‌اوور الکتریکی جدید به نام ویستیک (Vistiq) را روانه بازار خواهد کرد. به گزارش ایسنا، شاسی‌بلند سه‌ردیفه مدل سال ۲۰۲۶، سومین خودروی الکتریکی است که کادیلاک امسال تایید کرده و پنجمین خودرویی است که به خط تولید خودروهای برقی این شرکت می‌پیوندد. این وسیله نقلیه بین شاسی‌بلند جمع‌وجور لیریک و نسخه الکتریکی شاسی‌بلند محبوب اسکالید قرار خواهد گرفت. جان راث، رئیس این برند، در بیانیه‌ای گفت: خودروهای الکتریکی کادیلاک در دو سال آینده بیشتر بخش‌های شاسی‌بلندهای لوکس را در بازارهای مهم جهانی پوشش خواهند داد. طبق گزارش رویترز، خودروسازان قدیمی سرمایه‌گذاری زیادی برای خودروهای برقی می‌کنند تا با خودروهایی مانند تسلا و ریویان وارد رقابت شوند.
  • تولید شورولت برقی در مکزیک

    دنیای اقتصاد: مدیرعامل جنرال موتورز مکزیک اعلام کرد شورلت اکینوکس الکتریکی مدل ۲۰۲۴ در کارخانه جنرال موتورز راموس آریزپ در مکزیک در سه ماه اول سال آینده وارد مدار تولید خواهد شد. فرانسیسکو گارزا، رئیس و مدیرعامل جنرال موتورز مکزیک، آمریکای مرکزی و کارائیب، به روزنامه ونگاردیا گفت که شاسی‌بلند برقی جمع‌و‌جور شورلت تبدیل به دومین خودروی الکتریکی جنرال موتورز در این کشور پس از بلیزر الکتریکی خواهد شد. او گفت: کارخانه مکزیک در حال حاضر روزانه ۲۰۰ دستگاه بلیزر برقی را در دو شیفت تولید می‌کند. با‌این‌حال، زمانی که تولید اکینوکس الکتریکی در اوایل سال آینده آغاز شود، انتظار می‌رود تولید خودروهای الکتریکی رشد قابل‌توجهی داشته باشد.
  • استفاده از ارز خانگی برای واردات

    تسنیم: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: اگر دولت راهکاری برای استفاده از ارزهای خانگی یا ارز ایرانیان خارج از کشور بیندیشد، واردات خودرو تثبیت می‌شود. محسن زنگنه درباره واردات خودروهای نو و دست‌دوم به کشور، گفت: معتقدم که دولت اراده و عزم برای واردات خودرو به کشور را دارد، اما مشکلی که در این زمینه به چشم می‌آید، محدودیت ارزی است. وی افزود: لذا اگر دولت بخواهد بدون برنامه‌ریزی این کار را انجام دهد و بخشی از ارز کشور به واردات خودرو اختصاص داده شود، دچار مشکل می‌شویم. زنگنه ادامه داد: اگر دولت بخواهد بر اساس همین ظرفیت ارزی فعلی یعنی ظرفیتی که بانک مرکزی دارد یا از ارز حاصل از صادرات استفاده کند، واردات کند پیش خواهد رفت. وی گفت: تاخیر در تدوین آیین‌نامه واردات خودروهای دست‌دوم و واردات اندک خودروهای نو، مربوط به ارز است و معتقدم دولت باید یک راهکار پیدا کند که به واسطه واردات با محدودیت منابع ارزی مواجه نشویم.
  • ذخیره سوخت‌های فسیلی با خودروی پاک

    ایسنا: یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: حرکت به سمت تولید خودروهای برقی هم برای حفظ محیط زیست و هم برای ذخیره منابع سوخت‌های فسیلی یک ضرورت است. غلامرضا شریعتی با تاکید بر ضرورت برقی کردن خودروها، بیان کرد: یکی از اقداماتی که این روزها همه دنیا به سمت آن رفته است، استفاده از خودروهای برقی است که در وهله اول با کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، به دنبال حفظ محیط زیست هستند.
  • راه خروج خودروسازان از «ماده ۱۴۱»

    تسنیم: دبیر انجمن خودروسازان، تجدید ارزیابی دارایی‌ها را مسیری مناسب برای خروج خودروسازان از زیان [شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت] دانست و گفت این کار سبب واقعی‌سازی صورت‌های مالی و بازسازی شرکت‌ها در جهت رشد اقتصادی می‌شود. احمد نعمت‌‌‌بخش اظهار کرد: برنامه افزایش تولید شرکت‌های خودروساز تا پایان سال به‌شرط تامین ارز و همکاری بانک مرکزی و وزارت صمت همچنان در دستورکار تولیدکنندگان قرار دارد.
  • خطر هجوم یک‌باره خودروهای برقی

    دنیای اقتصاد: وزارت صمت در حالی همچنان بر توسعه خودروهای برقی تاکید می‌کند و برای اجرایی شدن این پروژه عجله هم دارد که مسوولان حوزه برق کشور معتقدند این توسعه نیازمند رشد زیرساخت‌های برقی کشور است. آن‌طور که مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران به ایرنا گفته، تامین برق موردنیاز خودروهای برقی نیاز به توسعه زیرساخت‌ها دارد. حبیب قراگزلو می‌گوید: خودروهای برقی به دلیل نوعی مصرفی که دارند اگر به‌صورت ناگهانی وارد مدار شوند نیاز به دستورالعمل‌های خاص دارند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر