شماره روزنامه ۶۱۰۶
|

  • تغییر ذائقه برقی سیاستگذار خودرو

    دنیای اقتصاد: توسعه خودروهای برقی در کشور، به‌خصوص از مسیر واردات، در شرایطی یکی از اولویت‌های اصلی دولت سیزدهم (البته در دوران حضور عباس علی‌آبادی در وزارت صمت) بود که به نظر می‌رسد دولت جدید قصد بازنگری در آن را دارد.
  • اوج‌‌‌گیری اسقاط فرسوده‌‌‌ها

    دنیای‌اقتصاد: طبق اعلام رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت کشور، اسقاط خودروهای فرسوده در نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با رشد ۱۰۰درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۴۰‌هزار دستگاه رسیده است.
  • درآمد بازار خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴

    دنیای‌اقتصاد: رشد جهانی خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی شده است، اما چالش‌‌‌ها همچنان وجود دارد. پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۴، درآمد بازار خودروهای الکتریکی به ۷۸۶.۲میلیارد دلار در سراسر جهان برسد. این رشد در نهایت به حجم پیش‌بینی‌شده ۱۰۸۴میلیارد دلاری تا سال ۲۰۲۹ منجر خواهد شد. علاوه بر این، پیش‌بینی می‌شود که فروش خودروهای الکتریکی تا سال ۲۰۲۹ به ۱۸.۸۴میلیون دستگاه برسد.
  • حذف لاتاری خودرو با واردات

    دنیای‌اقتصاد: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، تخصیص یک‌میلیارد دلار برای واردات خودرو را گامی رو به جلو برای شکست انحصار دانست و ابراز امیدواری کرد که با افزایش سرعت واردات خودرو و ایجاد رقابت، بساط لاتاری خودرو جمع شود.
  • افت فروش برقی‌‌‌ها در آلمان

    ایسنا: کاهش فروش خودروهای برقی آلمان، بازار خودروی اروپا را تحت‌تاثیر قرار داده است. آلمان که در هفته‌‌‌های اخیر تحت‌تاثیر اخبار بد اقتصادی قرار گرفته بود، با کاهش فروش خودروهای اروپایی در ماه گذشته به دلیل کاهش تقاضا برای خودروهای الکتریکی مواجه شد.
  • بازدهی خودرو منفی شد

    دنیای اقتصاد: بازدهی خودرو در نیمسال جاری روند نزولی را طی کرده است. مرور منحنی قیمت‌ها در ۶ماه امسال بیانگر آن است که بازده خودرو منفی شده و ۱۳.۵درصد افت کرده است. توفان افزایش قیمت‌ها در فروردین آغاز شد. حال آنکه همراه با نوسانات ماهانه، در شهریورماه به آرامش نسبی رسید. مرور منحنی قیمت‌ها بیانگر آن است که بازار تحت تاثیر عوامل مختلف خودرویی و اتفاقات و جریانات منطقه‌ای با نوسان همراه شده است. این در شرایطی است که از اواخر اردیبهشت‌ماه روند نزولی قیمت‌ها کلید خورده است.
  • خطر ویرانی در کمین خودروسازی آمریکا

    دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: در طول سال‌های پایانی دهه ۲۰۱۰، دولت ترامپ متکبرانه ده‌ها لایحه و برنامه دولت مرتبط با کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در آمریکا را که هدف آن ایجاد یک صنعت رقابتی با انرژی‌های پاک در کشور بود ملغی کرد. در واقع به نظر می‌رسید ترامپ در جایگاه رئیس‌جمهور از اتخاذ سیاست‌هایی که به‌عمد انتشار گازهای گلخانه‌ای را افزایش می‌داد، لذت می‌برد. از منظر نیویورک‌تایمز، این تصمیم‌ها بدون هزینه نبود؛ خودروسازان آمریکایی نتوانستند خودروهای خود را کارآمدتر کنند و در عرض چند سال در عرصه رقابت بین‌المللی به‌‌ویژه با خودروسازان کره جنوبی و چینی عقب افتادند.
  • احیای شورای سیاستگذاری خودرو برای ارتقای کیفیت و ایمنی

    دنیای اقتصاد: پس از ابراز گلایه مدیرعامل سازمان بازرسی کیفیت و استاندارد ایران از وضعیت کیفیت خودروهای داخلی و مونتاژی و درخواست برای احیای شورای سیاستگذاری خودرو، وزیر صمت نیز بر ابلاغ و الزام رعایت استانداردهای ٨۵گانه برای خودروهای تولیدی و مونتاژی و البته وارداتی تاکید کرده و از مدیرعامل این سازمان خواست در کارگروه کیفیت خودرو، به عنوان مقام مسوول حضور پیدا کند.
  • گام موثر در واردات خودرو

    دنیای اقتصاد: عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: تصمیم اخیر بانک مرکزی مبنی بر تخصیص یک‌میلیارد دلار به واردات خودرو قدم اجرایی خوبی برای این اتفاق است.
  • کاهش تولید در نیسان

    دنياي اقتصاد: نیسان تولید روگ و فرانتیر را کاهش خواهد داد. این شرکت می‌تواند تا پایان ماه اکتبر تا ۴۰هزار دستگاه خودرو کمتر بسازد. نیسان به فروشندگان خود گفته که تولید روگ و فرانتیر را تا ۴۰هزار دستگاه در ماه‌های سپتامبر و اکتبر کاهش خواهد داد. این اقدامی از سوی شرکت برای کاهش موجودی و مازاد عرضه است، زیرا فروشندگان در تلاش برای رشد فروش و کسب سود هستند.فروش روگ در شش ماه اول سال کاهش یافته و ۴.۵درصد نسبت به زمان مشابه در سال گذشته کاهش یافته است. فروش مرزی در واقع ۱۷.۱درصد افزایش یافته است، اما این میزان عرضه را برای نیسان که بالاتر از میانگین صنعت و نیسان باقی می‌ماند، به اندازه کافی کاهش نداده است.
  • ارز تولید خودرو کجاست؟

    دنیای اقتصاد: وزیر اقتصاد از تخصیص ارز یک میلیارد دلاری برای واردات خودرو خبر داده است. این درحالی است که خودروسازان به‌ویژه مونتاژکاران، نسبت به سهمیه ارزی تولید موضع گرفته و عنوان می‌کنند با فشار ارزی نمی‌توان خودرو را در شیب تند داخلی‌سازی در خودروسازی‌ها انداخت.
  • تجدیدنظر در آیین‌نامه واردات خودروی کارکرده

    دنیای اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت در نخستین اظهارنظر خودرویی خود پس از رسیدن به صندلی این وزارتخانه، از تجدیدنظر در آیین‌نامه واردات کارکرده‌ها گفت و بر رشد تولید خودرو تاکید کرد. سید محمد اتابک، در واکنش به تصمیم بانک مرکزی مبنی بر اختصاص یک‌میلیارد دلار به واردات خودرو در سال جاری، گفت: خودروسازان برای افزایش تولید نیاز به ارز دارند که در این زمینه برنامه‌ریزی می‌کنیم. وی افزود: با خودروسازان در جهت افزایش تولید صحبت هایی داشته‌ایم و در حال برنامه‌‌ریزی هستیم. وزیر صمت همچنین در مورد واردات خودروهای کارکرده گفت: بخشنامه واردات خودروهای کارکرده باید اصلاح شود، زیرا با بخشنامه فعلی ممکن است پول مردم از بین برود؛ بنابراین به دنبال یک بخشنامه درست هستیم.
  • رویای بازار رقابتی با ۷۰هزار خودرو؟

    دنیای اقتصاد: با اختصاص یک‌میلیارد دلار ارز به واردات خودرو (برای امسال) و همچنین اعلام وزیر اقتصاد مبنی بر باز شدن گره واردات، حالا این پرسش برای افکار عمومی ایجاد شده که آیا قرار است تحولی عظیم در بازار خودروی کشور از حیث کاهش انحصار و افزایش رقابت رخ بدهد؟ روز گذشته، ابتدا این وزیر امور اقتصادی و دارایی بود که در توئیتی خبر از باز شدن گره کور واردات خودرو داد. عبدالناصر همتی در صفحه شخصی خود (در شبکه اجتماعی ایکس) نوشت: امروز بالاخره گره کور واردات خودرو را با تدبیر رئیس‌جمهور در جلسه ستاد اقتصادی دولت باز کردیم. همه بدانند اجازه انحصار در هیچ حوزه و صنعتی را نمی‌دهیم. همه صنایع باید با رقیب خارجی خود رقابت کنند. منافع ملت ایران در رقابت است. کمی بعد از این توئیت وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی خبری را اعلام کرد که نشان داد منظور همتی از باز شدن گره کور واردات چه بود.
  • الگوبرداری سیتروئن از خودروی قدیمی

    دنیای اقتصاد: دی‌اس (DS)، خودروساز لوکس فرانسوی، خودروی جدیدی ساخته که برداشت مدرنی از سیتروئن SM، از مشهورترین خودروهای دهه هفتاد میلادی، است. این خودرو با نام «اس‌ام تریبیوت» (SM Tribute) در جشنواره خودروهای کلاسیک شانتی در شمال پاریس نمایش داده شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر