شماره روزنامه ۵۹۸۷
|

  • واردات نامرئی خودرو

    دنیای اقتصاد: در شرایطی‌که وزیر صمت از وجود ۵۰هزار خودرو در گمرکات کشور خبر می‌دهد، ورود قطره‌چکانی خودروهای خارجی به کشور، جز التهاب بازار نتیجه دیگری نداشته است. با این حال به نظر می‌رسد با وجود چشم‌انتظاری ثبت‌نام کنندگان، اراده محکمی برای ترخیص این خودروها وجود ندارد.
  • درآمد دولت از خودرو چقدر بود؟

    دنیای اقتصاد: آمار و ارقام اعلام‌شده در رسانه‌ها حاکی از آن است که دولت در سال گذشته مجموعا ۳۰هزار میلیارد تومان از مالیات مرتبط با خودرو از محل نقل‌و‌انتقال، شماره‌گذاری خودرو و خودروهای لوکس درآمد داشته است. این در شرایطی است که پیش‌بینی‌ها از جمع این سه مورد در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کمتر از این میزان بوده و به ۲۶هزار و ۹۲۳میلیارد تومان می‌رسید. در واقع مالیات وصول‌شده از محل نقل‌و‌انتقال خودرو و شماره‌گذاری، بیشتر از مقدار پیش‌بینی‌شده بوده که باعث شده مالیات دریافت‌شده بیشتر از ارقام ثبت‌شده در لایحه بودجه سال گذشته باشد. با این وجود تنها لوکس‌سواران بوده‌اند که کمتر از مقدار تعیین‌شده مالیات پرداخت کرده‌اند.
  • بازبینی آیین‌نامه واردات کارکرده‌ها

    مهر: عباس علی‌آبادی، وزیر صمت، در حاشیه جلسه پاسخگویی به نظرات و مشکلات شهروندان در مرکز ارتباط مردمی ریاست‌جمهوری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اولین تلاش ما در حوزه خودرو تولید کمی است و امسال رشد تولید بهتری خواهم داشت. سال گذشته تولید خودرو هشت‌درصد رشد داشت و امسال برنامه‌ریزی‌شده این رقم به بیش از ۱۵درصد برسد. وی افزود: برنامه وزارت صمت رونق واردات است. تاکنون ۱۳۳هزار خودروی وارداتی ثبت‌سفارش شده که از این تعداد ۵۰هزار خودرو در گمرکات کشور است. البته این روندها تا حدودی کند است، اما به‌زودی این خودروها عرضه خواهد شد.
  • خطر اخراج در کمین کارکنان تسلا

    ایسنا: شرکت خودروسازی تسلا بیش از ۱۰درصد از کارکنان خود در سراسر جهان را به دلیل کاهش فروش اخراج می‌کند. تسلا بیش از ۱۰درصد از نیروی کار خود را اخراج خواهد کرد، زیرا با کاهش فروش و تشدید جنگ قیمت خودروهای الکتریکی مقابله می‌کند. آخرین گزارش سالانه این شرکت نشان می‌دهد که بزرگ‌ترین خودروساز جهان تا دسامبر ۲۰۲۳ دارای ۱۴۰هزار و ۴۷۳ کارمند در سراسر جهان بوده است. ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، اظهار کرد همان‌طور که ما شرکت را برای مرحله بعدی رشد خود آماده می‌کنیم، بسیار مهم است که به تمام موارد شرکت برای کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری توجه کنیم.
  • نقص خطرناک سایبرتراک

    دنیای اقتصاد: مالک سایبرتراک یک خطای بالقوه کشنده در مورد این خودرو را فاش کرده که باعث می‌شود دریچه کنترل هوا در حین رانندگی گیر کند. این خریدار سایبرتراک را «یک تله مرگ» توصیف کرده است.
  • ژست سوئیسی استاندارد خودرو

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: بعد از اتمام مهلت قانونی استانداردهای ۸۵گانه خودرو، حالا سازمان ملی استاندارد از تدوین استانداردهای ۱۲۰گانه خبر می‌دهد. هفت سال از صدور فرمان استانداردهای ۸۵گانه می‌گذرد. این در شرایطی است که به‌دلیل قیمت‌گذاری دستوری و نبود رقابت، استانداردهای مذکور اجرایی نشد.
  • مالیات خودروهای لوکس در ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: بر اساس احکام مالیاتی بودجه سال ۱۴۰۳، خودروهای بالای ۳میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان نسبت به مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک‌درصد می‌شوند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس بند پ تبصره ۶ احکام مالیاتی قانون بودجه سال ۱۴۰۳، انواع خودروی سواری و وانت دواتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی در اختیار مالکان اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی که قیمت روز خودروی آنها بیش از ۳۵میلیارد ریال است نسبت به مازاد بر این مبلغ، مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک‌درصد می‌شوند. ماخذ محاسبه مالیات خودرو موضوع این بند قیمت روز خودرو بر مبنای ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین می‌شود. سازمان مزبور مکلف است مراتب را به نحو مقتضی بر اساس اطلاعات دریافتی از پلیس راهور به اطلاع اشخاص مشمول برساند.
  • خودروی برقی در خط‌ویژه

    اردیبهشت‌ماه نخستین مرحله عرضه خودروهای برقی خواهد بود. این در شرایطی است که برخلاف خودروهای وارداتی بنزین‌سوز، برقی‌ها با شرایط سهل‌تری وارد کشور خواهند شد. «دنیای‌اقتصاد» از جزئیات دور نخست فروش خودروهای برقی گزارش می‌دهد.
  • ممنوعیت واردات برقی‌های چین به آمریکا؟

    دنیای اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: گزارش‌ها حاکی از آن است که درخواست جدیدی برای ممنوعیت واردات خودروهای برقی ساخت چین به خاک ایالات متحده مطرح شده است. این درخواست که از سوی برخی مقامات و قانون‌گذاران آمریکایی پیگیری می‌شود، بار دیگر تنش‌ها میان دو قدرت اقتصادی بزرگ جهان را تشدید کرده است. سناتور شرود براون، رئیس بانفوذ کمیته بانکی سنا، در این زمینه ابراز نگرانی عمیق کرده و با لحنی هشداردهنده، سیل خودروهای برقی ساخت چین را تهدیدی «مرگبار» برای صنعت خودروی ایالات متحده خوانده است.
  • صعود فولکس واگن ، افت پورشه

    ایسنا: پورشه از افت چهاردرصدی تحویل در سه ماه اول خبر داد.این شرکت با اشاره به بازار چالش‌برانگیز چین و تاخیر در تحویل کالاهای گمرکی در آمریکای شمالی اعلام کرد در سه ماه اول سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳، چهار درصد خودروهای کمتری در سطح جهان تحویل داده است. پورشه اعلام کرد تحویل جهانی ۷۷هزار و ۶۴۰ خودرو در سراسر جهان بود که در چین و آمریکای شمالی به‌ترتیب ۲۴ و ۲۳درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است. طبق گزارش رویترز، تحویل در آلمان ۳۷درصد افزایش یافت و به ۱۱هزار و ۲۷۴ دستگاه رسید. پورشه در همین مدت ۱۶هزار و ۳۴۰ دستگاه در چین و ۱۵هزار و ۸۷ دستگاه در آمریکای شمالی تحویل داده است. همچنین گروه خودروسازی فولکس‌واگن تحویل خود را در سه ماه اول سال ۲۰۲۴ با سه درصد افزایش به ۲.۱میلیون دستگاه رساند.
  • شکایت جدید علیه تسلا

    ایسنا: به‌تازگی شکایت دیگری علیه شرکت خودروسازی تسلا تنظیم شده که ادعا می‌کند طراحی «ناامن» خودروی این شرکت منجر به تصادف شده است. در سال ۲۰۱۸، مالوری هارکورت که یک زن باردار و صاحب یک تسلا مدل X بود، در شرایط نسبتا وحشتناکی قرار گرفت. به نقل از آی‌ای، هارکورت که هشت ماه و نیم باردار بود و همسرش آدام در اوایل همان ماه یک تسلا مدل X خریداری کردند و به ادعای تسلا مبنی بر اینکه این خودرو ایمن‌ترین خودروی شاسی‌بلند در بازار است، اعتقاد داشتند.بااین‌حال، این وسیله نقلیه برخلاف ادعاهای شرکت عمل کرد. در روز ۲۷ دسامبر سال ۲۰۱۸، تنها دو روز پس از کریسمس و چهار روز پس از خرید این خودرو، پسر دو‌ساله هارکورت توانست ماشین را روشن کند، به سمت جلو حرکت کرد و به مادرش در خانه‌شان در سانتا باربارای کالیفرنیا برخورد کرد.
  • معمای تقاضای خودرو

    دنیای اقتصاد: تقاضای واقعی خودرو در کشور چه میزان است؟ این پرسشی است که با توجه به رشد تقاضای ناشی از سفته‌بازی در بازار خودروی کشور، پاسخ به آن سخت است. آنچه مشخص است سیاستگذار با دخالت در قیمت‌گذاری خودرو در اصل، بخش تقاضا را دستکاری و تقاضای کاذب ایجاد کرده است.
  • خودروهای برقی آمدند

    دنیای اقتصاد: با اعلام معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، عرضه خودروهای برقی از اردیبهشت امسال کلید خواهد خورد؛ این در حالی است که طبق آمارهای غیررسمی، تا به امروز حدود دوهزار دستگاه از این مدل خودروها وارد کشور شده است. آن‌طور که مهدی ضیغمی اعلام کرده، در کنار سامانه عرضه خودروهای وارداتی، سامانه‌ای مجزا برای فروش خودروهای برقی وارداتی در نظر گرفته شده است. رئیس سازمان توسعه تجارت، این را هم گفته که «به‌زودی عرضه خودروهای وارداتی جدید در سامانه آغاز می‌شود و قرار است فرآیند خرید این خودروها از شرکت‌ها تسهیل شود». وی تاکید کرده که در اردیبهشت امسال برای اولین‌بار فروش خودروهای برقی آغاز خواهد شد و شرایط خرید نیز به مراتب راحت‌تر از خودروهای وارداتی بنزینی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر