شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

آخرین طرح فروش خودرو در مسیر بی برنامگی؛

دنیای اقتصاد: ایران خودرو در طرح جدید فروش خود، یک محصول وارداتی برقی را در کنار خودروهای تولیدی، در معرض فروش قرار داده است.

امروز؛ جلسه ویژه مجلس برای واگذاری سهام دولتی خودروسازان

کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل۴۴ قانون اساسی مجلس امروز میزبان برخی از دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی، نظارتی و مدیران دو شرکت خودروساز است تا به نوعی واگذاری سهام دولتی خودروسازان تعیین تکلیف شود.

    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • الزام عرضه وارداتی‌ها در سامانه یکپارچه،از سوی شورای رقابت به‌زودی لغو می‌شود

    پایان سامانه‌ای خودروی وارداتی

    پس از ناکارآمدی سامانه عرضه یکپارچه خودروهای داخلی در تنظیم بازار و لغو فعالیت آن، حالا زمان وداع با سامانه محصولات وارداتی فرارسیده است. سامانه‌های فروش یکپارچه خودرو نه تنها به ساماندهی بازار منجر نشد، بلکه فرآیند فروش را پیچیده‌تر کرد. حالا شورای رقابت در پی حذف سامانه‌های عرضه یکپارچه است.
  • از رویای خودروی برقی تا کابوس خاموشی‌ها

    کمبود برق در چند ماه گذشته به یکی از مشکلات اصلی کشور بدل شده، در چنین شرایطی واردات و تولید خودروهای برقی با اما و اگر‌های زیادی روبه‌روست‌.آن‌طور که عباس علی‌‌‌‌آبادی وزیر صمت پیشین و وزیر نیروی کنونی تاکید کرده تابستان سال آینده مشکل برق احتمالا تشدید خواهد شد .
  • فروش خودرو بدون ثبت‌سفارش تخلف است

    مهر: مهدی ضیغمی مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت در نشست خبری آنلاین درباره مصوبه شورای رقابت در خصوص عدم‌الزام به عرضه خودروهای برقی در سامانه یکپارچه اظهار کرد: مصوبه شورای رقابت هیچ ارتباطی با تخلف کردن شرکت‌ها ندارد.
  • رونمایی نیو از فایرفلای

    ایسنا: شرکت چینی نیو اعلام کرد که برند جدید خودروی برقی فایرفلای خود را در اوایل نیمه اول سال ۲۰۲۵ در اروپا عرضه خواهد کرد و پیش‌بینی می‌کند که این محصول به شرکت در غلبه بر تعرفه‌‌های اتحادیه اروپا کمک می‌کند.
  • خودرو در سال ۲۰۲۵

    ایسنا: ‌‌ بر اساس برآوردهای S&P انتظار می‌رود فروش خودرو در سراسر جهان در سال آینده به دلیل افزایش عرضه خودرو رشد ناچیزی داشته باشد، اما سطح تولید احتمالا کاهش می‌‌یابد زیرا خودروسازان به دنبال مهار سطح موجودی هستند. S&P در بیانیه خبری منتشر شده پیش‌بینی کرد، فروش جهانی خودروهای سبک، که شامل خودروهای سواری، وسایل نقلیه کاربردی اسپرت و وانت بار است، در سال ۲۰۲۵ با ۱.۷‌درصد افزایش به ۸۹.۶ میلیون دستگاه خواهد رسید که تا حدی بر اساس بهبود مستمر در ثبات زنجیره تامین است. تنها برای ایالات‌‌متحده، فروش ۱.۲‌درصد در سال رشد خواهد کرد و به ۱۶.۲میلیون خودرو خواهد رسید.
  • فراخوان ۷۰۰‌هزار خودروی تسلا

    تسنیم: تسلا تقریبا ۷۰۰‌هزار خودرو را به دلیل نقص در اعلام هشدار روی سیستم نظارت بر فشار باد تایرها فراخوان می‌کند.
    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • آخرین طرح فروش خودرو در مسیر بی برنامگی؛

    فروش «فوق‌العاده» یا «فوق‌حاشیه»

    دنیای اقتصاد: ایران خودرو در طرح جدید فروش خود، یک محصول وارداتی برقی را در کنار خودروهای تولیدی، در معرض فروش قرار داده است.
  • امروز؛ جلسه ویژه مجلس برای واگذاری سهام دولتی خودروسازان

    فاز جدید خصوصی‌سازی خودرو؟

    کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل۴۴ قانون اساسی مجلس امروز میزبان برخی از دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی، نظارتی و مدیران دو شرکت خودروساز است تا به نوعی واگذاری سهام دولتی خودروسازان تعیین تکلیف شود.
  • سرعت‌گیر انرژی مقابل خودروسازان

    خودروسازان بزرگ کشور قرار بود در نیمه دوم امسال، ضمن جبران کاهش تولید نیمه نخست، به برنامه تولید مدنظر وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز نزدیک شوند، با این حال به نظر می‌رسد چالش کمبود انرژی مانعی بزرگ سر راه تحقق این هدف است.
  • توافق فولکس با کارگران

    فولکس واگن تغییرات گسترده‌‌ای را برای فعالیت‌‌های خود در آلمان در نظر گرفته که از جمله آنها، بیش از ۳۵‌هزار تعدیل شغلی در آینده و کاهش ظرفیت است. این موضوع در جریان مذاکرات اخیر فولکس واگن و اتحادیه‌‌ها برای جلوگیری از اعتصابات گسترده، مطرح شد.
  • پیشرفت بزرگ در ساخت باتری خودروهای برقی

    پروژه‌‌ای با عنوان GREENBat در اروپا در حال انجام است که در آن BMW و چند شرکت دیگر در حال استفاده از گرافن برای ساخت باتری‌‌هایی بادوام بالا برای خودروهای برقی هستند. این باتری‌‌ها می‌توانند تا ۴۵۰‌هزار کیلومتر بدون خرابی، کار کنند.
  • اوضاع تیره خودروسازی بریتانیا

    گزارش‌ها نشان می‌دهد تولید خودرو در بریتانیا در ماه نوامبر به پایین‌‌‌ترین حد خود در ۴۴ سال گذشته رسیده است. بر اساس داده‌‌‌های منتشر شده انجمن تولیدکنندگان و بازرگانان موتور (SMMT)، تولید خودرو در بریتانیا به کمترین میزان تولید خود در نوامبر از سال ۱۹۸۰ رسید، زیرا این صنعت با چالش تغییر به سمت خودروهای بدون آلایندگی و افزایش هزینه‌‌‌ها مقابله می‌کند.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • گام نهایی برای واگذاری سهام دولتی خودروسازان؛

    خصوصی‌سازی خودرو «همه» را به مجلس کشاند

    دنیای اقتصاد: شیوه واگذاری سهام دولتی خودروسازان در دستور کار کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت.
  • گزارش«دنیای‌اقتصاد» از عدم تمکین واردکنندگان به عرضه خودرو در سامانه؛

    خودروهای وارداتی پشت ویترین نمایشگاههای پرزرق و برق؛ قیمت‌ها همچنان نجومی است

    دنیای اقتصاد: در شرایطی وزارت صمت فرآیند ثبت‌نام جدید خودروهای وارداتی را هفته گذشته به پایان رساند که به نظر می‌رسد وارد کنندگان نسبت به لزوم عرضه خودرو در سامانه یکپارچه و همچنین قیمت‌گذاری بر اساس آنچه که دولت دستور می‌دهد، چندان تمکین نمی‌کنند.
  • «دنیای‌اقتصاد»، گسل پلکانی بازار خودرو را بررسی کرد؛

    گسل حمایتی خودروی وارداتی

    تبعات رابطه ناگسستنی میان خودرو و دولت دهه‌هاست که گریبانگیر بازار خودرو است، به‌طوری‌که سیاست‌های مداخله‌گرانه دولت در بازار خودرو با وجود نیت اولیه برای حمایت از مصرف‏‏‌کنندگان، به ایجاد شکاف‏‏‌های عمیق قیمتی در بازار منجر شده است. در این زمینه «دنیای‌اقتصاد» به گسل قیمتی خودرو در سه بازار محصولات داخلی، مونتاژی و وارداتی پرداخته است. نتیجه اینکه بازار خودروهای مونتاژی به دلیل عقب‌نشینی نسبی از سیاست‌های دستوری برخلاف داخلی‌ها و وارداتی‌ها با شکاف قیمتی کمتری بین کارخانه و بازار روبه‌رو است.
  • هشدار « صمت » به فروش خارج از سامانه برقی‌ها

    مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت در نشستی خبری اعلام کرد که برخی واردکنندگان خودرو اقدام به ثبت‌‌‌نام و دریافت وجه علی‌‌‌الحساب برای فروش خودروهای برقی در تعداد بالا از طریق شبکه نمایندگی‌‌‌های خود می‌کنند که این اقدام خلاف است، چرا که طبق قانون، عرضه انواع خودروهای وارداتی باید از طریق سامانه یکپارچه انجام شود.اظهارات ضیغمی در شرایطی انجام می‌شود که به تازگی ایران خودرو و یک شرکت خصوصی برنامه‌‌‌های فروش خودروهای برقی وارداتی خود را منتشر کرده‌‌‌اند، جالب اینکه حتی شاهد فروش اقساطی این خودروها در برنامه فروش ایران خودرو هستیم. آن‌طور که ضیغمی گفته حتی برخی از خودروهای وارداتی برقی بدون ثبت سفارش در حال فروش است.
  • دو شرط سازمان استاندارد برای خودروهای جانبازان

    تسنیم: ‌‌ سازمان ملی استاندارد ایران در خصوص واردات خودروهای جانبازان اعلام کرد: باید خودروها از برندهای معتبر کشورهای اتحادیه اروپا، ژاپن و کره‌‌جنوبی باشد و دارای شماره گواهی تایید نوع (WVTA) مندرج در پلاک شناسایی خودرو باشند.سازمان ملی استاندارد ایران با ارسال نامه‌‌ای به سازمان توسعه تجارت ایران شروط خود را در خصوص واردات خودروهای جانبازان اعلام کرد. در نامه سازمان ملی استاندارد ایران آمده است: بر اساس مصوبه هیات وزیران و اصلاحیه بعدی آن در خصوص واردات خودروهای جانبازان بدون اخذ گواهی تایید نوع قبل از ثبت‌سفارش و واردات رعایت حداقل یکی از شروط ذیل هنگام ورود خودرو الزامی است.
  • ورود سازمان حمایت به کمبود قطعات مونتاژی‌‌ها

    ایلنا: سید احمد حسینی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین‌‌آلات تهران ضمن تایید کمبود قطعات خودروهای چینی در بازار ،گفت: از وقتی که خودروهای چینی مونتاژی به بازار خودروی ایران وارد شدند همیشه تامین قطعات و لوازم یدکی آنها مشکل بوده است اما این مشکل گاه شدت می‌گیرد گاه کمتر می‌شود.
  • فرانسه و ایتالیا، سرعت‌‌‌گیر فروش خودرو در اروپا

    فروش خودروهای جدید در اروپا طی ماه نوامبر بار دیگر کاهش یافت. این افت که پس از رشد اندک در ماه اکتبر رخ داد، بیشتر تحت‌تاثیر کاهش شدید فروش در فرانسه و ایتالیا و همچنین رکود در بازار آلمان بود. طبق گزارش انجمن خودروسازان اروپا (ACEA)، فروش خودروهای برقی نیز در این ماه کاهش چشمگیری داشته است.
    جمعه، ۳۰ آذر ۱۴۰۳
  • هوندا و نیسان در آستانه ادغام قرار گرفتند؛

    اتحاد ژاپنی‌ها برای مقابله با غول‌های چینی

    دنیای اقتصاد: به نظر می‌رسد که هوندا و نیسان با ایجاد یک اتحاد، به دنبال تقویت جایگاه خود در بازار جهانی و مقابله با رقبای قدرتمند هستند.
    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • ضعف در حضور عوامل راهنمایی و رانندگی؛

    ویراژ «پلاک‌ خارجی» در تهران

    دنیای اقتصاد: در روزهای اخیر، برخی خیابان‌های تهران شاهد تردد تعدادی خودروی دارای پلاک خارجی بوده است.
  • «دنیای اقتصاد» افت‌و‌خیز منحنی قیمت خودرو در فصل سوم سال را بررسی کرد

    بازدهی فصلی بازار خودرو

    بازار خودرو در فصل پاییز روزهای پرنوسانی را پشت سر گذاشت. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از بازدهی ۱۳.۵درصدی خودرو در سه‌ماه گذشته حکایت دارد. در کنار تاثیرات افزایش ۳۰درصدی قیمت و ابلاغ آیین‌نامه واردات خودروهای نو و کارکرده برقی، آنچه در بازدهی فصلی مورد توجه است، جدایی نسبی بازار خودرو از نرخ ارز است.
  • نیویورک‌تایمز بررسی کرد؛

    روزگار سخت خودروسازی در جهان

    چند سال پیش، خودروسازان در اوج خوشحالی بودند. همه‌گیری باعث کمبود شدید خودرو شده بود، بنابراین آنها توانستند قیمت‌ها را به‌دلخواه بالا ببرند و سودهای کلانی به جیب بزنند. اما حالا ورق برگشته و روزگار سختی در انتظار این صنعت است.
  • مصوبه ورود خودروهای نو به مناطق آزاد ابلاغ شد

    مهر: دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با صدور اطلاعیه‌ای از مصوبه اصلاح تصویب‌نامه هیات وزیران در مورد واردات خودروهای نو در چارچوب قوانین و مقررات مناطق آزاد کشور خبر داد و براساس این اطلاعیه با پیگیری‌های ویژه دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مصوبه هیات وزیران در خصوص اصلاح تصویب‌نامه قبلی واردات خودروهای نو در مناطق آزاد تصویب و ابلاغ شد. این تصویب‌نامه مجوز ورود خودروهای نو (سواری و ون) به مناطق آزاد بلامانع خواهد بود. بر اساس بند ۳ ماده ۶ واردات خودروهای نو، واردات خودروهای سواری و ون به مناطق آزاد تجاری - صنعتی در چهارچوب قوانین و مقررات مناطق مذکور و این آیین‌نامه مجاز است.
  • تاخیر خودروسازان در پرداخت بدهی مراکز اسقاط

    تسنیم: رئیس انجمن مراکز اسقاط خودرو‌های فرسوده گفت: با گذشت ۴۵روز از تحویل گواهی اسقاط خودروی فرسوده به خودروسازان، هنوز برخی مراکز اسقاط مبلغی در قبال گواهی‌های اسقاط‌شده دریافت نکرده‌اند.
  • تشکیل بزرگ‌ترین گروه‌های خودروی جهان؟

    ایسنا: روزنامه نیکی ژاپن گزارش داد، غول‌های خودروسازی ژاپنی هوندا موتور و نیسان موتور برای کمک به رقابت با تسلا و سایر سازندگان خودروهای الکتریکی وارد مذاکره بر سر ادغام خواهند شد.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی «دنیای‌اقتصاد» از مسیر واردات خودرو در سال آینده؛

    تعرفه ۶۰ درصدی و تخصیص ارز؛ رقابت واقعی یا بازی در زمین انحصارگران؟

    دنیای اقتصاد: آیا تعرفه ۶۰ درصدی و تخصیص ارز ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یووریی برای واردات خودرو ، می تواند معادلات خودرویی در سال آینده را تغییر دهد؟
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد» از اثرات حذف ارز نیمایی در خودرو؛

    وقت پوست‌اندازی خودروسازی

    دنیای اقتصاد: بسیاری از کارشناسان اقتصادی حذف ارز نیمایی را بستر حذف رانت و فساد در بسیاری از صنایع بزرگ ارزبگیر ، از جمله خودرو می دانند.
  • فاکتورهای هزینه تولید خودرو بررسی شد؛

    ناترازی ۷ساله خودروسازی

    «دنیای‌اقتصاد» درگزارشی مجموع هزینه‌های دو خودروساز بزرگ کشور از سال۹۶ تا نیمسال۱۴۰۳ را محاسبه و با درآمد عملیاتی این شرکت‌ها مقایسه کرده است. طبق محاسبات انجام‌شده از سال۹۷ هزینه‌های دو شرکت تولیدکننده، از مجموع درآمد عملیاتی آنها پیشی گرفته است. آنچه به ادامه وضعیت حدودا ۷ساله خودروسازی دامن زده در وهله اول سهامداری دولت و به دنبال آن قیمت‌گذاری دستوری است و در وهله ‌دوم محدودیت‌های بین‌المللی است که خودروسازان را مجبور به پرداخت هزینه‌های بیشتر کرده است. طبق بررسی‌ها، از سال ۹۶سهم هزینه‌های سربار خودروسازان افزایشی بوده؛ در این بین هزینه‌های غیرتولیدی نیز روند صعودی خود را حفظ کرده است.