شماره روزنامه ۶۰۱۷
|

  • پشت‌صحنه استقبال از برقی‌ها

    دنیای اقتصاد: دومین ثبت‌‌نام خودروهای وارداتی در شرایطی دیروز پایان یافت که برخی خبرها از استقبال زیاد متقاضیان برای خرید وارداتی‌های برقی حکایت دارد. مهلت ثبت‌نام هفت خودروی برقی وارداتی از طریق سامانه یکپارچه عرضه خودروهای برقی که با تنها شرطِ تعریف حساب وکالتی و بلوکه کردن وجه ۱۰۰میلیون تومانی در این حساب، ممکن شده بود، دیشب به پایان رسید و برخلاف فروش قبلی برقی‌ها، این بار ظاهرا خبری از تمدید نیست. در این دوره، استقبال از خودروهای برقی یادآور دور اول ثبت‌نام از محصولات وارداتی است.
  • زمان نامعلوم اصلاح قیمت خودرو

    دنیای اقتصاد: خودروسازان بزرگ کشور همچنان منتظر صدور مجوز افزایش قیمت کارخانه‌ای محصولاتشان هستند در حالی که به نظر می‌رسد با توجه به اتفاقات اخیر - به‌ویژه سانحه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور - اصلاح قیمت به بعد از تشکیل دولت جدید موکول شود. دقیقا یک هفته پیش بود که به‌تدریج خبرهای ضدونقیض درباره سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و همراهان وی در مسیر بازگشت از نقطه صفر مرزی به تبریز، روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت و در نهایت صبح دوشنبه رسما اعلام شد در این سانحه، همه سرنشینان بالگرد به شهادت رسیده‌اند. با توجه به شهادت رئیس‌جمهور و طبق قانون اساسی، حالا قرار است در هشتم تیرماه امسال انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری کشور برگزار شود.
  • واکنش «ماسک» به اقدام تعرفه‌ای آمریکا علیه خودروهای چینی

    دنیای‌اقتصاد: ایلان ماسک اعلام کرد با تعرفه‌های آمریکا بر خودروهای الکتریکی چینی مخالف است. بنیان‌گذار تسلا البته چندی پیش هشدار داده بود که موانع تجاری لازم است؛ در غیر این صورت چین بیشتر شرکت‌های خودروسازی جهان را نابود خواهد کرد. وی حالا تاکید کرده که طرفدار اقداماتی نیست که بازار را مخدوش کند.در این ماه، جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، تعرفه‌های جدیدی را بر مجموعه‌ای از کالاهای وارداتی چین از جمله خودروهای الکتریکی، وضع کرد تا از تولیدات آمریکایی حمایت کند. دولت بایدن بخشی از تعرفه‌های دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ را حفظ کرده و در عین حال تعرفه‌های دیگری از جمله چهار برابر کردن تعرفه‌های خودروهای الکتریکی را اعمال کرده است. کاخ سفید اعلام کرده اقدامات جدید بر ۱۸میلیارد دلار کالاهای وارداتی چین تاثیر می‌گذارد. ماسک در کنفرانس فناوری در پاریس از طریق لینک ویدئویی گفت: من از اعلام این تعرفه‌ها شگفت‌زده شدم و چیزی که مانع آزادی مبادلات شود و بازار را مخدوش کند، خوب نیست. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، تسلا در بازار چین به‌خوبی رقابت می‌کند، بدون اینکه تعرفه‌ای داشته باشد.
  • عقب‌نشینی تسلا از فروش ۲۰ میلیونی

    دنیای‌اقتصاد: تسلا هدف‌گذاری فروش ۲۰ میلیون خودرو در سال را حذف کرد، اتفاقی که نشان می‌دهد این شرکت می‌خواهد روی روبوتاکسی سرمایه‌گذاری کند. شرکت تسلا اخیرا رفتار خود را تغییر داده و برنامه‌هایش برای تولید یک مدل کاملا جدید را که انتظار می‌رفت ۲۵هزار دلار قیمت داشته باشد کنار گذاشته و در عین حال از فناوری رانندگی خودران به عنوان محرک اصلی رشد خود یاد می‌کند. این شرکت قصد دارد در ۸ اوت میزبان رویدادی برای روبوتاکسی خود باشد. ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، در سال ۲۰۲۰ گفته بود که این شرکت آرزو دارد تا پایان دهه جاری ۲۰ میلیون دستگاه خودرو بفروشد که دو برابر بیشتر از فروش تویوتاست. تسلا ۱.۸میلیون دستگاه خودرو در سال ۲۰۲۳ فروخت، با‌این‌حال اعلام کرده نرخ رشد فروش در سال جاری کمتر خواهد بود.
  • کناره‌گیری فولکس از پروژه مشترک با رنو

    دنیای‌اقتصاد: فولکس واگن از مذاکره با رنو برای توسعه مشترک نسخه الکتریکی مقرون‌به‌صرفه خودروی ساب کامپکت توینگو کناره‌‌گیری کرده است. این موضوع می‌تواند به تلاش‌‌های خودروسازان اتحادیه اروپا برای مقابله با رقبای چینی آسیب بزند. شکست مذاکرات می‌تواند به این معنا باشد که خودروساز آلمانی شاید مجبور شود به‌تنهایی در توسعه خودروی برقی مقرون‌به‌صرفه خود پیش برود. رنو به طراحی توینگوی الکتریکی خود که قرار است در سال ۲۰۲۶وارد بازار شود، ادامه خواهد داد. هر دو امیدوار بودند به اشتراک گذاشتن این کار باعث کاهش هزینه‌هایی شود که مانعی کلیدی برای خودروسازان اروپایی در مواجهه با خودروهای ارزان‌‌تر از چین است. گفته می‌شود فولکس واگن مذاکرات را عمدتا به این دلیل قطع کرد که رنو می‌خواست این خودرو را در یکی از کارخانه‌های خود در زمانی که فولکس واگن به دنبال استفاده کامل از شبکه تولید اروپایی خود است، بسازد. سخنگوی فولکس واگن از اظهارنظر در مورد مذاکرات بین این شرکت‌ها خودداری کرد، اما گفت این خودروساز آلمانی همچنان در حال بررسی گزینه‌های خود در مورد خودروهای برقی ارزان‌قیمت است.
  • رشد قیمت خودرو از تورم تولید جا ماند

    دنیای اقتصاد: تورم سالانه بخش صنعت در سال ۱۴۰۲ هرچند نسبت به سال قبل از آن کاهشی شده، با‌این‌حال در بخش خودرو، تورم روندی فزاینده در بازه زمانی تحت بررسی داشته است، آن هم در شرایطی که قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی از حدود ۱۳ ماه پیش تا به امروز فریز شده است. طبق اعلام مرکز آمار ایران، تورم سالانه بخش صنعت در سال ۱۴۰۲ و نسبت به سال قبل از آن، ۱.۸درصد کاهش پیدا کرده، هرچند در حالت تفکیکی، بخش‌های مختلف از جمله خودروسازی رفتاری متفاوت از یکدیگر را (در تورم سالانه) بروز داده‌اند.
  • قیمت‌گذاری دستوری برقی‌ها رسما لغو شد

    دنیای اقتصاد: خودروی برقی رسما از دستورالعمل قیمت‌گذاری خارج شد. این در حالی است که وزارت صمت ظاهرا مخالف این مصوبه شورای رقابت است. براساس مصوبه ۶۵۹ شورای رقابت مورخ ۱۴۰۳.۲.۲۲ با موضوع «خروج خودروهای برقی از دستورالعمل ۵۴۳ و اصلاحات بعدی آن»، خودروهای برقی از شمولیت دستورالعمل بازار خودروهای سواری مصوبه ۵۴۳ و اصلاحات بعد آن خارج شد. در این مصوبه آمده است: اعضای شورا به اتفاق آرا مصوب کردند که «خودروهای برقی از شمولیت دستورالعمل بازار خودروهای سواری مصوبه ۵۴۳ و اصلاحات بعدی آن خارج شود.»
  • شکست نسبی خودروساز چینی

    دنیای اقتصاد: فروش خودروهای لی آتو در میان تقاضای کم برای خودروهای الکتریکی با شکست نسبی مواجه شد و با فروش ۲۴.۲۵میلیارد یوان، برآورد ۲۶.۷۱میلیارد یوان را از دست داد. فروش خودروی لی آتو در سه ماه اول برآوردهای تحلیلگران را نادیده گرفت زیرا تحویل اولین خودروی تمام‌الکتریکی آن از اهداف خود دور ماند. این خودروساز چینی فروش خودرو را ۲۴.۲۵میلیارد یوان (۳.۶میلیارد دلار) برای سه ماه منتهی به ۳۱ مارس گزارش داد که نسبت به سال گذشته ۳۲درصد افزایش داشت اما کمتر از ۲۶.۷۱میلیارد یوان مورد‌نظر تحلیلگران بود. لی آتو در بیانیه‌ای اعلام کرد که درآمد خالص سه ماه اول این شرکت ۱.۳میلیارد یوان بوده است. بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده بلومبرگ، انتظارات تحلیلگران سود ۱.۶ میلیارد یوان بود.
  • رونمایی از خودروی مشترک دانگ فنگ و هوندا

    دنیای اقتصاد: دانگ فنگ، خودروساز چینی، از جدیدترین محصول خود با همکاری هوندا رونمایی کرد. این خودروی برقی دارای جدیدترین امکانات و ویژگی‌های روز دنیاست. Lingxi یک نام تجاری خودروهای انرژی جدید تحت جوینت ونچر دانگ فنگ و هونداست که در سپتامبر ۲۰۲۳ تاسیس شد. Lingxi L نیز اولین خودروی الکتریکی تحت این برند است. پیش از این، دانگ فنگ-هوندا اعلام کرده بود که تا سال ۲۰۲۵، نسبت مدل‌های برقی آن به بیش از ۵۰درصد خواهد رسید و پس از سال ۲۰۲۷ دیگر خودروهای جدید بنزینی را روانه بازار نخواهد کرد. به‌طورکلی، Lingxi L طراحی بدنه دورنگ دارد و دارای یک نمای جلویی بسته و یک نوار نور LED عمودی در قاب جلویی است که به لوگوی برند و همچنین نوار نور افقی متصل می‌شود و چهره آن را خاص می‌کند. به گزارش خبرآنلاین، طراحی نمای عقب فوق‌العاده خاص و جدید است و از چراغ‌های متصل با خطوط تندوتیز بهره می‌برد. دیگر عناصر طراحی قابل‌توجه شامل دستگیره مخفی در و آینه‌های خارجی دیجیتال است.
  • تجهیز کیا به هوش مصنوعی

    EV۳ اولین خودروی تمام‌الکتریکی کیا محسوب می‌شود که از دستیار صوتی مبتنی‌بر ChatGPT بهره خواهد برد. کیا با معرفی خودروی برقی کامپکت EV۳، تمایل روزافزون خودروسازان جهانی را برای به‌کارگیری هوش مصنوعی در محصولاتشان به تصویر کشید.کیا می‌گوید EV۳ به دستیار صوتی جدیدی مجهز خواهد شد که بر پایه‌ ChatGPT توسعه یافته است. عرضه‌ اولیه‌ کیا EV۳ و دستیار هوش مصنوعی آن ابتدا در کره‌‌جنوبی در ژوئیه ۲۰۲۴ انجام می‌شود و سپس در نیمه‌ دوم سال به اروپا می‌رسد.
  • معجزه تولید با ارزپاشی؟

    دنیای اقتصاد: در شرایطی برخی خودروسازان از عدم تخصیص ارز تولید و تامین قطعات و لوازم یدکی خودرو گلایه می‌کنند که بانک مرکزی با انتشار فهرست ارزبگیران نیمایی، میزان ارز خودرو را اطلاع‌رسانی کرد. تخصیص ارز به خودروسازان مونتاژی، تولید‌کنندگان نیمه‌دولتی یعنی ایران‌خودرو و سایپا و همچنین واردات خودرو، سال گذشته با حواشی زیادی همراه بود. طبق آمارهای ارائه‌شده از سوی گمرک، سازمان توسعه تجارت و همچنین بانک مرکزی، در شرایطی وزارت صمت برای خودروسازان خصوصی، سال گذشته ارزپاشی کرده که نیمه‌دولتی‌ها و وارداتی‌ها از این قافله عقب بودند.
  • مذاکرات خودرویی ترکیه و چین

    دنیای اقتصاد- گروه اقتصاد بین‌الملل: ترکیه در حال مذاکره با شرکت‌های خودروسازی چینی به ‌منظور افزایش سرمایه‌گذاری در بخش نوپای خودروهای برقی این کشور است. این تلاش در راستای سیاست آنکارا مبنی بر تقویت این بخش روبه‌‌رشد انجام می‌گیرد. به گفته وزیر صنعت ترکیه در مصاحبه با بلومبرگ، مذاکرات با شرکت‌های چینی «بی‌وای‌دی» ‌و «چری» برای سرمایه‌گذاری در کارخانه‌های ترکیه در «مرحله پیشرفته‌» قرار دارد. فاتح کاجیر گفت: ترکیه علاقه‌مند است این مذاکرات هرچه سریع‌تر به نتیجه برسد. چری شرکتی دولتی است، در‌حالی‌که سهام شرکت «بی‌وای‌دی» در بورس معامله می‌شود. سرمایه‌گذاری چینی‌ها می‌تواند بخش روبه‌‌رشد خودروهای برقی در ترکیه را تقویت کند. شرکت ترکیه‌ای «توگ» اولین کارخانه خود را در سال ۲۰۲۲ افتتاح کرد و فروش محصولات این تولیدکننده خودروهای برقی، سال گذشته آغاز شد.
  • بی‌میلی لامبورگینی به برقی‌‌سازی

    دنیای اقتصاد: شرکت خودروسازی لامبورگینی در حال حاضر از ساخت خودروهای اسپرت کاملا برقی خود اجتناب می‌کند، زیرا شک و تردید در مورد این فناوری افزایش یافته است. استفان وینکلمن، مدیرعامل لامبورگینی، اظهار کرد اگرچه عملکرد در خودروهای الکتریکی مشکلی ایجاد نخواهد کرد، برخی از موارد مانند صدای موتور V۱۰ هوراکان قابل تکرار نیستند.زمان پرتنشی در بخش خودروهای گران‌قیمت است و تقاضا برای خودروهای الکتریکی کاهش می‌یابد و دولت‌ها یارانه‌های این فناوری را کاهش می‌دهند.
  • هیچ محدودیتی برای خرید خودروهای برقی نیست

    دنیای اقتصاد: بر اساس مصوبه شورای رقابت برای خرید خودروهای برقی هیچ محدودیتی وجود ندارد؛ متقاضیان صرفا با مسدود کردن ۱۰۰میلیون تومان در حساب بانکی، می‌توانند نسبت به ثبت‌نام برای خرید خودروهای برقی از طریق سامانه یکپارچه اقدام کنند. مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه، در گفت‌و‌گو با تسنیم گفت: خرید خودروهای برقی هیچ محدودیتی اعم از نداشتن پلاک فعال و ... ندارد و متقاضی صرفا با مسدود کردن ۱۰۰میلیون تومان می‌تواند نسبت به ثبت‌نام در سامانه اقدام کند. وی افزود: برخی از بانک‌ها به اشتباه اعلام کرده‌اند که برای خرید خودروهای برقی محدودیت‌هایی از جمله نداشتن پلاک فعال و… اعمال شده است، در‌حالی‌که این خبر صحت ندارد.
  • رشد تولید باید همراه با کاهش هزینه سربار باشد

    خانه ملت: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه خودروسازان علاوه بر افزایش تولید، کاهش هزینه سربار را نیز در دستورکار قرار دهند، گفت: از آنجا که رقیبی برای خودروسازان داخلی وجود ندارد، این شرکت‌ها به دنبال استفاده از تکنولوژی روز دنیا و ارتقای بهره‌وری نمی‌روند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر