شماره روزنامه ۶۰۳۶
|

  • سقف و کف قیمت خودرو در بهار

    دنیای اقتصاد: بازار خودرو در سال جدید، روزهای بهاری متفاوتی را تجربه کرد، به‌طوری که در آغازین روزهای بهار، در شرایطی به واسطه تنش میان ایران و اسرائیل قیمت خودرو اوج گرفت که در اواخر ماه جاری روند نزولی چشمگیری به خود گرفته است.
  • حمله خودروساز چینی به قلب اروپا

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: رقابت‌‌‌های فوتبال یورو ۲۰۲۴ روز جمعه در مونیخ آغاز شد؛ شهری مشهور از نظر فوتبال و دارای جایگاه مهم از جهات مختلف، از جمله اینکه مونیخ مقر اصلی شرکت «بی‌ام‌و» یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان مطرح خودرو در جهان است. با این حال براساس گزارش گاردین، امسال لوگوی این شرکت یا تبلیغات سایر رقبای آلمانی از جمله فولکس‌واگن و حتی مرسدس‌بنز در بازی‌‌‌ها حاضر نیست و در عوض یک شرکت خودروساز چینی یعنی بی‌وای‌دی (BYD)، اسپانسر این دور از مسابقات خواهد بود.
  • آلپاین برقی در راه است

    دنیای اقصاد: آلپاین، زیرمجموعه خودرو‌های اسپرت رنو با ساخت مدل تقویت‌‌شده‌ از رنو ۵ به جمع خودروسازان الکتریکی پیوست. این خودرو که نامش A۲۹۰ است از زمستان به بازار عرضه می‌شود.
  • رونمایی از فیات برقی

    دنیای اقتصاد: فیات اولین تصاویر از مدل‌ ارزان الکتریکی‌اش را منتشر کرده که قرار است در سال ۲۰۲۵ با نام «گرانده پاندا» به بازار عرضه شود. این خودرو با الهام از مدل پاندا در دهه ۸۰ میلادی طراحی شده که از محبوب‌ترین خودروهای فیات است.
  • رویای بلندپروازانه ایلان ماسک

    دنیای‌اقتصاد: ایلان ماسک مدیر ارشد اجرایی تسلا اخیرا در یک پست در پلتفرم ایکس اعلام کرد خودروی «رودستر» قابلیت پرواز خواهد داشت.
  • نمره مجلس به قانون خودرو

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: حواشی قانون ساماندهی صنعت خودرو تمامی ندارد. قانونی که پیش از تصویب نمایندگان مجلس به عنوان طرح «ساماندهی بازار خودرو» آن هم از سوی کمیسیون اصل ۹۰، ارائه شد. اعضای کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس نهم، همزمان با توقف واردات خودرو (به دلیل تشدید تحریم‌ها) در دولت دهم، طرحی برای آزادسازی واردات و کاهش تعرفه‌ها را به صحن علنی مجلس بردند حال آنکه این طرح در نهایت برای بررسی بیشتر به کمیسیون صنایع ارسال شد. طرح جنجالی کمیسیون اصل ۹۰ حتی به مدت ۶ماه مسکوت بود. در نهایت اینکه با انتقال این طرح به کمیسیون صنایع، ماهیت آن نیز تغییر و کلا هویتی جدید برای آن تعریف شد، هویتی که بیشتر تمایل به حمایت از تولید داخل داشت.
  • رشد تولید خودرو با کدام ارز؟

    دنیای اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت در حالی وعده تولید بالغ بر یک‌میلیون و ۵۰۰هزار دستگاه خودرو را در سال جاری داده که خودروسازان کشور طی حدودا سه ماه گذشته از سال با افت تولید به دلیل کمبود نقدینگی و البته عدم تخصیص و تامین ارز لازم و کافی مواجه بوده‌اند. عباس علی‌آبادی در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قطعات، لوازم و مجموعه‌های خودرو عنوان کرده که بیش از یک‌و‌نیم‌میلیون خودرو تا پایان سال تولید خواهد شد. با توجه به میزان تولید در سال گذشته، اگر وعده وزیر صمت محقق شود، بیش از ۱۵درصد به تیراژ خودرو در کشور طی سال جاری اضافه خواهد شد. اما آیا تولید بالغ بر یک‌میلیون و ۵۰۰‌هزار دستگاه خودرو تا پایان سال امکان‌پذیر است؟
  • وعده‌درمانی متولی خودرو

    دنیای اقتصاد: در فاصله آبان‌ماه سال گذشته تا خرداد امسال سیاستگذار خودرو در دو اظهار نظر با وعده بهبود بازار خودرو به مردم توصیه کرده است که برای خرید عجله نکنند. حال بررسی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد حد فاصل وعده نخست وی تا شب عید، میانگین قیمت خودرو ۲۲درصد رشد کرده است. همچنین از وعده نخست ‌وزیر صمت تا اواخر فروردین امسال نیز میانگین قیمت خودرو در بازار آزاد بیش از ۳۶درصد رشد را نشان می‌دهد. با این حساب مشخص نیست که سیاستگذار بر چه مبنایی وعده بهبود وضعیت بازار را داده است.
  • بازخواست خودرویی رئیس از وزیر

    دنیای اقتصاد: سیاستگذار خودرو همراه با شمارش معکوس پایان دوره دولت سیزدهم، مشغول تهیه پرونده‌ای در راستای میزان اجرای فرامین هشت‌گانه رئیس‌جمهور فقید است. تسریع واردات خودرو، تلاش برای رشد تیراژ و حتی واگذاری سهام دولت در شرکت‌های خودروساز اقداماتی است که سیاستگذار در تدارک سروسامان دادن به آنها تا پایان عمر این دولت است.
  • اصلاح مصوبه واردات اتوبوس

    دنیای اقتصاد: هیات وزیران با اصلاح مصوبه قبلی خود، مصوبه جدید واردات ۲۰۰۰ اتوبوس برای اربعین را ابلاغ کرد. طبق این مصوبه واردات توسط بخش خصوصی و با اعمال سود بازرگانی ۵درصد انجام خواهد شد. به گزارش خبرگزاری مهر، تصویب‌نامه جدید هیات وزیران در خصوص اصلاح تصویب‌نامه موضوع مجاز بودن وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به ثبت سفارش ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس برون‌شهری به منظور توسعه حمل‌ونقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به مسافران اربعین حسینی ابلاغ شد. طبق مصوبه جدید، سود بازرگانی اتوبوس ۵درصد تعیین شده است. در مصوبه قبلی، سود بازرگانی هرگونه واردات اتوبوس که با تایید وزارت کشور جهت جابه‌جایی مسافران اربعین حسینی استفاده شود مشمول ۵۰درصد تخفیف شده بود. همچنین طبق مصوبه جدید، واردات این اتوبوس‌ها از سوی بخش خصوصی انجام می‌شود. واردات اتوبوس برون‌شهری مورد نظر در راستای تسهیل سفرهای اربعین در تابستان امسال است.
  • پشت پرده فعالیت ۳۷ خودروساز در ایران

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: وزیر صمت از فعالیت ۳۷ خودروساز در کشور انتقاد کرده است. بررسی‌هانیز نشان می‌دهد کشورهای صاحب‌نام در صنعت خودرو (به استثنای چین و ایالات متحده آمریکا) کمتر از ۱۰ خودروساز را در خود جای داده‌اند. حال سوالی که مطرح می‌شود این است که دلیل جذابیت تولید خودرو در کشور چیست که به فعالیت ۳۷ خودروساز در کشور منجر شده و از سوی دیگر بسیاری از فعالان در صنایع دیگر از جمله صنعت مواد غذایی هم علاقه‌مند به احداث خط تولید خودرو شده‌اند؟
  • تولید خودرو در اردیبهشت گران‌تر شد

    دنیای اقتصاد: مرکز آمار ایران در گزارش جدید خود تورم بخش خودرو را اعلام کرد، گزارشی که نشان از رشد شاخص قیمت تولید در خودروسازی کشور (چه اردیبهشت نسبت به فروردین و چه اردیبهشت امسال نسبت به ماه مشابه پارسال) دارد. این در حالی است که قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی از حدود ۱۴ ماه پیش تا به امروز تقریبا دست‌نخورده باقی مانده است.
  • مقابله با خودروسازی دولتی

    دنیای اقتصاد: در ادامه مرور اظهارنظرهای خودرویی نامزدهای ریاست‌جمهوری چهاردهم، امروز نیز آخرین مواضع خودرویی برخی کاندیداها را مرور کرده‌ایم. در این بین، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی گفته: «ایران، ترکیه، عراق و سوریه می‌توانند خودروی مشترک تولید کنند؛ دلیلی ندارد خودرو را فقط در ایران تولید کنیم.» محمدباقر قالیباف نیز عنوان کرده: «سهم دولت در ایران‌خودرو ۷ و در سایپا ۱۷ درصد است، اما برای هیات‌مدیره آنها تصمیم می‌گیرد و مدیرعامل تعیین می‌کند . همه اینها غیرقانونی است. به جای این کار باید خودروی استاندارد و ایمن را به قیمت فوب خلیج فارس ارائه کنیم .» قالیباف تاکید کرده: «به جای آنکه مردم را در اقتصاد مداخله دهیم، در زندگی آنها مداخله می‌کنیم و نمونه آن خودرو است. [با دخالت دولت در امور خودروسازان] هزینه بالا می‌رود و قیمت به صورت دستوری تعیین می‌شود. [در نتیجه] خودرویی [تحویل مردم می‌شود] که گران‌تر از خودروهای همسایه [و] با مصرف سوخت بالاتر است. نمی‌شود از جیب مردم‌ برداریم و بعد در کار آنها فضولی کنیم.» در نهایت علیرضا زاکانی با بیان اینکه دولت وی به جنگ هر آنچه مخالف تولید باشد، می‌رود، بر لزوم شکستن انحصار خودرو در راستای رقابت صحیح، تاکید کرده است.
  • تایید استاندارد ۱۱۰۰خودروی برقی

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل استاندارد استان تهران گفت: حدود ۱۱۰۰دستگاه خودروی برقی با داشتن تاییدیه، موفق به دریافت گواهینامه انطباق شدند و مجوز استاندارد برای آنها صادر شد. به گزارش اداره کل استاندارد استان تهران، محمدحسین طاهری، مدیرکل استاندارد استان تهران، در جریان بازدید میدانی از خودرو‌های در حال ارزیابی در گمرک غرب تهران گفت: در ۵ماه گذشته، حدود ۲۹۰۰دستگاه انواع خودرو از این گمرک گواهینامه انطباق دریافت و مجوز استاندارد برای آنها صادر شد. وی افزود: حدود ۱۱۰۰دستگاه خودروی برقی با داشتن گواهی صحه‌گذاری تاییدیه نوع و ارائه اظهارنامه به اداره استاندارد مستقر در گمرک و رعایت سایر قوانین و مقررات، موفق به دریافت گواهینامه انطباق شدند. در ۵ماه گذشته، حدود ۲۹۰۰دستگاه خودرو شامل ۷۷۶کامیون کشنده و ۲۱۰۰دستگاه انواع خودروی سواری، موفق به دریافت گواهینامه انطباق از این اداره ‌کل شدند.
  • بهبود فروش خودرو در چین

    دنیای اقتصاد: فروش خودرو در چین در ماه مه نسبت به ماه‌های قبل بهبود یافت که بخشی از آن به لطف یارانه‌های دولتی بود. انجمن خودروهای مسافری چین اعلام کرد، خرده‌فروشی خودروهای سواری ۱.۹درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت و به ۱.۷میلیون دستگاه در ماه مه رسید، اما نسبت به آوریل ۱۱درصد رشد کرد. نتایج ماه مه نسبت به فروش آوریل که ۵.۷درصد نسبت به سال قبل و ۹.۴درصد نسبت به ماه مارس کاهش یافته بود، به طور قابل‌توجهی بهبود یافته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر