شماره روزنامه ۶۰۲۵
|

  • بازار سرد خودرو در ماه داغ

    دنیای اقتصاد: بازار خودروی کشور در حالی فروردین داغی را در قیمت پشت‌سر گذاشت که بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد بازدهی این بازار در نیمه خرداد افت کرده است. طبق محاسبات «دنیای اقتصاد»، میانگین قیمت ۱۰ خودروی منتخب داخلی و مونتاژی در ۱۵ فروردین امسال یک‌میلیارد و ۱۲۴میلیون تومان بوده، اما در نیمه ماه جاری به یک‌میلیارد و ۵۱میلیون تومان رسیده است. با این حساب بازدهی بازار خودرو در میانه خرداد و نسبت به نیمه فروردین به طور میانگین حدود ۶.۵درصد افت کرده است. اینکه چرا بازدهی بازار خودرو در حدفاصل نیمه فروردین تا میانه خرداد افت کرده، بیش از هر مساله‌ای ریشه در افت انتظارات تورمی و کاهش قیمت ارز دارد.
  • رسوایی جدید در تویوتا

    گروه اقتصاد بین‌الملل: افشای یک رسوایی تازه در تست‌های مربوط به خودروهای تولیدی شرکت تویوتا، شهرت ستودنی این خودروساز ژاپنی را که در جهان به خاطر کیفیت و دوام محصولات خود شناخته می‌شود، خدشه‌دار کرده است. تویوتا، مزدا موتور و یاماها موتور (سازنده موتورسیکلت) محموله‌های شش مدل از محصولات خود را به دلیل بروز بی‌نظمی در انجام تست‌های مربوط به ایمنی و صدور گواهی‌های مربوط از طرف دولت ژاپن که برای تولید انبوه محصولات لازم است، به حالت تعلیق درآوردند.
  • نخستین وعده خودرویی نامزدهای ریاست‌جمهوری

    دنیای اقتصاد: رئیس مجلس شورای اسلامی از اجرای کامل قانون واردات خودرو در دولت بعد خبر داده تا به نوعی نخستین وعده خودرویی نامزدهای ریاست‌جمهوری چهاردهم را بدهد.این وعده قالیباف البته در حالی است که افکار عمومی می‌پرسد چرا مجلس شورای اسلامی قبل (با ریاست قالیباف) پیگیری‌های لازم و کافی را برای اجرای این قانون انجام نداد؟محمدباقر قالیباف در مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که «بیش از نیم قرن رانت کافی است. خودروی داخلی باید با خودروی خارجی رقابت کند». وی در ادامه نوشته که «قانون واردات خودروهای نو و کارکرده را در دولت بعدی حتما به طور کامل اجرا خواهیم کرد». قالیباف همچنین در این توییت از هشتگ «واردات خودرو» استفاده کرده است.
  • رونمایی از خودروی کم‌مصرف چینی

    دنیای اقتصاد: BYD خودروساز چینی سیستم هیبرید تازه‌ای رونمایی کرده که طبق ادعای این شرکت در هر ۱۰۰ کیلومتر ۲.۹لیتر بنزین مصرف می‌کند. این خودروساز در مراسمی در شهر شیان در چین هم‌زمان با رونمایی از این قوای محرکه اعلام کرد که دو مدل «چین» (Qin) و «سیل» (Seal) را به این موتور مجهز خواهد کرد. BYD از اولین خودروسازانی است که سیستم هیبرید-الکتریکی را به تولید انبوه رساند. در این سیستم باتری ماشین را می‌توان هم با نیروی موتور درون‌سوز و هم با اتصال مستقیم به برق شارژ کرد. سیستمی که BYD هفته گذشته رونمایی کرد پنجمین نسل از قوای محرکه هیبرید این کارخانه است.
  • خودروی جدید رنو، مطب متحرک است

    دنیای اقتصاد: رنو در نمایشگاه فناوری ویواتک پاریس کانسپتی از یک کلینیک متحرک نمایش داد که برای شهرهای دورافتاده و کشورهای درحال‌توسعه طراحی شده است. نام کانسپت «یو فرست ویژن» (U۱st Vision) است و رنو آن را با همکاری ائتلافی به نام «جمهوری نرم‌افزار» ساخته که از هفت شرکت بزرگ رسانه‌ای و فناوری فرانسوی تشکیل شده است. علاوه بر این هفت شرکت، پانزده موسسه و شرکت دیگر هم با این پروژه همکاری کرده‌اند. به گزارش بی‌بی‌سی، ایده این کانسپت خودرویی است که به شهرها و محله‌هایی برده می‌شود که فاصله زیادی با مراکز درمانی دارند. مردم با استفاده از برنامه‌ای در تلفن همراهشان از دکتر وقت می‌گیرند و به جای سفری طولانی، دکتر آنها را نزدیک خانه ویزیت می‌کند. در کانسپت یوفرست می‌توان تا ۸۵درصد آزمایش‌های پزشکی را انجام داد.
  • افت فروش تسلای چینی

    دنیای اقتصاد: فروش خودروهای برقی تولید چین تسلا در ماه مه به دلیل کاهش تولید کاهش یافت. داده‌های انجمن خودروهای مسافری چین نشان داد که فروش خودروهای برقی تولید تسلا در چین با ۶.۶درصد کاهش نسبت به سال قبل، به ۷۲هزار و ۵۷۳دستگاه در ماه مه رسید. این کاهش پس از افت ۱۸درصدی در آوریل رخ داد که افزایش ۰.۲درصدی در ماه مارس را معکوس کرد، زیرا خودروساز آمریکایی از مارس تولید مدل Y را با درصد دو‌رقمی در کارخانه خود در شانگهای کاهش داده است.به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، بی‌وای‌دی، رقیب چینی تسلا، با سری Dynasty و Ocean خودروهای برقی و پلاگین هیبریدی خود، در ماه مه ۳۳۰هزار و ۴۸۸دستگاه خودروی سواری فروخت که ۳۸.۲درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت.
  • تولید خودرو با فرمان اینفلوئنسرها

    دنیای اقتصاد: شهروندان این روزها برای آگاهی از سطح کیفی خودرو و در غیاب گزارش‌های رسمی استاندارد سراغ مسیرهای فرعی به‌ویژه اینفلوئنسرها می‌روند. بررسی فنی خودرو مدتی است توسط اینفلوئنسرها جریان دارد و با وجود برخی پنهان‌کاری‌ها در اعلام ایرادات، آنها حالا به نوعی هدایت‌کننده فروش و تولید شده‌اند.
  • انباشت خودروهای برقی؟

    دنیای اقتصاد: نخستین طرح فروش خودروهای برقی با آنکه با استقبال شهروندان به پایان رسید اما با توجه به وعده تحویل حداکثر سه‌ماهه از یک سو و ضعف زیرساخت‌ها از سوی دیگر، احتمال انباشت و زمین‌گیر شدن این خودروها برای مدتی نامعلوم وجود دارد. طبق اعلام مسوولان وزارت صمت، در نخستین طرح فروش اختصاصی خودروهای برقی، ۱۴۰هزار تقاضا به ثبت رسیده است، آن هم در شرایطی که تنها قرار است ۱۰هزار دستگاه (در مرحله نخست) تحویل داده شود.
  • رشد فروش برقی ها در آوریل

    دنیای اقتصاد: در ماه آوریل، فروش خودروهای برقی پلاگین در اروپا نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱درصد افزایش یافت. این رشد یک علامت مثبت در بازار چالش‌برانگیز برقی‌هاست، هرچند بازار کلی سریع‌تر گسترش یافت. فروش تقریبا ۲۲۰هزار دستگاه خودروی برقی پلاگین جدید در ماه آوریل در اروپا به ثبت رسیده است. ثبت‌نام خودروهای تمام الکتریکی حدود ۱۳درصد از بازار (بیش از ۱۴۰هزار دستگاه) را به خود اختصاص داده است، در‌حالی‌که ثبت‌نام‌های هیبریدی پلاگین حدود ۷درصد از بازار را داراست. در مجموع، خودروهای برقی پلاگین ۲۰درصد بازار را در اختیار دارند، در حالی که هیبریدی‌های غیرقابل شارژ از سهم ۳۰ درصدی برخوردار هستند. بر اساس این گزارش، هیبریدی‌ها نیز ۲۹درصد رشد سالانه را در ماه آوریل به ثبت رسانده‌اند. در مجموع فروش بیش از ۹۲۰هزار دستگاه خودروی برقی سواری پلاگین در اروپا در چهار ماه اول سال ثبت شد که حدود ۲۱درصد از کل بازار را شامل می‌شود.
  • رقیب جدید تسلا

    دنیای اقتصاد: کمپانی گک به‌‌تازگی از مدل جهانی خود به نام آیون هایپر GT رونمایی کرد. این مدل جدید بر‌اساس پلتفرم ۸۰۰ولت ساخته شده و مجهز به سیستم کمک‌راننده پیشرفته و برد ۷۱۰کیلومتری خواهد بود. هایپر GT برای اولین‌بار در ژوئیه ۲۰۲۳ برای رقابت با تسلا مدل ۳ به بازار عرضه شد. قیمت رسمی آن از ۳۰هزار و ۳۷۰دلار شروع می‌شود. هایپر GT روی پلتفرم AEP گک ساخته شده و یک سدان سایز متوسط به شمار می‌رود. قدرت تولیدی از یک موتور الکتریکی در محور عقب با قدرت ۳۴۰اسب‌بخار و گشتاور ۴۳۴ نیوتن‌متر تامین می‌شود. شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت این خودرو ۴٫۹ثانیه اعلام شده است. هایپر GT دارای درهای قیچی‌شکل است. در روز فناوری گک، این خودروساز فناوری رانندگی هوشمند Mapless خود را معرفی و اعلام کرد که مدل جدید هایپر GT اولین خودرویی خواهد بود که به این فناوری مجهز می‌شود. پیش از این، فناوری هوشمند Mapless در جاده‌های میلان، بانکوک و هنگ‌کنگ آزمایش شده است. این خودرو ممکن است هم‌زمان با عرضه در چین، در بازارهای خارجی نیز عرضه شود. به گزارش خبرآنلاین، گروه خودروسازی گک در تلاش است شبکه شارژ خود را در بازارهای خارج از چین گسترش دهد.
  • تولید کیا EV۹ در آمریکا

    دنیای اقتصاد: کیا EV۹ سه‌ردیفه تاکنون موفقیت چشمگیری داشته است، اما یک نقطه‌ضعف بزرگ دارد. این خودرو که در کره ساخته شده است، واجد شرایط دریافت اعتبار مالیاتی تا ۷۵۰۰دلار نیست، مگر اینکه اجاره شود.البته ماجرا این به‌زودی تغییر خواهد کرد، زیرا EV۹ حالا یک شاسی‌بلند ساخت آمریکاست. کیا و سیاستمداران محلی در ایالت جورجیا اعلام کردند که کارخانه این خودروساز در وست پوینت، بدون تاخیر خودروها را تولید و تحویل می‌دهد.
  • برگ‌ریزان خودرو در دومین ماه بهار

    دنیای اقتصاد: طبق گزارشی که سه خودروساز بزرگ کشور به سامانه کدال بورس ارائه کرده‌اند، آنها در دوماه ابتدایی امسال بالغ بر ۱۱۹‌هزار دستگاه انواع مدل‌های سواری را به تولید رسانده‌اند. با توجه به تولید بالغ بر ۱۴۲‌هزار و ۵۰۰دستگاهی ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در دوماه سال گذشته، آنها حدودا با افت ۱۷درصدی تیراژ تولید مواجه شده‌اند. این اتفاق در حالی رخ داده است که خودروسازان معمولا در اردیبهشت علاوه بر جبران افت تولید فروردین، تیراژ تجمعی خود را (نسبت به دوماه نخست سال قبل) بالا می‌بردند. حالا اما با توجه به چالش‌هایی مانند کمبود نقدینگی ناشی از تداوم ثبات قیمت کارخانه‌ای خودروها و همچنین کمبود ارز، این اتفاق این بار رخ نداده است.
  • بازگشت خودرو به جوایز تبلیغاتی

    دنیای‌اقتصاد: «در مصرف برق صرفه‌‌‌جویی کنید، خودرو جایزه بگیرید.» مدیرعامل توانیر روز گذشته بار دیگر با تاکید بر جوایز حاصل از صرفه‌جویی برق، عنوان کرد برای مشترکانی که در مصرف برق صرفه‌جویی کنند، ۳۰۰دستگاه خودروی اتوماتیک داخلی در نظر گرفته شده است. وی اظهار کرد، ۳۰۰دستگاه خودروی اتوماتیک ایرانی مانند دنا، ۲۰۷ و تارا پیش‌بینی شده که مشترکان می‌توانند با کسب و جمع‌آوری امتیاز از محل کاهش مصرف برق، در قرعه‌کشی این محصولات شرکت کنند.
  • هشدار خودرویی چین به اتحادیه اروپا

    دنیای‌اقتصاد: چین تحقیقات کمیسیون اروپا در مورد خودروهای الکتریکی وارداتی (EVs) را که می‌‌‌تواند به اعمال تعرفه‌‌‌های اضافی برای خودروهای برقی این کشور منجر شود محکوم کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، چین تحقیقات کمیسیون اروپا در مورد خودروهای الکتریکی وارداتی (EVs) را که می‌‌‌تواند موجب اعمال تعرفه‌‌‌های اضافی برای خودروهای برقی این کشور شود محکوم و تهدید به اقدام متقابل کرد. خودروهای الکتریکی ساخت چین در سراسر اتحادیه اروپا با قیمت‌های بسیار پایین‌تری نسبت به رقبای اروپایی خود فروخته می‌‌‌شوند. این امر شکافی به وجود آورده است که بروکسل آن را با کمک‌‌‌های مالی سخاوتمندانه تزریق‌شده توسط دولت چین به شرکت‌های داخلی مرتبط می‌کند. این تحقیقات که در سپتامبر سال گذشته اعلام شد، در حال تکمیل فاز اول خود است و احتمالا در ماه آینده تعرفه‌‌‌ها و عوارض موقت اعلام خواهند شد. اتحادیه اروپا در حال حاضر بر همه خودروهای وارداتی، صرف نظر از مبدأ آنها، ۱۰‌درصد مالیات اعمال می‌کند.
  • اتهام همکاری با کارخانه‌‌‌های تحریمی

    دنیای‌اقتصاد: براساس گزارشی که توسط کنگره آمریکا تهیه شده، ب‌‌‌ام‌‌‌و، جگوار-لندروور (JLR) و فولکس‌‌‌واگن در تولید محصولات خود با قطعه‌‌‌سازانی کار کرده‌‌‌اند که متهم هستند از نیروی کار اجباری استفاده می‌کنند. کمیته امور مالی سنا در گزارش خود آورده، دست‌کم ۸‌هزار دستگاه مینی به آمریکا وارد شده است که با قطعات ساخت گروه چینی سیچوان جینگ‌‌‌ویدا تکنولوژی (JWD) ساخته شده‌‌‌اند. مینی تحت مالکیت کارخانه ب‌‌‌ام‌‌‌و است و گروه JWD از جمله کارخانه‌‌‌هایی است که آمریکا آنها را به استفاده از نیروی کار اجباری متهم کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر