احتمال خنثی شدن اثر خودرو بر رشد اقتصادی
سعید لیلاز با اشاره به رشد تولید خودرو در پنج ماه نخست امسال گفت: رشد ۵/ ۱۷ درصدی تولید خودرو در پنجماه نخست امسال، تا پایان سالجاری تداوم نخواهد داشت؛ چراکه با توجه به کاهش تقاضای خودرو در کشور پیشبینی میشود تولید نیز کاهش یابد.
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه از دو سال قبل پیشبینی کرده بود که تقاضا بهعنوان مشکل عمده صنعت خودرو در میانههای دهه ۹۰ تبدیل شود، گفت: اگر خودروسازان با همین دست فرمان پیش بروند و نتوانند در سمت تقاضا کاری را انجام دهند، طبیعتا قادر نخواهند بود مانند سال گذشته به تولید خودرو بپردازند.
سعید لیلاز با اشاره به رشد تولید خودرو در پنج ماه نخست امسال گفت: رشد 5/ 17 درصدی تولید خودرو در پنجماه نخست امسال، تا پایان سالجاری تداوم نخواهد داشت؛ چراکه با توجه به کاهش تقاضای خودرو در کشور پیشبینی میشود تولید نیز کاهش یابد.
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه از دو سال قبل پیشبینی کرده بود که تقاضا بهعنوان مشکل عمده صنعت خودرو در میانههای دهه 90 تبدیل شود، گفت: اگر خودروسازان با همین دست فرمان پیش بروند و نتوانند در سمت تقاضا کاری را انجام دهند، طبیعتا قادر نخواهند بود مانند سال گذشته به تولید خودرو بپردازند.
او افزود: در خوشبینانهترین حالت در سال 94، خودروسازان به اندازه سال 93 به تولید خودرو خواهند پرداخت که این موضوع نشان میدهد صنعت خودرو مانند سال 92 و 93 کمکی به رشد اقتصادی نخواهد کرد، اما در کاهش آن هم نقشی نخواهد داشت.
لیلاز در پاسخ به این پرسش که آیا بازار خودرو ایران اشباع شده است یا خیر گفت: اشباع بازار در ادبیات اقتصادی معنا ندارد چراکه خودروسازان روزانه چند هزار خودرو را روانه بازار میکنند و برای این تعداد خودرو هم مشتری وجود دارد، اما چون قدرت اقتصادی مردم پایین آمده آنها نمیتوانند خودرو مورد نیازشان را تهیه کنند بههمین خاطر تولید خودرو از حدی بالاتر نخواهد رفت.
بر این اساس رشد 50 درصدی تولید خودرو در سال 92 سبب شد تا در کنار رشد تولید نفت، رشد اقتصادی کشور در سه ماه نخست سال 93 پس از 9 فصل رکود افزایش یابد که با توجه به پیشبینیهای صورت گرفته درخصوص کاهش تولید خودرو این احتمال وجود دارد تا نقش صنعت خودرو در رشد اقتصادی امسال خنثی باشد.
آمارهای تولید خودرو بیانگر آن است که خودروسازان داخلی در پنج ماه نخست امسال 405 هزار و 689 خودرو سواری به تولید رساندند که از این تعداد 3/ 55 درصد سهم محصولات ایرانخودرو، 7/ 34 درصد سهم سایپا و 10 درصد نیز سهم سایر خودروسازان بوده است.
از این تعداد، ایران خودرو با تولید،224 هزار و 452، سایپا، 140 هزار و 919، کرمان موتور 22 هزار و 508، مدیران خودرو، 14 هزار و 422 و گروه بهمن 2 هزار و 155 به ترتیب بهعنوان پنج خودروساز بزرگ کشور نام گرفتهاند.
ارسال نظر